De staat zegt hiermee 300 miljoen euro te kunnen besparen. De staat beklaagt zich ook al jaren dat zij de tekorten moeten aanvullen met nieuwe kredieten. Het zou om 10 miljard extra krediet per jaar gaan.

Maar volgens mij verdient de staat juist miljarden aan die oplopende zorgkosten.

 

Van die 80 miljard premie die wij met zijn allen betalen vloeit er volgens mijn schattingen bijna de helft de schatkist in.
Op alle medicijnen en medische artikelen zit BTW en alle mensen die werkzaam zijn in de zorg betalen inkomsten belasting.

Een chirurg die bijvoorbeeld 15.000 euro per maand verdient, betaalt zich blauw aan inkomstenbelasting, alle medicijnen en medische producten worden belast met BTW.
Dit alles wordt betaald uit onze premies.

Een gigantische geld-machine voor de staat dus die zorgindustrie.

Ingezonden door Antonio

17 REACTIES

 1. Juist. En wat bezuiniging wordt genoemd is in werkelijkheid lastenverzwaring. Het eerste is kennelijk makkelijker aan het publiek te verkopen dan het laatste.

 2. @Rice [2]:

  Waarom zo generaliseren? Je ziet toch ook dat dit een ingezonden stuk is? En daarbij is het altijd moeilijk om precies te bepalen welke geplaatst worden en hoeveel je terugkoppelt om de documentatie op te vragen. Is ook een kwestie van tijd en tolerantie.
  Waarom stel je geen kritische vragen aan de schrijver? Dan leverde je misschien een positieve bijdrage!

 3. @Rice [2]:

  Rice hoort veel liever sterke verhalen als:

  -Tot je 67ste doorwerken omdat we ouder worden
  -Premies verhogen en eigen bijdrage verhogen omdat we steeds meer kosten.

  De feiten liegen er niet om in de zorg. Alle medische producten behoren hier tot de duurste ter wereld. Een kunst-knie kost hier in Nederland ruim 3200 euro en dezelfde kunst-knie in Duitsland nog geen 1200 euro. BTW tikt lekker aan op zo’n bedragen!
  Lonen in de zorg behoren ook tot de hoogste ter wereld, ook hier weer: kassa voor de belastingdienst.

  Of zijn BTW en inkomstenbelasting geen feiten Rice?

  De staat vult hier op ongekende wijze zijn zakken, en dit terwijl de burger gebukt gaat onder exorbitante hoge premies en ziekenhuizen bijna kopje onder gaan.

  Een gezin moet vanaf volgend jaar 3700 euro zorgpremie p/j gaan betalen. Met ander woorden: 2 maanden per jaar werken om een zorgpremie te betalen! Even ter herinnering aan Rice: Men werkte al tot juni volledig voor de staat!

  Slaap maar rustig verder Rice….

 4. De Roverheid kijkt alleen maar naar zichzelf en bezuinigd nooit op eigen salarissen. Waarom volgen die lui niet het voorbeeld van hun rode m(r)akkers in Frankrijk wiens eerste maatregel was om de salarissen van regeerings amptenaren met 30% (ja U leest dat goed) te verlagen.

  Motto: Eerst uit eigen zak halen alvorens in andermans zak te graaien.

 5. Rice hoort veel liever sterke verhalen als:

  Echt waar ? Wist ik helemaal niet,maar bedankt vor de tip.

  De staat is slechts een volger van de zorgindustrie.
  Slaaf van verzekeringsmaatschapijen,pillenfabrieken en overbetaalde graaibazen waar de zorgindustrie van is vergeven.

  Lonen , BTW en inkomstenbelasting zijn algemene feiten waar we in Nederland nou eenmaal mee te maken hebben.
  Heeft niets met zorg te maken.

  De staat vult hier op ongekende wijze zijn zakken.

