GRONINGEN • Elke bezoeker die over de rode loper aankomt, ziet een bordje met de poster “De partij die je met rust laat”, dat aangeeft waar de bijeenkomst is van de LP. Binnengekomen in de sfeervolle ruimte met mooie verlichting begroeten de eerste aanwezigen elkaar, en staat er een leuk muziekje op. Het half uur daarna druppelen er meer mensen binnen waaronder: studenten, libertariërs, politiek geïnteresseerden en ondernemers. Er zijn al gauw tientallen mensen binnen. Het aantal stoelen blijkt niet voldoende en er worden snel een aantal bijgezet.

De aanwezigen stellen zich aan elkaar voor en het is een gezellige drukte van opgewekte mensen die door elkaar heen lopen en een drankje bestellen. Rond 20.30 uur is er de aankondiging dat de LP meedoet met de verkiezingen met de slogan “De overheid is het probleem, niet de oplossing!” wat tevens het onderwerp is van de voordracht van de spreker van deze eerste bijeenkomst: de voorzitter van de LP, Toine Manders. (Applaus)

De heer Manders spreekt geroutineerd en grondig, en de aanwezigen luisteren aandachtig en stellen zo nu en dan een kritische vraag. Na een een uur is er een pauze waarbij de mensen een drankje bestellen en met elkaar spreken over de in de voordracht behandelde onderwerpen. Na twintig minuten volgt het tweede gedeelte en na de afronding worden er vragen uit het publiek beantwoord.

Het is dan inmiddels 22.30 uur en organisator en kandidaat-LP-bestuurslid Harry van Dijken bedankt Toine Manders voor zijn voordracht en vraagt Quintus Backhuys de campagneleider van de LP, om nog wat mededelingen te doen over de LP-verkiezingscampagne. De heer Backhuys vraagt de aanwezigen vooral de website te bezoeken en de LP te volgen via de social media. Harry van Dijken voegt hier aan toe dat mensen de definitieve ondersteuningsverklaringen kunnen downloaden via de website nadat de kandidatenlijst bekend is na de komende ALV van 7 juli.

Rond 23.00 uur bedankt Harry van Dijken iedereen voor hun komst. De aanwezigen borrelen nog gezellig door totdat de laatste mensen vertrekken na twaalven. Het was een zeer geslaagde eerste bijeenkomst in Groningen!

De reacties van de aanwezigen waren positief en er kwamen goede tips om de volgende bijeenkomst nog succesvoller te maken. Vooral nog meer interactie met het publiek was een veel gehoorde wens. Dit zal volgende maand zeker in de praktijk worden gebracht.

Deze bijeenkomst zal niet in de Puddingfabriek worden gehouden vanwege het zomerreces. De locatie voor deze bijeenkomst volgt binnenkort!

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Dit artikel verscheen eerder op de website van de LP, op verzoek van de organisator plaatsen we het ook op Vrijspreker. Hoe meer libertarische initiatieven van de grond komen hoe beter. Het ziet ernaar uit dat binnenkort ook een libertarische borrel gehouden gaat worden in Utrecht, ondergetekende is daar samen met anderen mee bezig. Deze zou de eerste vrijdag van de maand gaan worden beginnende in augustus. Dit is een borrel die niet van de LP uitgaat. Gewoon een paar mensen die kijken of een libertarische borrel aanslaat. Geen lezing maar wel onderlinge gezelligheid. U hoort hier nog over.

4 REACTIES

 1. Ik mis eigenlijk wat de partij als eerste zou willen veranderen en hoe dat zou moeten in de praktijk.

  Een partijvisie geven is niet verkeerd, maar mensen willen denk ik ook weten, welke wetten, in welke volgorde of gelijk met gaan/moeten veranderen of verdwijnen.

  Praktische voorbeelden spreekt de mensen meer aan, dan allen maar een filosofie die goed bedoeld is.

  Staatsonderwijs schaf je niet ineens af.
  Een voucher systeem zou een goede start kunnen zijn.
  Mensen zijn anders bang dat onderwijs niet meer voor iedereen betaalbaar/bereikbaar zou zijn.
  Dus m.a.w belasting via de staat, maar zelf kiezen voor staatsonderwijs of particulier onderwijs.
  Hierbij hoef je de achterliggende gedachte niet te vergeten.
  Dit is bedoeld als positieve kritiek.

 2. Leuze is verkeerd. Het gaat niet om ‘rust’, het gaat om vrijheid: “De Libertarische Partij. De partij die je vrij laat!”. 🙂

Comments are closed.