Uit het nieuws van week 18, 2012
“Drugscriminaliteit keert terug”, PowNed.tv
Dit staat in een door de gemeente vrijgegeven evaluatie van de drugsoverlast. Met de invoering van de wietpas kunnen alleen clubleden nog op legale wijze aan wiet komen. Dat dit drugshandelaren in de hand werkt komt voor libertariers natuurlijk niet als een verrassing.

 

De overheid kent deze logica echter niet. Tegen alle aanwijzingen en adviezen in drukken zij hun betaalde hobby’s door. 10 jaar lang hebben de politie en de gemeente met het zogenoemde plan Hektor de drugshandel van de straat gehouden en verplaatst naar de coffeeshops. Al deze moeite is voor niks geweest en de gevolgen laten zich raden. De politie zal minder capaciteit over houden voor echte slachttofferzaken. Er zal nog meer geld worden verspeeld aan de bestrijding van drugs. Zowel de kwaliteit van het product als de omgeving waar het gekocht wordt zal drastisch verminderen. Daarnaast is het zeer waarschijnlijk dat klanten bij drugsrunners naast wiet, nu ook andere soorten drugs krijgen aangeboden.

“Maleisië voert minimumloon in”, NU.nl
Ondanks dat er steeds meer libertarische stemmen opgaan wint het Keynesianisme nog steeds terrein. Dit is wat de Maleisische premier erover te zeggen had:

“De introductie van het minimumloon is een historisch moment voor Maleisië. De mensen die het minst betaald krijgen krijgen nu een gegarandeerd inkomen dat ze uit de armoede haalt en ervoor zorgt dat ze de stijgende kosten van het levensonderhoud kunnen bolwerken.”

Volkomen waanzin natuurlijk. Ten eerste krijgen die mensen dit minimumloon alleen als hun productiviteit meer oplevert voor de werkgever dan het minimumloon hen kost. De mensen die minder produceren zullen simpelweg hun baan kwijtraken. Ten tweede zullen door de hogere productiekosten de werkgevers gedwongen worden om de prijzen van hun producten te verhogen, de werkomstandigheden te verlagen of te verhuizen naar landen waar de lonen lager liggen. Een historisch moment op weg naar minder welvaart.

“Patatverbod rond scholen in Amsterdam”, Het Parool
Stomverbaasd was PvdA raadslid Maarten Poorter, toen hij leerlingen met kebab en pizza in de kantine zag. En daarom wil hij een verbod voor het verkopen van snacks aan leerlingen rondom scholen.

Wat heeft deze meneer te zeggen over hoe, wat en wanneer andere mensen eten? Wat geeft hem het recht om te bepalen wat goed en slecht is voor andere mensen? Paternalisme ten toppe! Om nog meer schade aan te richten komt dit raadslid met nog een idee. Om de snackbareigenaren te compenseren zouden ze gratis mogen adverteren in de folder van het stadsdeel. Gevolg? Private ondernemingen die afhankelijk zijn van advertentie-inkomsten zullen daardoor kans lopen om adverteerders kwijt te raken en daarmee hun inkomsten. Wat een stomverbaasde PvdA’er allemaal wel niet kan aanrichten.

 Ingezonden door Eize

4 REACTIES

  1. PVDA , ja dat was vroeger ook zo, gesubsidieerde melk. Liefst lauw want koude melk was ongezond.
    Ik ben ook groot geworden op pizza friet en lever.

  2. Minimumloon in Maleisië is volledig in overeenstemming met de huidige Islamitische ideologie. Die is sterk aangetast door Marxisme.

  3. LOL en toen de Maastrichtse coffeeshophouders hun winkels uit protest sloten, kregen ze van de burgemeester het verwijt dat het gemeentebeleid frustreerden. Hoe gefrustreerd kun je zijn.

  4. Geweldig, dat van die wietpas. In het toppunt-van-kneuterigheid-provinciestadje Goes (Zeeland) werd een jongeman tot 3 keer toe lastig gevallen en gevraagd wiet te kopen voor drugstoeristen. Maar de jongeman heeft helemaal geen wietpas. Toen de burgemeester van Goes met deze gebeurtenissen werd geconfronteerd zei hij, dat hij heel veel in Goes loopt maar nog nooit is aangesproken om wiet voor een ander te kopen. Nee lullo met je christenkop en stijve pak, dat vragen ze ook niet zo snel aan een hypocriete CDA-kerkuil, maar juist aan een jonge gast.

    Voorlopig kost het weer extra politie-mankracht die niet elders ingezet kan worden. Briljant weer, die overheidsideeën.

Comments are closed.