Als de overheid een vordering op je heeft dan worden de zwaarste middelen ingezet om dit binnen te halen. Hoe anders is dat met hun eigen betaalgedrag¬†?!¬†Uit een recent panelonderzoek van de KvK blijkt dat de overheid de slechtste en langzaamste betaler is. Gevolgd door de semi-overheid en grote (big corporate) bedrijven. Het MKB, ZZP’ers en consumenten zijn de snelste en beste betalers. Vrijsprekertip: doe geen zaken met de overheid of alleen tegen vooruitbetaling.

1 REACTIE

  1. doe geen zaken met de overheid of alleen tegen vooruitbetaling.
    Dat gaat je nooit lukken, omdat je akkoord moet gaan met de inkoopvoorwaarden van opdrachtgever.

    Dat de overheid zichzelf met haar betaalgedrag in eigen voet schiet, zal ze worst zijn. Offertes bevatten gewoon een extra cijfer voor de komma omdat de ondernemer weet dat hij tot drie maanden na oplevering op zwart zaad zit.

Comments are closed.