  Ben bang dat er in de zorg nog veel meer figuren met volle zakken naar huis gaan en de verpleegster met een hernia en een fooitje.

  de burger gebukt gaat onder exorbitante hoge premies

  De burgen kan gewoon zorgtoeslag krijgen van de staat.
  Zo kunnen al die zorgbazen hun vette premies op blijven strijken.
  Behandelingen declareren die nooit uitgevoerd zijn en de verzekeringsmaatschappijen in giga gebouwen zetelen.

  ziekenhuizen bijna kopje onder gaan.

  Goh , dat ziekenhuisje in N/O Groningen dat gebrek aan patiënten heeft.

  Men werkte al tot juni volledig voor de staat!

  Voor het algemeen belang idd.
  Ben je iets te kort gekomen ?

  Slaap maar rustig verder Rice.

  Wakker genoeg om niet lukraak vanuit een illusionaire ideologie tegen de verkeerde dingen aan te trappen.

  We hebben nl. een scheefgegroeid economisch systeem en een handjeklap mentaliteit die die maatschappij op kosten jagen.
  De staat doet niets anders dan de belangen van bedrijven en zakenlieden behartigen en achter de feiten aanhollen.

  Je ziet toch ook dat dit een ingezonden stuk is?

  Ik plaats toch geen stukjes die nul van waarde zijn, geen enkele toegevoegde informatie bevatten en alleen tot doel hebben om af te geven en ff snel en goedkoop te scoren.

  Voor zulk puberaal geleuter zou ik mezelf niet lenen om een platform te bieden.

  Duncan [7] reageerde op deze reactie.
  J.H [15] reageerde op deze reactie.
  J.H [16] reageerde op deze reactie.

 6. @Rice [6]:

  Hoi Rice,

  Top: Goed dat je hier komt om mee te discussiëren. Wie weet wat je allemaal kan toevoegen.

  Tip: Soms werkt het als je een andere manier van discussiëren bezigd. De manier die je nu handteerd is vrij aanvallend en kleinerend. Je loopt zo het risico dat je woorden niet serieus genomen worden. Een ingezonden stukje direct en slecht onderbouwd aanvallend de grond in stampen, lokt een tegenaaval uit. Dat is zo jammer omdat er zoveel mensen belangrijke argumenten kunnen leveren, waaronder jij/u.

  Groet,

  Duncan

  Rice [8] reageerde op deze reactie.

 7. @Duncan [7]:

  Een ingezonden stukje direct en slecht onderbouwd aanvallend de grond in stampen.

  Slecht onderbouwde ongenuanceerde stukken om iets aan te vallen en in de grond te stampen lokken een reactie uit.

  Tip , probeer de zaken in een iets breeder perspectief te plaatsen ipv eenzijdig partij te kiezen die het beste uitkomt en voel je niet zo aangevallen en gekleineerd.Misschien zou je ook iets meer inhoudelijk kunnen reageren want er staat inmiddels genoeg om te weerleggen.

  Succes.

  Groet,

  Rice

  Duncan [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Rice [8]:

  Slecht onderbouwde ongenuanceerde stukken om iets aan te vallen en in de grond te stampen lokken een reactie uit.

  Wie zegt dat? En als dat zo is waarom moet dat dan zo veneinig?

  En waar basseer je mijn partijdigheid op? Dat ben ik niet. Gaf je alleen een tip. Maar als je niet serieus genomen wilt worden en liever het risico neemt dat men over je heen leest….Be my gast.

  Om echt inhoudelijk op dingen in te gaan, heb ik een paar eisen waar iemand aan moet voldoen. Helaas…Je komt op dit moment niet door de selectie. Maar blijf rustig proberen want ik ben iemand die mensen graag een herkansing geeft.

  Oh by the way…..Wat ontzettend knap dat je uit de woorden die je leest kan opmaken wat ik voel.
  Misschien moet je leren om met wat meer verbazing een gesprek in te gaan ipv vastgeroeste vooringenomenheid die kan leiden tot coldreading:D

  Oh en nog een mooie:

  Wat je andere onderwijst, leer je jezelf.

