woensdag, 20 juni 2012
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

De perfecte politieke leugen

Op Beursbox las ik ik een stukje van Tom Lassing dat we Vrijsprekerbezoekers niet willen onthouden. Het is ook het perfecte bewijs van wat politici ons trachten te vertellen. Het is van groot belang steeds goed te luisteren wat ze precies bedoelen!

 

De perfecte leugen (Pablo)

20/6 7:29 

Premier Rutte wist doodleuk te beweren op zijn wekelijkse persconferentie dat we moeten voorkomen dat er een soort permanente financiële pijplijn naar de zuidelijke landen komt. Hij wil daarmee – de door hem  te dom ingeschatte bevolking- voorhouden dat dus wat er nu letterlijk gebeurd, iets is wat hij zal voorkomen! Zo haal je de wind uit de zeilen van de nuchtere kritikers. Knap hoor die spindokters, laat je maar vet betalen voor je perfecte leugens en nog wel in een begrijpelijke zin.

Maar wie de kroon spant is toch wel de president van de ECB, de heer Draghi. Hij wist de volgende zin uit zijn mond te krijgen: ´we steunen alleen gezonde banken`. Dat is zoiets als een ziekenhuis dat beweert alleen gezonde patiënten op te nemen.

Twee mooie korte zinnen in een weekend, kom er eens om. Ik zou ook wel spindokter willen worden, het betaalt goed, en je hoort jezelf nog eens terug op de t.v. in alle landen! dan voel je dat je leeft…

Zie: www.be

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, EU, Overheid, Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. worry schreef op : 1

  ´we steunen alleen gezonde banken`

  Er zijn geen gezonde banken!….Alle banken zijn insolvabel. Die 10% die ze op papier zouden moeten hebben incluis hun vastgoed zal nooit genoeg zijn als er werkelijk een probleem/run ontstaat. Als ze een afschrijving van een paar % moeten doen zullen er al verscheidene banken omvallen.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. Hub Jongen (auteur van dit artikel) schreef op : 2
  Hub Jongen

  @worry [1]:
  Hetzelfde geldt voor “landen” die allemaal enorme schulden hebben en nog dagelijks veel meer uitgeven dan ze ontvangen!
  (jaar in jaar uit! Moet je zelf thuis eens proberen!)

  worry [3] reageerde op deze reactie.

 3. worry schreef op : 3

  @Hub Jongen [2]:

  Klopt, Maar een land kan officieel niet failliet. Daar draaien wij de belastingbetalers uiteindelijk voor op.
  Nou moet ik eerlijk zijn dat doen we eigenlijk nu ook voor die banken.

  Wat betreft dat uitgeven thuis proberen: Ik denk dat de meeste dat ook gedaan hebben (denk aan o.a overwaarde huis, dure leningen voor allerlei zaken). De meeste leven op te grote voet en daar komen ze nu ook achter.

 4. Romée schreef op : 4

  Als elke politicus zo’n neus kreeg als Pinokkio, dan waren die al een paar keer om de wereld gekruld geweest.
  —–
  Nu we het toch over banken hebben :
  Je eigen geld contant ophalen heet tegenwoordig een bank plunderen.

 5. Jhon schreef op : 5

  Geef mij een 10 miljoen en ik verdeel dit onder armen !
  (mijn eigen armen) is géén leugen

  Jhon politicus in spé

 6. R. Hartman schreef op : 6
  R. Hartman

  dan voel je dat je leeft…

  Je hebt alleen geen idee hoe lang, natuurlijk.

  Nou valt het met geweld van rechts nog wel mee, maar stel je eens voor dat dit tegen de schenen van links was. Een Volkertje is zo gevonden…