In afwachting van de komende devaluatie hebben de welgestelde inwoners van Athene hun huizen gevuld met europapiergeld.   Het ligt op hun zolders,   bevindt zich in hun matrassen of achter hun behang. Zij  wachten op de  devaluatie  die hen  in  de gelegenheid zal stellen, koopjes te halen op de onroerendgoedmarkt en elders. Helaas ontdekte onlangs  een Athener die een  aanzienlijk bedrag achter het behang gestopt had, dat muizen alles opgepeuzeld hadden.

Het werkt als volgt.

Griekenland krijgt  bij  voorbeeld een kleine tranche van 25 miljard aan leningen. Wat hiervan niet  dezelfde seconde terugbetaald   moet worden als rente, wordt doorgesluisd naar een aantal banken. Deze banken  kopen daar bonds voor  van de Griekse overheid. De bonds worden gestuurd naar   Duitsland en in ruil worden hun eurorekeningen gecrediteerd  en wordt een met   eurobiljetten gevuld vrachtvliegtuig gestuurd naar Athene.

Van  het gestuurde geld verdwijnt  per dag tot  28 kisten ( =  700 miljoen euro) naar Atheense zolders en achter Atheens behang.

Na mijn landing op de luchthaven van Athene was het eerste  dat   de medewerker van de hotelboekingsbalie mij  mededeelde, dat een vroegere minister van  defensie  nu vastzat, want hij had 300  miljoen  achterovergedrukt. Dit  gaat dus over één minister   gedurende een  korte periode.  Met 100   zulke personen zit  je dan al aan de 30 miljard.

Suharto met zijn 40 miljard  gespreid over 32 jaar was hierbij vergeleken een kleine jongen en  Ferdinand en Imelda met hun 5 miljard  in  20 jaar  waren slechts beginnende amateurs.

De  leningen van vele miljarden aan Athene worden geacht eens terugbetaald te worden, maar iedereen weet al, dat dat nooit zal gebeuren.  Arme Nederlandse belastingbetaler, die werkt voor het vullen van de zolders in Athene.

Hugo van Reijen

17 REACTIES

 1. De arme Nederlander bestaat niet . Wel de ontzettend onnozele domme Nederlander. Maar gewoon weer stemmen hoor op de partijen die al meer dan 25 jaar de boel belazeren dawel wanbeleid uitvoeren. Onnozelen, ze moeten de Nederlander nog veel verder uitpersen !

  Vic [6] reageerde op deze reactie.

 2. Beter kopen de Grieken goud en en zilver, muizen kunnen dat namelijk niet eten… hahaha.. lol..

 3. Ja de meerderheid van de Nederlanders zijn inderdaad stomme idioten. Vooral die linkse en kerke-lijken onder hen. Die hebben allemaal het ongeneeslijke ‘Socialismus’ Virus.

 4. @Vic [6]:
  Inderdaad ! De nedelanders zijn niet dom !

  De kreet ‘ zoals de waard is, ziet hij z’n gasten’ (of iets in die richting) is hier van toepassing.

  98% van de nederlandse bevoking zijn goed bedoelende, eerlijke menssen en – inderdaad enigzins – onozele halsen.

  Waarom ? Omdat ze niet slecht zijn en daarom niets slechts kunnen zien in het doen en laten van anderen. Is een kwestie van herkenning.

  Nu nog de erkenning; het wakker worden en actie nemen.

  pcrs [11] reageerde op deze reactie.

 5. @keuleniscool [7]:

  het is ‘ sterker dan’ .

  en de UK economie is waarschijnlijk net zo slecht als het gemiddelde EU land met een vergrijzende bevolking, een gezwollen verzorgingsstaat, starre arbeidsmarkt, overmaat aan regulering, te grote overheid en een centrale bank die fiat geld print dat het een lieve lust is.

  maar wijzen naar een overheid die het nog slechter doet is volgens mij niet waar het hier om draait. de transfer van Noord naar Zuid, van productieve mensen naar parasieten en frauduleuze politici (voor zover dat geen pleonasme is) , dat lijkt me het meest schrijnende. Niet welk papiergeld het langste koopkracht behoudt totdat het uiteindelijk devalueert tot haar intrinsieke waarde van NUL.

 6. @pcrs [11]: Zo is het pcrs, het staatsonderwijs en de staatsmedia zijn hier allebei debet aan. Alles wat de staat deed werd verheerlijkt en alles wat de politici vertelden werd als zoete koek ingenomen. Ik kom deze mensen nog dagelijks tegen, zelfs in de financiële sector gonst het nog van deze naieve lieden.

  In het FD in december had ik een leuke discussie over dit fenomeen en degenen waarmee ik discusieerde vonden allemaal dat de euro ´gered´ moest worden. Gaandeweg tijdens het debat kon niemand mij uitleggen, wat de economische reden hiervoor was en niemand kon mijn stellingen weerleggen of verder erop ingaan.

  Goed artikel overigens Hugo.

  hugo van reijen [14] reageerde op deze reactie.

 7. @Albert S. [13]:
  Laat de overheid zich hier niet mee bemoeien en laat ieder uit eigen zak het aantal euro<s sturen dat hij aan Athene kwijt wil in het bewustzijn dat het geld a fond perdu gestort wordt.
  Hugo van Reijen

 8. Laten we de geit bij de horens pakken en de bok bij zijn ballen, voordat het eerste schaap verdronken is en we de put moeten dempen….Beter een schaap in het hok, dan tien op de weide..
  Of haal ik nu een paar spreekwoorden door elkaar? Hoe dan ook, wat ik eigenlijk zeggen wil is…..:

  Let’s get the F*CK out of this EU missery !

  Beter ten halve gekeerd dan ten ganze failliet…Haal allen uw geld van de bank en open (online) een bankrekening in Australische Dollars blijft er nog iets over van je knaken

  Groetjes Adam

Comments are closed.