Uit het nieuws van week 20.
“Wilders spant kort geding aan tegen Staat om ESM”, NU.nl
Dhr. Gorbatsjov die de stoot tot het einde van het communisme gaf, sprak de historische woorden, toen hij op bezoek was in Duitsland begin jaren 90: “Wij zijn gestopt met een volledig verrot systeem van 70 jaren communisme, en jullie beginnen er met jullie EU aan”.

De politici doen er lichtzinnig over en in de media hoor je er amper iets van. Na de invoering van de Euro zal het ESM de volgende stap zijn in de richting van de socialistische heilstaat Europa. Een stap in de richting van minder vrijheid en meer onderdrukking.

Wilders vindt het niet kunnen dat een demissionair kabinet dergelijke vergaande maatregelen neemt over de soevereiniteit van Nederland in Europa en spant een kort geding aan. Het kort geding zal worden gevoerd door advocaat Bram Moszkowicz. De belangen van de Europese elite zijn groot en de kans is dan ook klein dat Wilders hier iets aan kan doen. Maar in ieder geval zal deze actie de gevolgen van het ESM wel meer onder de aandacht brengen.

“Bezuiniging infrastructuur kost tot 3600 banen”, NU.nl
Een stukje Oostenrijkse economie. Volgens een rapport van Rijkswaterstaat zouden er door de bezuinigingen 3600 banen verdwijnen in de wegen- en waterbouwsector. En daar is, anders dan je zou denken, in principe niets mis mee.

Als de overheid minder geld uitgeeft aan publieke doeleinden dan betekent dat de overheid minder belasting hoeft te heffen bij de bevolking. De bevolking houdt daarom meer geldt over om zelf te besteden aan zaken die zij belangrijk vinden. Iedere baan die verdwijnt in de wegen- en waterbouwsector levert dus ergens anders een baan op. Een overheid kan geen extra banen creëren. Voor iedere baan dat het creëert in de publieke sector, gaat er in de private sector één verloren.

Bovenstaande geldt echter alleen als de verlaging in uitgaven van de overheid ook resulteert in lagere belasting. Dat is met het huidige Kunduz-Lente-Herfst-akkoord helaas niet het geval.

“Google Maps on Steroids”, WelingelichteKringen.nl
Een resultaat van competitie in de “vrije” markt. Iedereen kent ondertussen Google Maps, waarmee je gratis, snel en accuraat locaties en routes kunt vinden op de kaart. Apple, de grote rivaal van Google, gaat het nu opnemen tegen deze kaartendienst.

Steeds meer berichten wijzen erop dat Apple 3D kaarten gaat aanbieden. En dat is een ongekende vooruitgang voor de consument en ondernemingen die hier gebruik van kunnen maken. Typisch een voorbeeld waarom competitie, innovatie en vrijheid voor ondernemingen zo belangrijk kan zijn voor de ontwikkeling van producten. En daarmee ook voor de consumenten. Klik <a href=”http://youtu.be/BaahKhvO_E4?hd=1&t=1m35s“>hier</a> voor een introductiefilmpje.

Ingezonden door Eize

10 REACTIES

 1. “Wilders vindt het niet kunnen dat een demissionair kabinet dergelijke vergaande maatregelen neemt over de soevereiniteit van Nederland in Europa en spant een kort geding aan. Het kort geding zal worden gevoerd door advocaat Bram Moszkowicz. De belangen van de Europese elite zijn groot en de kans is dan ook klein dat Wilders hier iets aan kan doen.”

  Als we met zn alle dhr. Wilders in zijn eentje laten staan is de kans groot dat Wilders hier niets aan kan doen. Maar het is niet eerlijk dat Wilders hier alleen staat.

  Waar zijn we met zn alle?
  Waar zijn de vakbonden?
  Waar is de SP?
  Waar is de Partij van de Dieren?
  Waarom blijft het zo stil?

  Dat de SP mijn stem dus niet krijgt komt door de pasiviteit die ze uitstralen en blijven vasthouden aan de ontwikkelingshulp.
  Waar is iedereen? Waar was iedereen toen het nieuwe zorg systeem door ons strot gedrukt werd.

  Ik kan me nog goed herinneren dat een groot deel van de Nederlandsebevolking verbolgen was over dat nieuwe zorgsysteem. In die tijd vloog ik ook met mijn onvrede het internet op en zodoende kwam ik op een forum in contact met een Belg. Die had een reactie geplaatst wat in de buurt kwam van dit.
  “Jullie Nederlanders hebben altijd zo grote bek, maar ook dit zullen jullie slikken. Jullie zullen nooit iets doen.”

  En hij kreeg gelijk. Het nieuwe zorgsyteem is er en je hoort er bijna niets meer over. Ik vrees dat we die kant weer opgaan. Mezelf meegenomen. Soms kots ik ervan om een Nederlander te zijn. Want wat zijn wij een slap volk.
  We laten ons verkrachten door de Amerikanen, Duiters en Fransen. De tranen springen ons in de ogen, maar we verzetten ons niet. Je gaat haast denken dat we het lekker vinden.