  Succes,

  Duncan
  Rice [10] reageerde op deze reactie.

 9. Ik zou posters willen adviseren zich eerst eens behoorlijk te informeren omtrent de feiten (de continuering van het fnuikende bureaucratiseringsproces van de ziekenhuizen ten koste van de praktische hulp en van het budget, bijvoorbeeld).

  Wellicht krijgt men dan idee, wat er tegenwoordig met de “premies” (= feitelijk zorgbelasting) gebeurt en misschien valt u dan in, hoe dit proces gestopt en teruggedraaid kan worden.

  Maar als u denkt, dat dit allemaal onzin is, lees dan eerst even heel goed, wat Milton Friedman over dit proces, dat sinds enkele decennia bekend staat onder de naam “Gammon’s Law of Bureaucratic Displacement” (= Gammon’s Wet van het Bureaucratisch Afschuifsysteem), te melden had.

  http://hadm.sph.sc.edu/Courses/ECON/classes/Friedman.html

  Gammon’s Law wordt inmiddels wereldwijd door vele auteurs uit de praktijk bevestigd.
  Duncan [12] reageerde op deze reactie.

 10. @SpyNose [11]:

  Er zijn wel meer koste trekkers die ontzettend veel geld kosten.
  Nogmaals ik ben geen econooom maar die psycho-sociaal werk waardoor ik voorbeelden uit de praktijk mag geven. Ook goed toch?
  Ik werk niet zelfstandig maar voor een baas. Vanuit zijn praktijk begeleiden wij mensen die de bodem des levens al een keer bereikt hebben. We werken heel breed. Begeleiden geweldslachtoffers, ex-gedetineerde, mensen met Borderline, ADHD, Pdd-nos en zo kan ik mijn lijst nog wel even aanvullen. De mensen die wij begeleiden worden betaald uit het beruchte PGB. Ik noem het zelf berucht omdat het van mij onder de huidige omstandigheden helemaal mag verdwijnen. Op het moment is er even uitstel van executie, maar de kans dat het verdwijnt is erg groot. Ik heb daar zelf op partijen gestemd waarvan ik wist dat die het PGB geen warm hart toedragen. En ik heb dat gedaan met de wetenschap dat dit mijn eigen baan kost. Vind ik niet erg. Maar ik ben van mening dat wie a zegt ook b moet zeggen en niet alleen in zijn eigen voordeel kanstemmen. Ik zal u vertellen wat daarin mijn problemen zijn.
  – psychologen het werk facturen onder de noemer ondersteunende begeleiding.
  -Bureaus die uit de grond sprongen als paddestoelen die alleen de AWBZ aanvragen deden en €300 a €400 in rekening brengen voor het invullen van papieren waar ze misschien 2 uur mee bezig zijn
  -Het verantwoordvrije bedrag wat de mensen nu nog steeds krijgen. Wat 1 voor een klasse 2 indicatie €2500, bedroeg. Daarvoor heb ik ook de krant gebelt want dat was gewoon te erg
  -Kinderen die gewoon wat meer aandacht nodig hebben omdat ze het leeftempo van de maatschappij niet bij kunnen benen, worden massaal gek verklaard en krijgen na het invullen van een a4tje een diagnose ADHD/ADD om zo een PGB te krijgen die vervolgens voor het ondersteunen bij huiswerk wordt gebruikt (wat niet mag)
  -Het gebrek van controle door het zorgkantoor waardoor frauderen zeer makelijk is.

  Terwijl het veel makkelijker kan, namelijk door kleinere praktijken de mogelijkheid te geven ook via contracten met zorgkantoren saen te werken. Dat bevoorderd de controle en reduceert de zorgkosten. Want er is bij de instellingen die via ZIN zorgverlenen ook veel mis. Daar wordt (vaak me een goede intenssie) ook gesjoemeld met zorggeld. En het erge is dat ik er nog geen 1 tegen ben gekomen die dat niet doet.

