De gedelegeerden uit de verschillende staten van de USA-Republikeinse partij zijn niet verplicht om bij de definitieve keuze van hun presidentskandidaat te stemmen op de winnaar in hun staat. Dat wil zeggen dat Mitt Romney nog lang niet echt zeker is van zijn overwinning!

 

Want de gedelegeerden zouden dus wel eens in meerderheid op Ron Paul kunnen stemmen.

Het is van hieruit moeilijk te beoordelen of en hoeveel gedelegeerden dat ook zullen doen.  Maar in ieder geval blijkt steeds meer dat het wel een reële legale mogelijkheid is.
Een mogelijkheid die veel libertariërs hoop blijft geven.
Het zou ook een opsteker zijn voor libertariërs in Nederland en de rest van de wereld.

Daarna kan dan een nieuwe hoop ontstaan voor de echte presidentsverkiezingen tegen Obama.

Het is interessant om nog eens te kijken naar het programma van Ron Paul:
“Plan to restore America”. Ook leerzaam voor Nederland!!.

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Ron Paul staakt campagne

  Ron Paul AFP
Toegevoegd: maandag 14 mei 2012, 21:15

De Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul staakt zijn campagne. Hoewel hij in een verklaring aan zijn aanhangers benadrukt dat hij niet uit de race stapt, is de campagne voorbij.

“We zullen geen geld meer uitgeven aan de campagne in de voorverkiezingen. We zouden daar tientallen miljoenen dollars aan moeten uitgeven die we niet hebben, zonder enige kans op succes”, redeneert Paul.

Vrijheid

Ron Paul is de laatst overgebleven tegenkandidaat van Mitt Romney. Het lukte hem niet om het Romney moeilijk te maken: hij haalde maar 104 gedelegeerden binnen, terwijl Romney er 966 heeft. Er zijn er 1144 nodig om de Republikeinse nominatie in de wacht te slepen.

“Deze campagne ging om meer dan de presidentsverkiezing in 2012. Het ging om de vrijheid en die heeft een geweldige sprong gemaakt in deze verkiezing”, stelde Paul. “We hebben iets behaald dat de experts op televisie niet voor mogelijk hielden.”

Liberale

Ron Paul (76) staat bekend als een zeer liberale kandidaat. Zo wil hij geen Amerikaanse militairen inzetten in het buitenland en pleit hij voor afschaffing van de Federal Reserve System, het stelsel van Amerikaanse banken.

Paul zegt dat hij een van de komende dagen bekend zal maken hoe hij invloed wil blijven houden op de Republikeinse partij. Hij roept zijn aanhang op om op hem te blijven stemmen, zodat hij een grote delegatie zal hebben op de conventie in Florida in augustus. Daar zal Mitt Romney officieel tot de Republikeinse presidentskandidaat worden gekozen.

Dit zegt Ron Paul zelf:

Here is the full statement from Paul:

“As I reflect on our 2012 Presidential campaign, I am humbled by the supporters who have worked so hard and sacrificed so much. And I am so proud of what we have accomplished. We will not stop until we have restored what once made America the greatest country in human history.

“This campaign fought hard and won electoral success that the talking heads and pundits never thought possible. But, this campaign is also about more than just the 2012 election. It has been part of a quest I began 40 years ago and that so many have joined. It is about the campaign for Liberty, which has taken a tremendous leap forward in this election and will continue to grow stronger in the future until we finally win.

“Our campaign will continue to work in the state convention process. We will continue to take leadership positions, win delegates, and carry a strong message to the Republican National Convention that Liberty is the way of the future.

“Moving forward, however, we will no longer spend resources campaigning in primaries in states that have not yet voted. Doing so with any hope of success would take many tens of millions of dollars we simply do not have. I encourage all supporters of Liberty to make sure you get to the polls and make your voices heard, particularly in the local, state, and Congressional elections, where so many defenders of Freedom are fighting and need your support.

“I hope all supporters of Liberty will remain deeply involved – become delegates, win office, and take leadership positions. I will be right there with you. In the coming days, my campaign leadership will lay out to you our delegate strategy and what you can do to help, so please stay tuned.”

Geplakt uit <http://www.huffingtonpost.com/2012/05/14/ron-paul-campaign-delegates_n_1515614.html>