Maar hij wil al zijn kaarten en kansen zetten op het krijgen van meer “delegates” . Delegates bepalen uiteindelijk de uitkomst.  Maar ik ken geen enkel voorbeeld waarin deze strategie is gelukt. Zou het Ron Paul dan wel lukken?  Je weet nooit,  maar waarschijnlijk is de kans erg klein.

Rep. Ron Paul of Texas said Monday he will not compete in primaries in any of the states that have not yet voted — essentially confirming Mitt Romney will win the Republican presidential nomination.

Mr. Paul said he will continue to work to win delegates in states that have already voted and where the process of delegate-selection is playing out. He said that’s a way to make his voice heard at the Republican nominating convention in Tampa, Fla., in August.

He ends his active bid without having won the vote in any state, though he did end up with the most bound delegates in Maine, thanks to his delegate-maximizing strategy.

Throughout the campaign Mr. Paul has said his lower vote totals would be countered by his supporters’ enthusiasm, particularly in states that hold caucuses.

In many of those states, the initial caucuses hold a non-binding straw poll and the real delegate selection process to the Tampa convention happens at regional and state meetings. Mr. Paul’s supporters have been more likely to show up at those meetings and win the delegate slot.

Geplakt uit <http://www.washingtontimes.com/news/2012/may/14/ron-paul-ends-his-hunt-votes/>

————————————————-

P.S. Een sterkpunt is dat deze keer deze stap van Ron Paul zelfs wordt aangekondigd door de NOS! Al een resultaat op zichzelf!!!!

8 REACTIES

 1. Ik wil geen betweter zijn, maar ik heb het al eerder gezegd. Ook ik hoop(te) op een betere presidentkandidaat die het systeem op de schop neemt. Toch is het zo dat: Presidenten worden niet gekozen, maar verkozen. En helaas, helaas, pindakaas. Ook onze lieve oude man, Ron Paul zit ik het karretje. Zijn we er toch weer ingetuind.

  http://tarpley.net/2012/03/08/ron-paul-romney-collusion-and-super-tuesday-results-show-paul-campaign-is-futile/
  Vanaf minuut 11 wordt het leuk.

  Met een oprechte: Wat jammer dat er weer instinken. En let op! mocht Romney de republikeinse ticket winnen. Zoon Rand Paul als kandidaat vice-president. Nepotisme?? Wat is dat???

 2. “Een sterk punt is dat deze keer deze stap van Ron Paul zelfs wordt aangekondigd door de NOS! Al een resultaat op zichzelf!!!!”

  Het zou opvallend zijn als ze het niet meldden, want elk van dit soort ontwikkelingen (kandidaten die zogenaamd opgeven) hebben ze tot nu toe gemeld.
  Het negatieve is juist dat ze, zoals gewoonlijk, klakkeloos de Amerikaanse media volgen in het doen alsof Ron Paul zijn campagne helemaal stopzet. Ja, anders zouden ze het inderdaad niet melden. Het gaat erom duidelijk te maken dat Romney de nominatie niet kan ontgaan, zoals al maanden wordt beweerd.
  Ook zeggen ze dat het geld op is, terwijl hij alleen aangeeft geen tientallen miljoenen dollars heeft voor verdere campagne. Om dan niet nog met geld te gaan smijten in resterende primaries is handelen naar zijn woord: verantwoord financieel beleid.

 3. Eerste reactie was teleurstelling. De boodschap is echter luid en duidelijk verkondigd, en met name de jongere kiezer heeft gezien dat er een alternatief is. Iets dat door Ron Paul en zijn vele vrijwilligers is mogelijk gemaakt, ze hebben velen hoop gegeven.

  NB: ik ben het niet op alle punten eens met Ron Paul, maar hij heeft een heel duidelijk statement gegeven door wederom mee te doen en zo’n grote aanhang te verkrijgen.

 4. “Het maakt niet uit op wie U stemt, U stemt toch op ons”

  Stalin……….

  Be Free,

  Zé.

 5. Het is lastig, wat er gaat gebeuren. Grassroots zijn in ieder geval laaiend op Benton, de campagne manager van Paul vanwege een aantal opmerkingen naar hen toe.
  Belangrijker is dat Paul geen geld meer uit gaat geven aan ‘wedstrijden’ die toch volledig onwinbaar waren en bovendien aan de toewijzing van afgevaardigden voor een deel niet veel bijdragen.
  Rest de vraag of er meer aan de hand is zoals ook gesuggereerd is. Paul die ontbijt met Bernanke en daar geen mededelingen over doet. Zijn er nog wat zaken.

Comments are closed.