  Voorbeeld:

  Jantje uit Overijsel heeft een meervoudige complexe handicap. Die krijgt een AWBZ indicatie klasse 3 met verblijf en heeft een budget van €6000,– per half jaar (bedragen zijn ff fictief) dit bedrag komt bij het ondersteunen niet helemaal op.

  maar

  Gerrit uit Wageningen heeft precies dezelfde complexe handicap
  maar krijgt een klasse 2 indicatie met verblijf en krijgt €4000,–

  De instelling houdt bij Jantje uit Overijsel ruim geld over. Maar komt bij andere cliënten geld te kort. Waaronder bij Gerrit uit Wageningen. Wat gebeurd er dan. Uren en tijd die eigenlijk geschreven moeten worden bij Jantje die geen geld meer heeft, worden gewoon geboekt bij Gerrit die dat wel heeft.

  EN MEN WEET DAT! Zelfs de personen die in die instellingen op de vloer werken weten dat. En zo is de fraude geboren, maar op deze wijze geacepteerd. En ik vrees dat dit ook maar een puntje van de ijsberg is. Wantoestanden waar wij met zn alle voor betalen.
  Verdubbeling van de verplichte eigenbijdragezorg 2013/2014??

  Die kans is ontzettend groot…….

  Als het systeem dan nog draaid. En dat betwijfel ik nog het meest.

  Duncan [14] reageerde op deze reactie.

 11. @Rice [10]:

  Joh Rice,

  Jammer dat dit zo loopt. Dat laatste berichtje van mij kan scherper overkomen dan de bedoeling is en dat is het niet. Mijn intenties naar jou zijn niet verkeerd. Nogmaals als je niets te vertellen of bij te dragen hebt dan ben je hier niet.

  Ik steek gewoon fictief mijn hand uit en hoop dat je hier gewoon mee blijft doen.

  Duncan

 12. @Duncan [12]:

  Sorry dubbele post, maar ik had weer gereageerd zonder eerst ff goed wakker te worden…….Veel te veel schrijf en typfouten. Zal er beter op letten. Hier mijn reactie.

  Er zijn wel meer koste trekkers die ontzettend veel geld kosten.
  Nogmaals ik ben geen econoom . Ik zit in het psychosociaal werk waardoor ik voorbeelden uit de praktijk mag geven. Ook goed toch?
  Ik werk niet zelfstandig maar voor een baas. Vanuit zijn praktijk begeleiden wij mensen die de bodem des levens al een keer bereikt hebben. We werken heel breed. Begeleiden geweldslachtoffers, ex-gedetineerde, mensen met Borderline, ADHD, Pdd-nos en zo kan ik mijn lijst nog wel even aanvullen. Veel mensen die wij begeleiden worden betaald uit het beruchte PGB. Ik noem het zelf berucht omdat het van mij onder de huidige omstandigheden helemaal mag verdwijnen. Op het moment is er even uitstel van executie, maar de kans dat het verdwijnt is erg groot.
  Ik heb zelf op partijen gestemd waarvan ik wist dat die het PGB geen warm hart toedragen. En ik heb dat gedaan met de wetenschap dat dit mijn eigen baan kost. Vind ik niet erg. Maar ik ben van mening dat wie a zegt ook b moet zeggen en niet alleen in zijn eigen voordeel kan stemmen.
  Ik zal u vertellen wat daarin mijn problemen zijn.

