Bij de Republikeinse voorverkiezingen om hun presidentskandidaat te kiezen zijn nu praktisch nog alleen in de running Mitt Romney en Ron Paul. Kijkend naar het totaal aantal stemmen, heeft Ron Paul helemaal geen kans bij de eindstemming op de “National Convention”. Maar toch is er een kans over, en dat komt doordat Ron Paul zoveel “delegates” heeft gewonnen, die dat nog kunnen beïnvloeden.

Hier een stukje om te trachten deze hoop te verduidelijken.

 

Ook uit de discussies in Ron Paul Kansen 1. blijkt die onduidelijkheid. Daarom vroegen we een Amerikaanse libertarische vriend om een toelichting, die hij ons graag toestuurde:

 Regarding Ron Paul, you might enjoy the following resources which I found particularly good:
 Article:  http://www.businessinsider.com/ron-paul-wins-maine-nevada-republicans-mitt-romney-finally-getting-nervous-2012-5

Daarin meer over de delegates, maar ook hoe de volgende fase  in de politiek zich begint te ontplooien voor de kansen die Rand Paul (zoon van Ron)  heeft in de verkiezingen voor 2016.

Videos:
http://www.youtube.com/watch?v=IQ8i_Y_Lh1E
and
http://www.youtube.com/watch?v=KSmiZam4uxg

Regarding delegates, there are only party rules, and each party has its own rules. The Republican Party is entirely grassroots.  Each local county (of which there are many within each state) has its own Republican Party Central Committee.  The county committees are the bedrock of the Republican Party. 
The county committees send representatives to the state central committees (such as the California Republican Party), and the states in turn send representatives to the National Republican Party. 

So, everything is driven from county activism.  Each county is divided into multiple “precincts”.  The number of members holding seats in each county central committee from each precinct is determined by the population of registered Republican voters within each precinct.

Specific example:   My wife and I just got elected (unanimously) to our County Republican Party Central Committee so we can advance the cause of Ron Paul.  There were 5 available seats in our precinct, and we took 2 of those seats.  We had to walk around our precinct, meet our neighbors, and gather signatures in order to qualify.  We became members through unanimous vote.  (Not very many people want to do it, so we had no challengers!)  We are joining several other Ron Paul supporters on our central committee, and we are bringing more with us.

 Many county central committees across the U.S. are being taken over by Ron Paul supporters!  We hope to do that here, and the next county to us already is ruled by Ron Paul supporters.  A few state parties are now also ruled by Ron Paul supporters, most notably Alaska and Nevada.  The libertarian movement within the Republican Party is growing very quickly.  Libertarians could become the largest faction by the 2016 elections.

 Good news!  My wife and I just received confirmation from the Republican Party that we will be delegates to the National Republican Convention in Florida in August!  So we will be there on the convention floor as history is made for Ron Paul.  I don’t know what will come out of it, but we will do whatever we can.

 But, as you say, we certainly live in interesting times!  I am concerned for the innocent people who just want to live free and prosper, but who may have to endure much economic hardship from worthless monopoly fiat currency and from arbitrary legislation that prohibits them from starting businesses and competing with insiders and politicians.

Liberty is coming from a young generation.
Please stay in contact!

Blijf hopen voor de Amerikaanse ontwikkelingen, maar DOE  het maximum voor verandering hier in Nederland en overweeg wat je kunt doen voor de Nederlandse LP om daardoor je eigen vrijheid te vergroten.

5 REACTIES

 1. @Sjaak [1]: Naar het schijnt zijn de gedelegeerden geen van allen gebonden, en mogen ze al op de ‘first ballot’ stemmen zo zij wensen, in tegenstelling wat er in de meeste media beweerd wordt.

  Ruwweg 70% van de delegates zijn wel degelijk bounded, en wel via de gewone voorverkiezingen verkiezingen. Ron Paul richt zich dan ook vooral op de unbounded.

  De reden waarom sommige sites in hun enthousiasme roepen dat Ron Paul een kans heeft is dat in theorie gedeligeerden die toegewezen zijn aan andere uitvallers, op Ron Paul kunnen stemmen.

  Maar wees eerlijk, hoe waarschijnlijk is dat?

  Sommige sites en videos zijn gewoon niet realistisch. De wens is daar de vader van de gedachte …

  Sjaak [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Armin [3]:
  Heb je het filmpje gezien wat ik linkte, wordt daar toch echt uitgelegd.. (reality check is behoorlijk mainstream programma, FOX volgens mij dus denk niet dat de wens de vader v/d gedachte is hier :))
  Ik denk ook niet dat hij het wordt hoor, maar ik denk dat de kans in ieder geval veel groter is dan wordt voorgesteld.
  We gaan het zien in augustus in ieder geval.

  Armin [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Sjaak [4]: Dat is precies wat ik bedoel. Petersen is niet bepaald objectief. Ofwel je moet ook op zoek gaan naar de andere kant.

  Bedenk verder dat staten niet gelijk zijn. Je kunt best winnen in een kleine staat, maar 3e worden in een grote staat levert meer op.

  Het totaal aantal delegates is van belang.

  En de feiten zijn dat 70% van de delegates wel degelijk bounded of effectief bounded zijn.

  Het video stukje weerlegd deze feiten ook niet … Sterker nog ook zij stelt dat ze niet willen zeggen dat Romney niet gaat winnen. Ook in het libertarisch kamp is er niemand die echt geloofd dat ze gaan winnen. Enkel bepaalde sites blijven dit roepen (tegen beter weten in).

Comments are closed.