9 REACTIES

 1. De meesten zegt dit helemaal niks.
  Sterker nog. Als je ze zegt dat ze kapitalisme het beste alternatief is verklaren ze je voor gek.
  “En die bazen zeker lekker hun bonussen opstrijken zeker?”
  Als je ze vraagt hoe zij denken dat het allemaal hoort, weten ze het niet, of vinden dat die bazen hun hoge salaris afgepakt dient te worden.
  Ik heb het opgegeven hen iets aan het verstand te brengen.

  probleemkind [7] reageerde op deze reactie.

  • @Hub Jongen [3]: zeker, de rijker de beter, dan zijn er baantjes voor de armen. Iemand werd een kwaad bij het zien van een jachthaven vol dure schepen, ik wees toen op de spin off, havenmeester, werklui aan de haven, haven cafe, de makers van de schepen, de zeilmakers en ga zo maar door. Als de haven er niet was geweest dan hadden al die spinn off mensen geen werk gehad. Onder een links regime was de haven er niet geweest, vermoedelijk.

 2. @John [1]:

  Socialisme en Kapitalisme leiden allebei tot miljarden mensen in armoede. Momenteel gaan miljarden mensen gebukt onder de macht van een relatief kleine groep werkgevers/multinationals, wat is daar nou wenselijk aan? Zoveel mensen met zoveel kwaliteiten onbenut, alleen maar omdat ze hun leven lang dom werk moeten doen voor iemand met geld en dus macht.

  Het is de technologie en wetenschap die er voor zorgen dat mensen een hogere levensverwachting en meer luxe hebben, niet politici of kapitalisten. De huidige technologie maakt het mogelijk dat alle mensen zonder inmenging van geld, volledig voorzien kunnen worden in hun eerste levensbehoeften. Daar zijn helemaal geen baantjes meer voor nodig. Het is juist het kapitalistische/monetaire systeem dat tot aan het einde probeert te voorkomen dat de mensen deze vrijheid krijgen. Vrijheid voor de mensen betekent immers het einde van het Kapitalistische systeem.

  Kijk naar Spanje nu; meer dan 25% werkeloosheid en meer dan 50% van de jongeren zonder werk! Mensen die nu nog niet geloven dat Kapitalisme zijn beste tijd heeft gehad zijn in een heel diepe slaap.

  Maar er is hoop, de technologie gaat deze strijd vrijwel zeker winnen. Technologische vooruitgang gaat niet stoppen omwille van een groep domme hebzuchtige geld en machts wellustelingen die het niet erg vinden de halve wereldbevolking te zien kreperen opdat zij zelf in luxe kunnen leven.

 3. Een rare filmpje. Eerst zeggen ze dat het kapitalisme in Amerika anders is dan die van Noorwegen. (Rond 2:00) Dus Noorwegen is kapitalistisch, terwijl Obama wordt afgeschilderd als socialist. Maar Noorwegen is meer protectionistisch en heeft een grotere verzorgingsstaat dan wat in het programma van Obama staat.

  Igor [9] reageerde op deze reactie.

 4. @Linkin [8]:
  Het is dat ook een typisch propaganda filmpje, dualistische bullshit, als niet voor kapitalisme bent of er vraagtekens bij zet dan ben je een socialist….

Comments are closed.