  – psychologen factureren onder de noemer ondersteunende begeleiding.
  -Bureaus die uit de grond sprongen als paddenstoelen die alleen de AWBZ aanvragen deden en €300 a €400 in rekening brengen voor het invullen van papieren waar ze misschien 2 uur mee bezig zijn
  -Het verantwoordvrije bedrag wat de mensen nu nog steeds krijgen. Wat 1 jaar voor een klasse 2 indicatie €2500, bedroeg. Daarvoor heb ik ook de krant gebeld want dat was gewoon te erg
  -Kinderen die gewoon wat meer aandacht nodig hebben omdat ze het leeftempo van de maatschappij niet bij kunnen benen, worden massaal gek verklaard en krijgen na het invullen van een a4tje een diagnose ADHD/ADD om zo een PGB te krijgen die vervolgens voor het ondersteunen bij huiswerk wordt gebruikt (wat niet mag)
  -Het gebrek van controle door het zorgkantoor waardoor frauderen zeer makkelijk is.
  Terwijl het veel makkelijker kan, namelijk door kleinere praktijken de mogelijkheid te geven ook via contracten met zorgkantoren samen te werken. Dat bevorderd de controle en reduceert de zorgkosten. Want er is bij de instellingen die via ZIN zorgverlenen ook veel mis. Daar wordt (vaak me een goede intentie) ook gesjoemeld met zorggeld. En het erge is dat ik er nog geen 1 tegen ben gekomen die dat niet doet.
  Voorbeeld:
  Jantje uit Overijsel heeft een meervoudige complexe handicap. Die krijgt een AWBZ indicatie klasse 3 met verblijf en heeft een budget van €6000,– per half jaar (bedragen zijn ff fictief) dit bedrag komt bij het ondersteunen niet helemaal op.
  maar
  Gerrit uit Wageningen heeft precies dezelfde complexe handicap
  maar krijgt een klasse 2 indicatie met verblijf en krijgt €4000,–
  De instelling houdt bij Jantje uit Overijsel ruim geld over. Maar komt bij andere cliënten geld te kort. Waaronder bij Gerrit uit Wageningen. Wat gebeurd er dan. Uren en tijd die eigenlijk geschreven moeten worden bij Gerrit die geen geld meer heeft, worden gewoon geboekt bij Gerrit die dat wel heeft.
  EN MEN WEET DAT! Zelfs de personen die in die instellingen op de vloer werken weten dat. En zo is de fraude geboren, maar op deze wijze geaccepteerd. En ik vrees dat dit ook maar een puntje van de ijsberg is. Wantoestanden waar wij met zn alle voor betalen.
  Verdubbeling van de verplichte eigenbijdragezorg 2013/2014??
  Die kans is ontzettend groot…….
  Als het systeem dan nog draait. En dat betwijfel ik nog het meest.

 13. @Rice [6]:

  “Ben je iets te kort gekomen”

  Slaaf zijn tot je 67ste misschien?

  Nogmaals welterusten…..

  Doe voor de lol een keer je oogjes open en kijk hoe die zelfbenoemde politici-socialisten leven/eten en rondrijden. Vergelijk dat vervolgens eens met je eigen bezittingen. Alles is erop gericht om je afhankelijk van de staat te houden. Onafhankelijkheid wordt zwaar bestraft en bereik je uitsluitend door miljonair te worden.

  “De staat is slechts een volger van de zorgindustrie.
  Slaaf van verzekeringsmaatschapijen,pillenfabrieken en overbetaalde graaibazen waar de zorgindustrie van is vergeven”

  Ja ja Rice…slechts een volger die 19% BTW heft over die exorbitante bedragen die geen enkel ander land betaald…En erg dat ze het vinden dat wij zo uitgeknepen worden…..

  Zo ken ik er nog een paar:

  -De staat is slechts een volger van prostitutie,coffeeshops en casino’s, ze vullen er alleen hun zakken mee maar zijn absoluut geen pooiers,drugs-dealers of oplichters. Nee het zijn de volgers ervan….

  Door precies zulk soort mensen als jou heeft het zover kunnen komen. Niet kunnen rekenen en de omvang van de corruptie niet waarnemen. Blijven geloven in verhalen van “we worden ouder en moeten dus langer doorwerken” en naief blijven geloven dat er op je 67ste daadwerkelijk nog je beloofde pensioen wordt uitgekeerd.

  “Wie een ezel van zich zelf maakt moet niet verbaasd worden als iemand op zijn rug gaat zitten”

Comments are closed.