Wij worden ouder hoor ik steeds vaker roepen.

Als je niet beter weet, zou je het gaan geloven, maar is dit ook werkelijk zo? Het zou raadzaam zijn deze bewering eens objectief te onderzoeken.

Deze bewering hoor je vaak van mensen welke betrokken zijn bij het financiële aspect van het ouder worden, zoals de pensioen maffia en de regering die zorgt draagt voor de AOW.

Hele doem scenario’s worden over ons afgeroepen,dat wij langer moeten blijven werken om het geheel betaalbaar te houden.
Ondertussen wordt even vergeten dat de generatie die in de toekomst met pensioen gaat hun hele werkzame leven het pensioen al 3 keer betaald hebben.

 

En wij maar afvragen waar al dit geld gebleven is.

Met een beetje historisch besef is dit wel te achterhalen.

Wat te denken van het rekenfonds t.b.v. de AOW.
Een fonds dat in het verleden is ingesteld met instemming van de tweede kamer en waar nu ruim  € 25 miljard hoort in te zitten. Dit fonds blijkt leeg te zijn, uitgegeven aan een frauduleus spoorlijntje en strike vliegtuigjes.

De pensioen maffia weet ook waar het geld blijft, dubieuze beleggingen en gokken op de beurs en als het mis gaat roepen, ja dat zijn de risico’s van het vak, maar zich ondertussen rijkelijk laten belonen van onze centen.

Mocht u twijfelen over het bovenstaande, dan is het lezen van het boek ,,De ABP affaire” voldoende om u op andere gedachte te brengen.

Er is maar één kwalificatie voor het geheel, gelegaliseerde diefstal en maffia`.

Statistisch is aangetoond dat de gemiddelde gepensioneerde 12 a 13 jaar gebruik maakt van zijn pensioen rechten.

Het in koor roepen ,,wij worden ouder” heeft maar één doel, ons meer premie te laten betalen om de kas van de staat en de pensioenfondsen te spekken en zo hun wanbeleid te verbloemen.

Het is zondermeer waar dat de mens een langere levensverwachting heeft, maar om maar eens een citaat van drieduizend jaar geleden aan te halen.

Een Bijbelcitaat wat wonderlijk genoeg ook op onze tijd zou kunnen slaan.

,,De dagen van onze jaren zijn op zichzelf genomen zeventig jaren, en indien wegens bijzonder kracht, tachtig jaren ,want het zal stellig snel voorbijgaan, en wij vliegen heen”.

Hoezo ouder?

Hier zit meer dan drieduizend jaar tussen, met alle zegeningen van de medische wetenschap en betere voeding ten spijt.
De mens is sinds zijn bestaan altijd op zoek geweest naar de eeuwige jeugd.
De Egyptenaren aten testikels van dieren in hun vergeefse poging hun jeugd te herstellen.

Cleopatra liet dagelijks honderden ezelinnen melken om zich vervolgens met haar mooie achterwerk in dit vocht onder te dompelen.

De middeleeuwse alchemie had als belangrijk oogmerk het vinden van een elixer dat tot een langer leven kon leiden.

Om het nog gekker te maken hadden wij ook nog de achttiende-eeuwse dutroux arts die in zijn boek Hermippus Redivivus de aanbeveling deed om jonge maagden in de lente in een kleine kamer op te sluiten en hun adem te verzamelen in flessen en deze adem als een levensverlengend middel te gebruiken.

Dat wij nu gemiddeld zeventig a tachtig jaar oud worden is hoofdzakelijk te danken aan een verbeterde gezondheidszorg, doeltreffende hygiënische maatregelen en betere voeding.

Van het midden van de negentiende eeuw tot het begin van de jaren `90 van deze eeuw is in Zweden bijvoorbeeld de gemiddelde levensduur toegenomen van 40 tot 75 jaar voor mannen en 44 tot 80 jaar voor vrouwen.

Wetenschappelijk is aangetoond dat bevolkingsgroepen uit het verleden welke toen geen beroep konden doen op het hedendaags medisch kunnen en niet bezocht werden door al het engs wat onze lieve Heer heeft uitgevonden, net zo oud werden.
Mits ze goede voeding tot zich namen en niet te veel zopen.

Het werkelijke probleem dat de mens in het verleden niet zo oud werd, was onkunde en onwetendheid.
Toch schijnt er een mechanisme te zijn welk er voor zorgt dat wij niet ouder kunnen worden.

