Vandaag ontving ik een uitnodiging voor een congres over  “human trafficking”  ofwel  “mensensmokkel”  die het congres wil tegengaan.

Het zou mij niet verbazen als  de organisator van het congres een geheel andere definitie hanteert van ongewenste mensensmokkel dan de door mij  op zowel  morele als economische  gronden wenselijk geachte.

Volgens mijn  persoonlijke definitie vallen  onder ongewenste mensensmokkel bij voorbeeld niet de volgende activiteiten:

01.
Het  over  de grens helpen van Noord-Koreaanse  vluchtelingen op weg naar een kapitalistisch land

02.
Het  van  valse papieren  voorzien en/of door middel van omkoping de grens overhelpen van  asylanten in  spe die in Bangladesh , Algerije, Iraq, Somalië of een ander land toevallig in armoede aan de verkeerde zijde van een grens geboren zijn en zich legaal of illegaal als gelukzoekers willen vestigen in een land waar zij een behoorlijke boterham kunnen verdienen ( de zogenaamde economische vluchteling)

Wie  het niet met mij eens is, wijs ik er op, dat noch
ROSE BLUMKIN  (  de Amerikaanse kapitaliste die op de leeftijd van 103 met pensioen ging), noch
AYAAN HIRSI ALI
noch een aantal andere heden in Nederland levende alom gewaardeerde en geachte persoonlijkheden ooit in het westen gearriveerd zouden zijn, als zij en hun faciliterende GEHONOREERDE smokkelaars zich aan de overheidsregels zouden hebben gehouden.

Evenmin vermag ik in te zien, waarom het niet nobel en nastrevenswaardig zou zijn , al dan niet tegen betaling een groepje straatarme prostituees uit Birma,  Laos of een andere dwarsstraat een aantal grenzen over te helpen, opdat zij  op de Europese  markt kunnen opereren.

Hugo van Reijen

5 REACTIES

 1. Bij dit soort congressen overheerst het ‘LinksKnechtenSyndroom’ ! Alle buitenlanders zijn goed en moeten daarom naar Nederland gebracht worden. En hij dit dit niet begrijpt of wil begrijpen is een Racist en moet gedood worden !

 2. In mijn view zijn er geen mensen smokkelaars. Het zijn de kortzichtige ambtenaren van een land die een regel brei uitstorten over mensen die hun geluk ergens anders proberen. Niets mis mee in mijn optiek. Het tegenhouden en bevorderen van groepen mensen brengt wat je nu ziet. Ongeletterde schaapsherders die op een uitkerings kurk in stand worden gehouden in NL. Een opgeleide buitenlander raakt verstrikt in een regeltjes systeem die van een gewaarderde onderzoeker direct aeen op een uitkering beluste buitenlander maat… alleen omdat zijn opleidings papier niet overeen komen met die van de gevestigd orde.

  Laat mensen, zoals ze altijd hebben gedaan in het verleden, vrij rond trekken en zich vestigen waar zij denken dat goed is.

 3. Iedere omzeiling van roverheden is moreel te verantwoorden:of meer algemeen:iedere omzeiling van mensen die eigendomsrechten over een gebied uitoefenen, dat ze in handen hebben gekregen door eigendomsrechten te schenden, is moreel te rechtvaardigen
  Het is alleen wel gevaarlijk en dus niet altijd aan te raden.

 4. Er zit natuurlijk ook een andere kant aan die mensen smokkel hmmm, het is niet zozeer de mensen smokkel op zich maar de slavernij die er vaak nauw mee is verwant, en dat is voornamelijk te danken is aan de angst om terug te woorden gestuurd.

 5. Het grootste probleem is de verzorgingsstaat. Prima dat die prostituees hier komen werken, maar dan wel ook de eigen gezondheidszorg betalen, geen rechten op huursubsidie, uitkeringen of andere faciliteiten.
  Als je een kroeg wilt runnen zul je toch moeten kiezen: gratis drank en dan forse entree heffen, of iedereen welkom, maar dan wel zelf je drank betalen.

Comments are closed.