De Griekse verkiezingen zijn voorbij en hebben het resultaat opgeleverd dat de EU wenste. Dat is althans wat de media en de politiek ons voorhouden, maar de realiteit is dat een achterlijk Grieks kiesstelsel de grootste partij 50 extra parlementszetels toekent waardoor een minderheid ineens een meerderheid wordt en tegen de wil van de bevolking aan de macht kan blijven. Want de tegenstemmers waren niet in de minderheid, de bevolking is verdeeld als nooit tevoren en daarmee is de basis voor onrust en geweld in Griekenland afgelopen zondag gelegd. Er is in dat land feitelijk niets veranderd: de verdeeldheid, de armoede, de schulden, de economische neergang en de corruptie zijn nog net zo groot als voor de verkiezingen.

Maar Griekenland is op dit moment het probleem niet eens, dat zijn in de eerste plaats Spanje en Italië en daarna Frankrijk en België! En dat weten de Europese politici maar al te goed! Maar toch wordt het europroject koste wat het kost in stand gehouden, ook door de meerderheid van het Haagse Eurofielencircus dat onder leiding van Rutte het ESM verdrag heeft ondertekend ondanks de enorme financiële risico’s voor de Nederlandse burgers. Ons land wordt overhoop getrokken om 12 miljard euro te bezuinigen via het Kunduz akkoord terwijl tegelijkertijd het ESM verdrag voor 40 miljard Nederlandse euro’s werd geaccordeerd.

Een ESM verdrag waarvan de regering zegt dat de risico’s voor ons land beperkt zijn. Maar dat is een keiharde leugen: de EU-landen moeten naar rato van hun aandeel in de EU bijdragen aan het ESM fonds. Het door Spanje gegarandeerde aandeel daaraan is 83 miljard euro, het Italiaanse aandeel 124 miljard en zelfs Griekenland, Portugal en Ierland staan voor respectievelijk 19, 17 en 11 miljard euro in de boeken. De werkelijkheid is dus dat het nog niet bestaande ESM voor 30 % door Spanje en Italië gefinancierd moet worden…..om Spanje en Italië te redden. Spanje en Italië zullen hun bijdrage aan het ESM niet kunnen betalen en dan komt automatisch artikel 25 van het ESM verdrag in beeld.

Artikel 25 lid 2 van het ESM-verdrag bepaalt dat: ‘indien een van de leden zijn bijdrage aan het fonds niet betaalt, de andere leden een verhoogde bijdrage zullen moeten leveren’.

Eind van het liedje zal zijn dat Duitsland en Nederland met de rekening van alle reddingen en bailouts worden opgezadeld en in financiële problemen zullen komen. Zo trekken Brussel en de huidige regeringsleiders ook de noordelijke landen de afgrond in. Onze welvaart wordt opgeofferd aan het langer doormodderen met een europroject dat allang tot mislukken gedoemd is.

De  meeste landen van Europa hebben te maken met een bankencrisis die in feite erger is dan de begrotingscrisis, maar omdat die twee problemen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn versterken ze elkaar met als resultaat  dat Europa wegzakt in een financieel/economisch moeras. Aan de basis van de crisis staan de banken die veel meer hebben uitgeleend dan verantwoord was en nu feitelijk blut zijn.  Maar via een handig mediaspel hebben ze de focus van de politiek en de media kunnen richten op de staatsschulden om zelf buiten beeld te blijven.

Alle regeringen, inclusief de onze, hebben vele jaren meer uitgegeven dat er binnen kwam om een bureaucratische welvaartsstaat in stand te houden waarmee de burgers onmondig en afhankelijk werden gemaakt en de economieën werden uitgehold. De in de EU vastgelegde regel dat regeringen ieder jaar 3 % meer mochten uitgeven dan ze hadden was natuurlijk kolder want dat heeft een enorme schuldenberg opgeleverd met de daarbij behorende miljardenbetalingen aan rente.