Het antwoordt ligt verborgen in de genen en het DNA van de mens.

De cellen in ons lichaam vernieuwen zich steeds. Door dit vernieuwingsproces wordt elke tien jaar feitelijk het hele skelet van de mens vervangen.
Sommige cellen in uw huid, lever en ingewanden worden bijna dagelijks vervangen.

Elke seconde produceert uw lichaam ongeveer 25 miljoen nieuwe cellen als vervangers. Maar er komt een moment dat dit delen ophoudt met de ons bekende gevolgen.
Onze huid gaat rimpelen, haren vallen uit of worden grijs en de organen gaan dienst weigeren.

Het is net of bij een goed lopende firma de bedrijfsleiders stoppen met het aannemen en opleiden van nieuw personeel, het repareren en vervangen van machines en het onderhouden van de gebouwen.
Al gauw zal de zaak achteruit gaan.

Maar waarom veranderen al die bedrijfsleiders hun succesvolle beleid?

Die vraag is vergelijkbaar met de vraag waarvoor biologen die een studie maken van veroudering, zich gesteld zien.
Het boek * Clock of Ages zegt: in het onderzoek naar veroudering is een van de grote mysteries die wij proberen te begrijpen: waarom cellen stoppen met zich te vermenigvuldigen en beginnen te sterven.

Biologen weten al lang dat een uiteinde van chromosomen, het zogeheten Telomeer, bij elke celdeling korter wordt.
Wanneer het Telomeer ongeveer twintig procent van zijn lengte verliest, wordt de mogelijkheid tot celdeling afgesloten en sterf de cel

Een speciaal enzym, telomerase genoemd, kan telomeer weer tot de volle lengte herstellen en de cel aldus in staat stellen zich te blijven delen.
In de meeste cellen wordt dit enzym onderdrukt en is inactief, maar actief telomerase is met succes in bepaalde cellen ingeplant, waardoor ze gingen groeien en zich meer dan normale aantal keren deelden.
Hier ligt dan ook de sleutel om werkelijk ouder te worden en niet de mooie praatjes van de pensioen maffia.

Laten wij wel met ons beide benen op de grond blijven, dit zijn laboratorium proeven en de werkelijkheid zit iets ingewikkelder in elkaar.

Ongecontroleerde celdeling kennen wij maar al te goed als kanker om maar eens wat op te noemen.
En mocht u niet beseffen waar wij het over hebben bedenk dan, dat de punt achter deze zin meer dan 500 cellen kan bevatten. In de kern van deze cel zitten de chromosomen welke op hun beurt de DNA strengen bevatten.

De hoeveelheid informatie in het DNA van slechts één van uw cellen is verbijsterend. Ze zou meer dan één miljoen bladzijden kunnen beslaan.

De wetenschap zal eens achter het geheim van ons verouderingproces komen.

Mits de pedofielen club in Rome niet dwars gaat liggen

Die hebben in het verleden al menig wetenschapper op een bos hout gezet om er vervolgens de fik in te steken.

Wij zien deze hoeders van de ethiek en goede zeden steeds vaker met opgeheven vinger in de media langskomen.
Alwaar ze waarschuwen, vooral niet op de stoel van God te gaan zitten.

Soms zou ik een grote berg groen brons eikenhout willen opstapelen midden op het Sint Pietersplein in plaats van bloemen. De hedendaagse wetenschap weet veel, maar het geheim van het ouder worden is nog steeds niet ontrafeld.

Er is nog een lange weg te gaan en niemand hoeft zich zorgen te maken dat wij opeens allemaal 150 jaar oud worden .
De biologische klok is al sinds mensen heugenis afgesteld op 80 jaar met uitschieters naar boven als wel naar beneden, ondanks wat andere ons willen laten geloven.

En wij weten maar al te goed dat het merendeel deze leeftijd niet eens haalt . Vaak door eigen schuld, wij eten en drinken te veel, wij bewegen te weinig en bevuilen onze en andermans longen met smerige sigaretten rook.

En als wij dan onze longen verpest en onze lever stuk gedronken hebben, doen wij een beroep op de medische wetenschap, met het verzoek ons weer even op te kalefateren.
En dan in koor roepen ,,wij worden toch een stuk ouder”.
Wie houdt nu wie voor de gek.

