Stel u bent lid van het CDA en u gaat een partijleider kiezen uit de zes kandidaten die zich hebben aangemeld en dat zult u ongetwijfeld doen aan de hand van de standpunten van de betrokkenen.

Zo wil huidig fractieleider Sybrand van Haersma Buma onbeperkt veel staatsmacht, eindeloos veel meer belastingen en EU terwijl demissionair minister Liesbeth Spies onbeperkt veel staatsmacht, eindeloos veel meer belastingen en EU wil.

Demissionair staatssecretaris Henk Bleker wil onbeperkt veel staatsmacht, eindeloos veel meer belastingen en EU.

Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg wil onbeperkt veel staatsmacht, eindeloos veel meer belastingen en EU.

Onderwijsbestuurder Marcel Wintels is voor onbeperkt veel staatsmacht, eindeloos veel meer belastingen en EU terwijl de Purmerendse wethouder Mona Keijzer tenslotte onbeperkt veel staatsmacht, eindeloos veel meer belastingen en EU wil.

Mocht u lid van GL zijn dan krijgt u de keuze tussen de huidige fractieleider Jolanda Sap die onbeperkt veel staatsmacht, eindeloos veel meer belastingen en EU wil en uitdager kamerlid Tofik Dibi die onbeperkt veel staatsmacht, eindeloos veel meer belastingen en EU wil.

Mocht u geen aanhanger van het CDA of GL zijn dan kunt u nog kiezen uit een heel scala van andere partijen zoals de “rechtse” VVD die onbeperkt veel staatsmacht, eindeloos veel meer belastingen en EU wil of het centralistische D66 dat onbeperkt veel staatsmacht, eindeloos veel meer belastingen en EU wil, het linkse PvdA dat onbeperkt veel staatsmacht, eindeloos veel meer belastingen en EU wil en tenslotte de nog linksere CU die onbeperkt veel staatsmacht, eindeloos veel meer belastingen en EU wil.

Toch pachting zo’n democratie.

23 REACTIES

 1. Uitstekend! Dank je voor deze duidelijke kieswijzer.
  Ik kon nu snel mijn keus maken en ik ga stemmen voor de persoon die gaat regelen dat we zeker worden van “onbeperkt veel staatsmacht, eindeloos veel meer belastingen en EU.”

 2. Ik mis toch een partij die voor meer regelgeving is…
  Want met meer en meer en meer regels krijg je uiteindelijk de volmaakte maatschappij.
  Wat nu?
  Keuleniscool, red me. Geef aub een stemadvies.

 3. Ik zoek naar een libertarisch-kapitalistische partijleidster of partijleider die helemaal van god los is.
  hugo van reijen

 4. @Anno Zijlstra [7]:

  Oh ja? Wil de VVD de belastingen lager? Daar heb ik de afgelopen 10 jaar werkelijk niks van gemerkt! Tijdens verkiezingstijd beweren ze dat altijd, maar tijdens regeerperiodes VERHOGEN ze de belastingen altijd! En NEE, dat heeft niks met compromissen te maken! De INZET bij de VVD bij de laatste begrotingsonderhandelingen was BTW-Verhoging. Het INITIATIEF van die laatste BELASTINGVERHOGING komt dus van de VVD.

  Er is trouwens geen enkele partij in de kamer die lagere belastingen wil. De VVD is voor meer internationale uitgaven en de PVV is voor meer uitgaven aan de sociale zekerheid. Het is een keuze tussen of je door de hond of de kat gebeten wordt! Dus: Stem Libertarische Partij of blijf thuis!

  Locke [13] reageerde op deze reactie.

 5. Wie een ezel van zich zelf maakt moet niet verbaasd worden als iemand op zijn rug gaat zitten!

 6. @Locke [13]: Ik heb niet de illusie dat de LP in het kabinet terecht gaat komen. In de oppositie zijn compromissen niet nodig: de Libertarische ideeën kunnen dus onvervalst worden uitgedragen.

  Hoe dan ook zijn LP-zetels, al zou het er maar één zijn, zetels vóór de productieve burger, consequent, en die zijn er verder niet. Figuren als Anno die ondanks vele jaren op deze site nog nimmer blijk heeft gegeven er ook maar iets van te snappen menen echter dat de LP een kansloos partijtje is, zodat die partij op voorhand de kans al ontnomen dient te worden. Self-fulfilling prophecy heet dat meen ik.

  Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig, denk ik dan maar. Churchill zei al: Het beste pleidooi tegen democratie is een gesprek van 5 minuten met een willekeurige kiezer. Waarvan akte.
  Locke [19] reageerde op deze reactie.