Regeringen hebben zich te diep in de schulden gestoken en de banken werden door regeringen aangemoedigd die schulden op te kopen via goed renderende staatsobligaties. Nu de economische groei is weggevallen en beleggers zich na het Griekse schuldendebacle realiseren dat beleggen in staatsschuld niet meer veilig is omdat landen ook failliet kunnen gaan stokken de geldstromen richting Europa. Gevolg is dat de Europese banken die feitelijk failliet zijn alleen via de ECB van liquiditeit worden voorzien. Regeringen moeten vervolgens ten koste van enorm oplopende staatsschuld de banken redden. Het gaat daarbij om banken zoals het Spaanse Bankia en het Belgisch/Franse Dexia, die nog niet zo lang geleden bij de besten eindigden in de zogenaamde Europese stresstest voor banken. Ook daarmee werden de burgers voorgelogen. Zelfs Frankrijk staat er financieel slecht voor en als de wankelende Franse hypotheekbank CIFD (Credit Immobilier de France Development) met een balans van 300 miljard binnenkort omvalt moeten zij ook bij het ESM aankloppen voor hulp.

Om de landen niet ten onder te laten gaan aan de rente op hun staatsschuld wordt de rente kunstmatig laag gehouden op het historisch dieptepunt van 1 %. Die lage rente is een belangrijke reden waarom pensioenfondsen te weinig verdienen, dus geld tekort hebben en moeten korten op de pensioenen. De Europese overheden hebben in hun wanhoop massaal gekozen voor hun eigen begroting en de banken, maar laten hun gepensioneerde burger letterlijk in de kou staan.

De Europese financiën zijn met Eurotop nummer zoveel op 28 juni en met nog meer miljardenhulp niet meer te redden. De hulpmiljarden zijn er niet eens, die moeten tot de laatste euro geleend worden, hetgeen de schuldenberg nog groter maakt.

De politiek heeft geen oplossingen en de rek in Duitsland en Nederland is er uit. Om te redden wat er te redden valt kan de euro beter opgedoekt worden. Dat zal flink pijn doen, maar langer doormodderen maakt de naderende ramp nog veel groter. De getergde bevolking van Europa zal uiteindelijk schoon schip gaan maken als de politiek op deze heilloze en ondemocratische weg door blijft gaan. De Verenigde Staten van Europa zullen er nooit komen zoals ik in 2006 al heb geschreven, herinvoering van een andere valuta en het schrappen van schulden bij overheden en burgers lijken op dit moment de beste en meest vreedzame optie.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

S.R.L. Lancee (schrijver/politiek analist die in 2006 in zijn boek het einde van de EU al voorspelde).

Opmerking Vrijspreker: de regeringen mochten 3 procent meer uitgeven dan het BBP groot was, dat is beduidend meer dan 3 procent meer uitgeven dan er binnen komt. En kwam in praktijk neer op 6 tot 10 procent meer uitgeven dan er aan belasting ontvangsten binnen kwam.

9 REACTIES

 1. Het Griekse volk word al sinds de Turken belazert door de mensen die de macht en het geld onder elkaar verdelen,8% van de bevolking,notabene na de coupe jaren zestig zitten er nog steeds de zelfde Rechters en alle erebaantjes worden onder de rijken verdeeld,bv een reder word weggesaneert en krijgt 20miljoen mee om wijnboer te worden,een klein voorbeeld hoe het in Griekenland gewoon is en er verandert niets net zoals hier.

  Aequitas [8] reageerde op deze reactie.

 2. “Verkocht en verraden’, inderdaad en dat geldt niet alleen voor de gepensioneerden, maar voor ons allemaal! Bovendien zijn we bedrogen, gechanteerd en geintimideerd! Werd niet iedere criticaster van de nieuwe ‘heilstaat’ dat “Verenigde Europa’ in de ‘extreem-rechtse’ hoek gezet! Daarom, ‘Europeanen, verenigt u, en breek de macht van de ‘eurocraten’!

 3. “dat zijn in de eerste plaats Spanje en Italië en daarna Frankrijk en België!”

  De schrijver verkeerd nog in de “beste jongetje van de klas” illusie!

  Ik zeg al vanaf 2009 dat Nederland er minstens zo slecht voor staat als Griekenland. Dat was 3 jaar geleden nog niet zichtbaar omdat de economie met miljarden werd gestimuleerd en dus nog draaiende was. Griekenland was ook niet opeens slecht in 2009, Griekenland is altijd slecht geweest. De waarheid kwam pas naar boven toen de economie kromp. EN zo zal de waarheid hier ook langzaam steeds meer kenbaar worden.

  drie feitjes over Nederland:

  -Bancaire sector is 5 maal groter dan het BBP
  -Volk heeft grootste hypotheekschuld ter wereld
  -Nederland Exportland- Exportland tijdens recessies?

