Als   op een van de komende vrijdagavonden Griekenland de euro zal verlaten  respectievelijk er onder  betaling van een kleine  steekpenning uitgebonjourd zal worden en het doek eindelijk zal beginnen te zakken na een van de langste monetaire nachtmerries uit de geschiedenis van de laatste 700 jaar, zullen hopelijk de  andere zuideuropese landen snel volgen.

Wat overblijft zal ter vermijding van gezichtsverlies waarschijnlijk euro blijven heten, maar in feite een Duitse mark zijn, waarvoor  het beleid bepaald zal worden door de Bundesbank.

Inmiddels zijn ondanks het negatieve euro-advies van Milton Friedman uit de negentiger jaren triljoenen euro’s schade geleden tengevolge van diezelfde euro.

De overheid : “Maar  we konden  toch niet denken dat ze  zich  niet zouden houden aan het papier dat  ze ondertekenden?”

Sinds  Chamberlain heeft de  wereld blijkbaar weinig geleerd.  Wat  iedere   fruit – of  visventer in Athene wel weet, weten de bestuurderen van Nederland niet.

Hugo van Reijen

5 REACTIES

 1. Standard’s and Poor’s, Fitch and Moody
  (Gestandarizeerd arm) itch (jeuk/jaloezie) en humeurig)
  beheersen de beurzen.

  Wie zijn deze financiële experts en waarom wordt er op hun richtlijnen gereageerd ?

  Nieuwe wereld orde, grote arquitecten ?

  Nederland komt vanzelf aan de beurt, na Spanje, Italië, Frankrijk en België.

 2. Griekenland is nog steeds bij de EU de EU is er ook nog steeds en de euro ook, wanneer komt de klap nu ? Vrijdag, volgende week vrijdag ?

Comments are closed.