 7. Je bent knettergek om op de VVD te stemmen, een corporatistisch-socialistische partij, niets meer en niets minder. In de jaren 90 stemde ik nog wel op ze, omdat ik dacht dat ze de belastingen zouden verlagen, maar ook dat is ijdele hoop gebleken, zeker met die ex-PvdA er Zalm erin.

  Met Rutte is het niet anders. Dus geen stemadvies voor hun.

 8. @R. Hartman [16]: Ik ben het volkomen met u eens wat betreft lieden als Anno. Wanneer iedereen zo’n houding aanneemt, zullen we inderdaad niks gaan bereiken met de LP.

  Wat betreft uw eerste alinea denk ik dat u mij verkeerd begreep.
  Ik doelde op de reactie van Rechtse Rakker (8): “Tijdens verkiezingstijd beweren ze dat altijd, maar tijdens regeerperiodes VERHOGEN ze de belastingen altijd! En NEE, dat heeft niks met compromissen te maken! De INZET bij de VVD bij de laatste begrotingsonderhandelingen was BTW-Verhoging.”

  Ik zei: Compromissen = politieke schuifkaas. Ik ben van mening dat met het concept ‘Concessies’ grootschalig misbruik wordt gepleegd. Wie zegt dat de meest liberale standpunten van de VVD niet in het leven zijn geroepen om te dienen als de schuifkaas.

  Het mes snijd aan twee kanten: 1. Meer stemvee, die je weglokt van bijv. de LP.

  2. Voor de onderhandelingen weet men al welke programmapunten zullen gaan vervallen onder de noemer ‘concessies’. Het is net als met afdingen. Koop een 2de-hands auto. Je bied eerst 10.000 de eigenaar zegt 20.000 en je beland op 15.000.

  Zo kan de VVD een aantal sterk liberale punten in haar programma opnemen die ze eigenlijk zelf geen eens echt wilt doorvoeren. Maar dan offer je die op en behoud je wel (bijna) al je punten die ze echt belangrijk vinden.

  Definitie schuifkaas: “In tijden van armoede of schaarste door oorlog kreeg men ook wel een boterham met schuifkaas. Dit betekent, dat er slechts een heel klein gedeelte van de boterham met kaas werd bedekt en men dus genoodzaakt werd bij het happen de kaas steeds op te schuiven om zodoende het gevoel te krijgen dat de gehele boterham belegd was.”

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Broodbeleg

  Een paar programma punten dienen dus als politieke schuifkaas om het geheel wat lekkerder te doen lijken maar zodra je hapt (gestemd hebt) blijkt de kaas te zijn opgeschoven. En zo gaat het elke keer weer met de verkiezingen.

  Daarom stem LP!

  Rechtse Rakker [20] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman [21] reageerde op deze reactie.

 9. @Locke [19]:

  Er is inderdaad een probleem met compromissen. Alleen deugen bij de VVD de UITGANGSPUNTEN ook niet. Ze begonnen al met pleidooien over BTW-verhogingen, voordat ze hun Kunduz-vriendjes gesproken hadden. De VVD heeft dus het INITIATIEF genomen voor die belastingverhoging! De rest is ze gevolgd!

  Eigenlijk is er in dit land geen keuze. In de tweede kamer is 1 politieke partij aanwezig, met verschillende merknamen. SGP voor de christenen onder ons. Groen Links voor de milieubewuste mens. En VVD voor militairen en ondernemers. Maar eigenlijk is het allemaal 1 partij! Een grote eurofiele sociaaldemocratische partij!

  Dus wil je verandering? Stem LP of stem niet!

  • als je 3 NL’ers bij elkaar zet heb je 2 politieke partijen, dus niet meer partijtjes graag, de PvdDieren is natuurlijk al lachwekkend genoeg, ik ben voor 3/4 grote partijen, geen 12 povincies en het liefst zie ik NL als Duitse deelstaat, zijn we van den Haag af.(gaat in D wel goed economisch)

 10. Een zetel voor de LP zou zeker als katalysator voor het libertarische gedachtegoed werken.

  Het is wel realistisch niet te verwachten dat de LP ook maar in de buurt van de kiesdrempel zal komen, TENZIJ er iets bijzonders gebeurt op het gebied van bekendheid (zoals onverwacht positieve aandacht van massamedia).
  Te weinig mensen gaan puur van zichzelf uit ontdekken dat er een alternatief voor de gevestigde ‘ruime keuze’ is.

Comments are closed.