  Tel daarbij de miljarden op die gebruikt zijn voor reddingen van banken en landen.

  Mijn conclusie is dus dat Nederland een hele grote “snelle” inhaalslag gaat maken richting niveau Griekenland.

  Want wie een beetje inzicht heeft, weet dat Griekenland geen apart geval was. We hebben mondiaal allemaal geleefd als Grieken. Enigste verschil is dat er bij de Grieken geen draaiende economie was die de werkelijkheid kon blijven verbergen zoals hier jarenlang het geval was.
  Scrutinizer [6] reageerde op deze reactie.

 4. …. ‘Want wie een beetje inzicht heeft, weet dat Griekenland geen apart geval was. We hebben mondiaal allemaal geleefd als Grieken. Enigste verschil is dat er bij de Grieken geen draaiende economie was die de werkelijkheid kon blijven verbergen zoals hier jarenlang het geval was…..’

  Sinds halverwege de 90tiger jaren werd de portugese staatshuishouding stelsel matig gecamoufleerd.

  Idem Spanje ! Idem België ! Idem Frankrijk !
  Idem Ierland ! Idem Griekenland, door …. BRUSSELSE TECHNOCRATEN.

  iedereen die z’n mond opendeed werd letterlijk danwel figuurlijk kapotgemaakt.

  De corruptie werd van bovenaf afgedwongen.
  J.H [9] reageerde op deze reactie.

 5. … Further west, European Union politicians are gearing up for what AFP is describing as “the mother-of-all summits” on Thursday and Friday. At stake is the eurozone’s progression towards economic union, and Brussels’ need “to send a message to the markets that the continent’s leaders are united and determined to do whatever it takes to restore confidence in the battered single currency”. EUReferendum.com comments:

  “What Europe needs, says [European Council President] Rompuy, is ‘not only to make recommendations and then anyone can do what he wants, but to make them mandatory’. There is no equivocation here. The Council president is talking about a new phase of European integration, with the meeting set to discuss what integration steps can be tackled.”

  The euro could start drifting up towards the $1.50 mark again – over the coming months – if markets start to think that eurozone fiscal union will happen. Deutsche Bank thinks that the euro has had its worst spell of the year, and that market attention will again turn to fiscal challenges and uncertainty in the US ahead of November’s presidential election.

  http://www.goldmoney.com/gold-research/newsdesk/eu-gearing-up-for-mother-of-all-summits.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

 6. @huismus [1]:

  Griekse Minister van Financiën stopt er mee, na onwel te zijn geworden en naar het ziekenhuis vervoert.

  CHICAGO (MarketWatch) — Greek Finance Minister Vassilios Rapanos will resign from that post, the Associated Press reported Monday. Though no reason was given, Rapanos was rushed to a hospital Friday, suffering from dizziness, severe abdominal pain and nausea. Rapanos, who had previously served as chairman of the National Bank of Greece, had been the country’s finance minister for less than a week. His exit comes as Greece and other European nations are struggling to resolve a debt crisis that has gripped the continent for several months.

  http://www.marketwatch.com/story/greek-finance-minister-to-step-down-ap-2012-06-25?mod=wsj_share_tweet

 7. @Aequitas [5]:

  Ik durf zelfs nog verder te gaan wat betreft Nederland!

  In mijn ogen is Nederland zelfs het slechtste jongetje van de klas.
  Ik zal uitleggen waarom:

  -Geen enkel land heft zoveel accijns en belastingen als Nederland
  -Geen enkel land heeft zoiets als BPM op auto’s
  -Niet veel landen hebben het geluk dat ze GAS kunnen winnen
  -Weinig landen hadden zo’n lage werkloosheid als Nederland
  -Bijna nergens hebben ze zoveel tweeverdieners
  -EN dan als laatste , en zeker niet de onbelangrijkste, ROTTERDAM HAVEN

  Griekenland heeft hier niks van en het is dus logisch dat ze nu aan de afgrond staan.Maar hoe zit dat met Nederland?

  Hoe kon een land,voordat de crisis begon, met zo’n gigantische inkomsten er onder de streep zo beroerd aan toe zijn?
  En nogmaals: de waarheid komt nu pas naar boven! We hebben nog niks gezien hier….

Comments are closed.