Overheid en katholieke kerk hebben  gemeen dat zij beide  jonge mensen trachten op te voeden met vergif:

-de  katholieke kerk met de idee dat een bovennatuurlijke entiteit bestaat die straft als men niet in hem  gelooft

-de overheid  met de idee dat een heel assortiment van belastingheffingen die de facto de mens tot slaaf maken, als normaal geaccepteerd dient te worden op  straffe van  jarenlange opsluiting

Wie van de twee  het ergst is, weet ik niet:  vermoedelijk  de overheid  die op kosten van haar slaven met  haar tentakels  het leven van deze zelfde slaven tot in de kleinste details regelt

De plantageslavenhouders  uit de negentiende   eeuw  waren heiligen, vergeleken bij  de overheidsdienaren  die thans aan het roer der natie staan

Hugo van Reijen

14 REACTIES

 1. Over de staat zijn we het eens, over de kerk weet ik het nog niet zo zeker. Wat mij betreft mag men doen met zijn leven wat men wenst. Of men zijn leven negatief laat beinvloeden door drugs of door religie is een persoonlijke keuze.

  Wat natuurlijk niet voor de kerk pleit is de indoctrinatie van jonge kinderen op zondagsscholen. De staat doet daar door de week natuurlijk niet voor onder. Een verschil is wel dat de staatsschool verplicht is en de zondagsschool een keuze is van de ouders.

 2. Gelukkig hebben wij de wereldverbeteraars nog, maar die worden overroeld door de idealitische mensen die met een machtiging van de staat, in naam der koningin afgegeven, iedereen in een donkerhoekje moffelen en zo arm maken dat ze uiteindelijk uit zullen sterven. En dan blijven die UBER—? mensen niet met blauwe ogen maar met een multiculturele blik de groene aarde bezetten. De burger is het slijk der aarde en daarom moet ze zich stil houden en zich houden aan de democratie die bedacht is door machtwellustelingen.

  .

 3. En wat te denken van de geheime elite organizaties die een
  Grote Arquitect adoreren ? Zijn die niet of nét zo crimineel ?

 4. O, dus als ik het goed begrijp dan zijn alle andere religiën, aldus Hugo, wel oke? Die vallen niet onder de noemer ‘vergif’? Het is wel oké om kinderen daarmee te hersenspoelen? Die veroorzaken geen problemen en onvrijheid? Goh, je zou haast moslim worden om er maar eens een te noemen. Of evangelist, ik zeg maar wat.
  Nice going, Hugo.

  hugo van reijen [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Peter [6]:
  De ene religie is nog erger dan de andere.
  Met andere woorden: de ene religie is minder erg dan de andere.
  De meest relatief onschuldige lijken mij de Boeddhistische en de Hindureligie, maar ik geef mijn nening graag voor een betere.
  Erg charmant vind ik de Marapu-religie.
  Iedere Boeddhist is een atheist, dus dat is alvast enige vooruitgang t.o.v. andere religies.
  HVR

 6. @Polity [3]: Tijdje in coma gelegen zeker… De katholieke kerk heeft actieve castratie gepleegd op jonge kinderen die homofiele aanleg hadden. Heb ik het nog niet eens over die priesters, die hun leuter in een kleuter perste, en , daar ben ik bang voor, nog steeds gebeurt… Hoe zo doen ze geen kwaad…

  Polity [11] reageerde op deze reactie.

 7. Ja hoor: De katholieke kerk heeft het gedaan! Helaas weer zo’n kort door de bocht kretologie artikel. Maar over de Talmud traditie van child abuse geen woord.

  Christus’ revolutionaire blijde boodschap (Evangelie) was de gulden regel: “Wat gij niet wilt, dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet.”

  In de ogen van de Joodse schriftgeleerden was dat volstrekt onacceptabel want het vormde een bedreiging voor hun machtspositie.

  Helaas lijdt elke institutie (ook de katholieke kerk) aan machtsmisbruik, maar dat neemt niet weg, dat Christus’ boodschap revolutionair was en tot nu toe nog steeds revolutionair is: Ook en vooral de marxistische atheistische antichrist tracht op alle mogelijke manieren Christus’ evangelie te negeren en te ontkrachten.

  Kindermisbruik wordt in verschillende religieuze tradities gebillijkt, zoals in de Talmoed, maar niet in de traditie van de katholieke kerk.

  http://www.truthtellers.org/alerts/pedophiliasecret.html

  Nu probeert de antichrist de katholieke kerk aan te spreken op kindermisbruik, dat in de eigen traditie wordt geaccepteerd en gerechtvaardigd.

 8. Het Opperwezen heeft altijd een uitzonderingspositie en als je de daden van het opperwezen langs de normale maatstaf legt, dan lijkt hij inderdaad puur en puur slecht.
  Ieder mens die de jas aantrekt van een opperwezen, mag daarmee ook ongestraft over leven en dood gaan.
  Maar geloof in de wolkengod zit in het slop, ‘in de naam van’ moorden, doe je tegenwoordig in naam van de democratie.
  http://www.upi.com/Top_News/US/2012/04/18/Belief-in-God-found-in-decline/UPI-91231334722560/
  Staatspropaganda nemen de kerk haar laatste slaven af (die waarschijnlijk in het harnas gaan sterven). Monarchie is ook uit de tijd.
  http://www.nu.nl/buitenland/2703129/priesters-slaags-in-geboortekerk-jezus.html
  http://www.nu.nl/binnenland/2765579/jongens-gecastreerd-homogedrag.html
  http://www.nu.nl/binnenland/2746496/beroep-joodse-man-zonder-id-kaart.html
  http://www.nu.nl/politiek/2767194/kamer-ontneemt-staatshoofd-rol-bij-formatie.html

  SpyNose [13] reageerde op deze reactie.
  SpyNose [14] reageerde op deze reactie.

 9. @Burnitall [8]: Excuus, ik richte me enkel op de argumentatie gegeven in het atikel. Hoor mij niet beiginnen over religie (welk dan ook)

 10. @pcrs [10]:

  Boris vd Ham (D-sexy-6) twitterde onder andere: ”God boven de wet. Nee”. Punt uit.

  Punt uit? Nou … nee.
  Want Boris staat wel boven de wet: immers hij maakt ze.
  De hele politiek staat dan ook boven de wet.
  Sterker nog: (failliete) banken staan boven de politiek, zoals we hebben gezien en kunnen blijven zien (althans voorlopig).

 11. @pcrs [10]:
  Deze Boris speelt trouwens een niet onaardige rol in het Boekestijntje over zijn baas Alexander P., je-weet-wel, die politicus-met-losse-handjes.
  Als Boris daarover korte tijd later nogmaals wordt geinterviewd, roept hij tenslotte Jesus Christus aan (van wie gezegd wordt, dat hij God is).

  http://www.youtube.com/watch?v=fUcHRwKWOYA

Comments are closed.