 Ingezonden door Vidicam

8 REACTIES

 1. Lasten we blij zijn dat de mens geen eeuwig leven heeft .
  Stel je eens voor dat mijn opa nog zou leven ,
  hij zou inmiddels ca 150 jaar oud zijn .
  In deze tijd , hij zou zich niet kunnen aanpassen .
  En zijn opa al helemaal niet .

 2. De media hoor je niet meer over dat AOW-fonds, terwijl Elsevier tien jaar geleden nog vragen stelde als: “En wie vormt dan het bestuur en waar is het gevestigd?” Kennelijk vinden ze het best met een kluitje in het riet gestuurd te worden. Dat valt me trouwens vaker op bij interviews: de politicus draait om de vraag heen en komt er nog mee weg ook. Hoeveel woorden gebruikte Henk Bleker bijvoorbeeld gisteren om een simpel “het spijt me” te omzeilen.

 3. Inderdaad! Eindelijk iemand die oplet!!! Waar is al dat AOW geld? Iedereen betaald ruim 18% AOW premie van zijn loon, waar zijn dus al deze miljarden? Zoveel AOW-ers hebben we helemaal niet dat dit allemaal al uitgekeerd kan zijn. Niemand heeft inkijk op deze cijfers!!!!!In dit potje horen honderden miljarden te zitten….minstens!

  Verder:
  -Ik wil nog weleens eens zien of de McDonald generatie zo oud gaat worden
  -Wat betreft de betere voeding:ONZE VOEDING IS SCHANDALIG SLECHT
  -Alles wijst erop dat we onszelf zwaar aan het vergiftigen zijn: exploderende cijfers over Kanker,alzheimer,autisme etc etc

  Gemiddeld word men 80, dit betekend dat men 13 jaar lang pensioen en AOW uitgekeerd krijgt. Dat komt bij mij ongeveer neer op 208.000 euro bruto pensioen en 187.000 bruto AOW= een kleine 4 ton BRUTO!!! over 13 jaar verdeeld.

  Ik leg ruim 1000 euro maandelijkse verplichte premie in AOW+Pensioen:

  AOW: 430 p/m * 12Maanden * 45 jaar = 232.200
  Pensioen: 640 p/m * 12 maanden * 45 jaar werk= 345.600

  Maar nou komt het, pensioenen halen hier rendementen over die gemiddeld zeker wel op 5% liggen:

  Met die maandelijkse inleg van 640 euro kunnen zij in een looptijd van 45 jaar:1.300.000 miljoen maken bij 5%
  Bij 6% bijna 1,8 miljoen
  bij 7% bijna 2,4 miljoen
  bij 8% bijna 3,4 miljoen

  Pensioenfondsen hebben in het verleden niet zelden rendementen van boven de 10% behaald!!!!!!!!!!

  Maar laat ik maar bescheiden blijven en die 6% aanhouden:

  1,8 miljoen + mijn ingelegde 187.000 AOW premie = ongeveer 2 miljoen

  Zij hebben van mijn inleg minstens 2 miljoen kunnen maken en keren mij hooguit 400.000 uit als ik de 80 jaar haal.Om mijn inleg totaal terug te krijgen zou ik dus ruim 100 jaar moeten worden.

  En nu laten ze die 1,8 miljoen nog 2 jaar meer renderen aan mijn bescheiden 5%, die waarschijnlijk veel hoger ligt!(door die verhoging van pensioen leeftijd naar 67) Zo pakken ze in 2 jaar nog zo’n 150.000 meer rendement erbij!Met een risico van 208.000 uitkeren als ik de 80 jaar haal. De risico dat ze iets moeten uitkeren is DUS minimaal!!!!!!!!!!!!!En wordt door die verhoging van pensioenleeftijd nog meer beperkt.

  Madoff en Kerviel zijn hier niks bij!!!!!!

  Tja, en het is natuurlijk echte kassa voor die mensen als ik maar 66 jaar word!!
  Igor [6] reageerde op deze reactie.

 4. Religieuze organisaties klagen dat de wetenschap op de stoel van God gaat zitten. Veel van deze religieuze leiders denken zelf op de stoel van God te gaan zitten. Belangrijker dan oud worden, is gezond oud worden.

  • @Igor [6]:

   Sterker nog, er bestaat geen enkel verschil tussen wat Madoff deed en wat banken doen. Alleen Madoff draait ervoor de bak in en banken krijgen dikke vette bailouts van onze politici….

Comments are closed.