Uit het nieuws van week 19, 2012
“Boete voor sms’en tijdens lopen”, PowNed.tv
Een boete krijgen voor sms’en tijdens het lopen. Volgens de politie zorgen onoplettende voetgangers steeds vaker voor gevaarlijke situaties omdat ze naar hun telefoon in plaats van naar het verkeer om hen heen kijken.

Daarom moet het mogelijk worden om ook voetgangers een boete te geven voor het sms’en tijdens het lopen, net zoals dat nu al geldt voor sms’en tijdens het autorijden. “Het is een grote afleiding. Mensen kijken niet meer waar ze heengaan”, aldus Thomas Ripoli van de Fort Lee politie. Nu nog in Amerika, maar hoe lang zal het duren voordat zulke maatregelen in Nederland worden genomen?

“Docenten geven ‘genade-zesjes’”, NOS.nl
Om nog maar eens het onderwijs in dit land aan de kaak te stellen. Bijna een kwart van de hbo-docenten heeft zich wel eens onder druk gezet gevoeld om een voldoende te geven. In het hbo ligt de nadruk volgens tweederde van de docenten op het afleveren van diploma’s. Daarop worden de opleidingen afgerekend. De kwaliteit van het onderwijs zou steeds meer in het gedrang raken.

Dat de kwaliteit van het onderwijs steeds meer in het gedrang komt hoef je de meeste mensen niet te vertellen. De oplossing van politici is meestal simpel: “meer geld naar het onderwijs!” of “meer richtlijnen en controle op de uitstroom van studenten”. Uit recent onderzoek is al gebleken dat de geldinjecties niets hebben bijgedragen aan de kwaliteit ervan. De enige echt werkende oplossing is dat de staat zijn handen volledig van het onderwijs haalt. Scholen geven op dit moment veel geld uit aan niet-onderwijs gerelateerde diensten of producten en de efficiëntie is zeer laag. Het onderwijs overlaten aan de vrije markt zal zowel de prijs als de kwaliteit ervan verbeteren. Enkele punten waarmee de hoge kosten van onderwijs flink omlaag kunnen:

– aanbieden van 2- of 3-jarige opleidingen in plaats van 4 jaar waar dat mogelijk is
– gebruik van minder middelen, zoals het reduceren van het aantal administratiemedewerkers
– efficiënter gebruik van middelen
– meer en beter gebruik maken van technische ontwikkelingen, zoals het online aanbieden van opgenomen colleges
– en het bevorderen van concurrentie tussen de onderwijsinstellingen


“Rutte: stem op PVV verloren stem”, NOS.nl

Tot slot een opmerking van Mark Rutte tijdens het programma Pauw en Witteman. Een stem op de PVV is volgens hem en andere politici een verloren stem. Het kan niet vaak genoeg herhaald worden. Een stem op iedere politieke partij anders dan de LP tijdens de verkiezingen is een verloren stem. Op het moment dat je stemt, geef je je zelfbeschikkingsrecht weg aan een stel socialisten die niets anders doen dan liegen, bedriegen en het uitgeven en beschadigen van andermans eigendom.

Ingezonden door Eize

2 REACTIES

  1. regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes ,
    oh ik wordt er ziek van .
    Schrap minstens 50 % van alle regeltjes
    en stuur meer dan 50 % van de ambtenaren naar huis ,
    ze storen echt !

Comments are closed.