  Ik zal hier voor de laatste keer nog iets zeggen wat mijn opa mn heeft verteld. Je weet wel, die in het verzet heeft gezeten en door een Duitser is bevrijd ten koste van die Duitser zijn eigen leven.
  Opa zei namelijk. Duncan, als de pleuris weer uitbreekt en ik hoop dat je dat nooit hoeft mee te maken, ren dan mee met de gene waar je het meest bij te vreten krijgt.

  Ik zal Nederland hierbij beloven dat ik die opmerking van mijn opa naast me neerleg. Ik vondt zijn andere voorbeelden krachtiger en mooier. Ik zal nooit meerennen met de gene waar ik het meest bij de vreten krijgt. Maar me verzetten met hand en tand!

  Igor [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Duncan [1]:
  Mooi die strijdlust,maar als je dat nederlander zijn kan loslaten en jezelf ziet als wereldburger dan is het misschien verstandiger om ergens anders in een nog relatief vrij en onontwikkeld land gelukkig te worden, wat is jouw binding met nederland? waarom wil jij vechten voor de mensen die er zelf te laf voor zijn?

  Duncan [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Igor [2]:

  Ja Igor dat is een goede vraag enne het zette mij aan tot nadenken want eerlijk is eerlijk je hebt een punt. Maar ik kan daar een antwoord op geven.
  Ik ben hulpverlener. Dat werk heb ik betaald en onbetaald gedaan.
  Betaald bij mijn werkgever en een deel vanuit mijn eigen praktijk, onbetaald heb ik een tijdje bij 113 Online (hulptelefoon voor suicidale personen) gewerkt bij de crisis telefoon. Over dat laatste is me ook wel eens gevraagd: Jeetje man, waarom doe je dat erbij zulk zwaar werk.
  Toen antwoorde ik: Omdat mensen er bij mij toe doen. Alle mensen. Ook de mensen waar ik het niet mee eens ben en ook de mensen die anders denken dan ik. De mensheid bestaat niet alleen uit volwassenen. We hebben oudere, kinderen, zwakkeren die niet voor hun zelf kunnen opkomen. Niet iedereen is uit het zelfde hout gesneden. En dat mag. Maar mijn liefde voor mensen geeft mij vuur. En dat vuur laait met de dag meer op. Wegvluchten uit mijn land en al die mensen aan hun lot over laten? Nee, dat nooit. In mijn vrije wereld zal ik er zijn voor hen die dat nodig hebben.
  Zelfs als dat zou betekeken dat er over 50 jaar 2 minuten stilte voor mij gehouden moet worden. Enne….nog wat. Stel…Stel dat al die geruchten over een nieuwe wereldorde allemaal echt waar zijn?
  Waar zou je dan nog heen kunnen vluchten?

  Nee, wat dat betreft neem ik dan maar een voorbeeld aan een zwarte mamba

  AND STAND MY GROUND

  Hahahaha
  Igor [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Igor [4]:

  Graag gedaan Igor. Ik moet ook dagelijks mij het volgende voorhouden. Het is bijna een mantra.

  Heb geen verwachtingen dan kan dat ook niet in je kont bijten

  Maar dat is best moeilijk hoor:D

 5. @Duncan [5]:
  Chapeau, Duncan! Waren er maar veel meer zoals jij.

  Het klinkt misschien gek en het is niet “modern”, maar het doet me sterk denken aan het Evangelie van Jesus Christus, die zijn leven gaf ter vergeving van de zonden van de mensheid.

  Het Marxisme doet er alles aan om de Christelijke levenshouding en de hele Christenheid met beschaving en al (inclusief de herinnering) van de aardbodem te doen verdwijnen.

  Obama (zonder geldig geboortecertificaat en met een vals social security number) heeft in een speech letterlijk gezegd, dat de V.S. heeft opgehouden een christelijk land te zijn. Zoals ik elders al zei, is deze vent een puppet van het internationale bankkartel (money changers) ofwel van de “Internationale”.

  Christus maakte met dit soort lieden korte metten: hij schopte ze de tempel uit.
  Laten wij daaraan een voorbeeld nemen en ze geen kans geven onze toekomst en die van onze kinderen te verpesten.

  Pax Christi.
  R. Hartman [8] reageerde op deze reactie.
  Duncan [10] reageerde op deze reactie.

 6. Iedere baan die verdwijnt in de wegen- en waterbouwsector levert dus ergens anders een baan op.

  Wat een onzin…. sorry hoor.

  Door de technologische ontwikkeling verdwijnen er steeds meer banen, en dat is heel goed want de meeste banen zijn een vorm van slavernij. Het is alleen misdadig dat de opbrengsten van de technologische ontwikkeling niet gedeeld worden met de bevolking, zo ontstaat er dus nog meer armoede.

Comments are closed.