Dit weekend komen de 8 “groten der aarde”  weer bij elkaar. Deze keer bij hun gast Barack Obama in Camp David. Die gaan samen proberen afspraakjes te maken over wat er met de wereld moet gebeuren. Onder andere wat er met Europa (eurocrisis). Merkel en Hollande kunnen dan steun zoeken voor hun tegenstrijdige oplossingen.

 

Uit een NOS-bericht blijkt dat Hollande wel steun van Obama krijgt om maar meer geld uit blauwe lucht te maken!

Heel “altruïstische objectieve” Obama:
” Obama heeft de economische crisis in zijn eigen land bestreden door overheidsuitgaven te verhogen. Hij roept Europa op om meer te doen om de economie te stimuleren en heeft daarbij in Hollande een bondgenoot.

De Amerikaanse economie zou ervan profiteren als Europa de groei gaat stimuleren. Dat zou ook de kans vergroten dat Obama in november wordt herkozen als president.

Commentaar overbodig.
—————-

En toen kwam Angela met het bericht dat zij de Grieken wel wilde toestaan om een referendum te houden!.  Iets wat de EU bij President Papandreou heeft tegengehouden waardoor deze Papandreou moest verdwijnen.
Natuurlijk. . . Dat was toen!!!!

Grote VRAAG: Mogen “wij” nu ook van Angela een dergelijk referendum houden?

14 REACTIES

 1. ” Obama heeft de economische crisis in zijn eigen land bestreden door overheidsuitgaven te verhogen”

  De overheid kan als stabiliseerde factor werken door in goede tijden te sparen en in slechte tijden geld uit te geven.

  Dit eerste zijn ze vergeten of hebben ze niet gedaan, omdat de kiezer niet zo verstandig was en dit niet wilde.
  Partijprogramma’s worden aangepast naar de kiezer en niet gehouden aan een bepaalde visie.
  ——–
  Ik ben benieuwd wat men gaat bedenken en gaat doen, om Wilders klein te houden m.b.t de verkiezingen nu hij van de EU en de Euro een verkiezingsitem maakt.

  De schulden (en bijbehoerende rentes) zullen wel “eerlijk” verdeeld worden en hiermee ook de welvaart over Europa ten nadele van Nederland.
  —-
  Wat betreft het referendum ;
  Het kan snel veranderen.
  Als de Grieken er zelf voor kiezen om er uit de gaan, krijgt Duitsland natuurlijk niet de schuld zal Angela gedacht hebben.
  De buren zijn de Grieken dus ook zat, maar hoe komen ze er weer af zonder al te veel schade m.b.t hun handel.

 2. Amerika wentelt zich in de schulden en om de boel in balans te houden moet de EU daarin mee. Een sterke euro ten opzichte van de dollar en een EU zonder al te veel schulden daar kan de VS niet mee leven. Er waren veel Amerikanen die in 2008 vluchten in de euro en even leek het erop dat de euro een goed alternatief was voor de dollar, maar wonder boven wonder veranderde dat met de komst van de euro crisis. Hoe de Amerikanen er nu voor staan is me een raadsel want het schijnt daar weer helemaal paai en vree te zijn. Wij zijn de gebeten hond, onze imbeciele politici lopen als makke schapen achter de VS aan en buigen als rietstengels voor deze gevaarlijke idioten.

  Fed president Bullard. Wat betreft de VS zegt Bullard dat het Congres voor de voor november geplande presidentsverkiezingen iets moet doen aan de “fiscale afgrond” die het land bedreigt.

  Het had zo leuk kunnen zijn, maar laat iedereen zich maar op het ergste voorbereiden. Eerst zullen de kosten en belastingen exorbitant stijgen en klapt de economie in doordat het geld alleen nog direct richting staatskas vloeit. We gaan totaal naar de kloten, maar eerst mogen we individueel kapot.

 3. Las gisteren een ogenschijnlijk simpele reactie maar die zeker de spijker op de kop slaagt. Offtopic misschien, maar het ging over het feit dat als Griekenland de EU zou verlaten deze het wel eens beter zou kunnen doen buiten de EU dan daarbinnen en dit het bewijs zal aandragen dat de EU niet functioneert en zodoende dit een aanzet zal geven tot het verlaten van de EU door meer landen. Gekke-Bennie nog bedankt voor de reactie op GeenStijl.

  Zeker iets om eens dieper over na te denken.
  Crisis [7] reageerde op deze reactie.

 4. @pcrs [2]:

  Je kan je inderdaad wel afvragen wat de meerwaarde is van een referendum…. Toch wil ik m deze keer echt wel. Voor uittreding EU Nederland. En klaar is Kees (ja de Jager ook dan). De ellende is dat de overheid heeft laten zien een slechte verliezer te zijn. Bij een negatiefe uitslag zijn het net kinderen die niet het autootje krijgen die ze graag willen hebben. Dus dan gaan ze drammen. En dat drammen vertaald zich in het houden van een nieuw referendum en een nieuw referendum, net zolang tot ze hun zin krijgen. Maar andersom werkt dat natuurlijk niet…..

 5. Als geld gebasseerd is op schuld, waarom wil iedereen toch graag dat geld hebben. En hoe meer geld in omloop komt, hoe kleiner de schuld wordt, wat op het geld gedrukt staat d.w.z. als eer 100 op gedrukt staat, dan wordt de schuld minder dan die 100 schuld eenheden. Volgens mij rekenen de G8 op deze manier. Alles 180 graden verdraaien dan lijkt het net alsof alles er veel beter is.

 6. Echt geld is gebaseerd op activa (i.e. bezit). Fiatgeld echter is voor ca. 90% gebaseerd op passiva (i.e. krediet). Dat is een claim op geld (dus geen echt geld) en moet gewoon terugbetaald worden.

  Als je betaald wordt in euri of dollars wordt er niet bijverteld wat de reële waarde is van een euro of dollar. Je moet het maar aannemen, het is legal tender: de overheid (i.c. de centrale bank) “garandeert de koopkracht”.
  Als je dat gelooft, heb je een probleem. Zo niet, dan heb je een ander probleem.

 7. Zolang de nazies hier nog aan het bewind zijn zal het bergafwaarts gaan! De banenenmonarchie zal opgedoekt moeten worden en er zal een bataafse republiek moeten komen wil het hier nog goed komen! Met onwillige honden is het slecht hazen vangen!

Comments are closed.