Het verbod op ritueel slachten, het was een voorstel waar lef, ballen en daadkracht uit sprak, dus inderdaad te mooi om waar te zijn. Wat begon als een krachtig voorstel is in ons mooie landje weer dood gepolderd met als resultaat een compromis waar een ruggengraatloos weekdiertje trots op zou zijn.

De dieren mogen niet meer ritueel geslacht worden behalve als er voldaan wordt aan de eis dat het dier niet langer dan 40 seconden bij bewustzijn is. 40 seconden klinkt niet als heel lang maar aangezien het 40 onnodig pijnlijke seconden zijn, maakt dat het voor de dieren nog steeds geen feest is om geslacht te worden. Het is en blijft toch raar dat er mensen in ons land zijn die beslissen dat 40 seconden onnodig lijden voor een dier acceptabel is. Want ja, een strotje doorsnijden… 40 seconden…

Maar ik heb op internet wel eens filmpjes gezien van militairen of “christenhonden” waarbij de strot werd doorgesneden door moslimfundamentalisten. Hele nare filmpjes die je niet samen met je kinderen voor het slapen gaan gaat bekijken. Maar het afslachten van die mensen op deze manier duurde nog geen 40 seconden maar ik had nergens het idee dat 40 seconden acceptabel was, die 40 seconden leken wel een eeuwigheid te duren.

Maar ja, er is verschil tussen mensen en beesten, al wordt dat verschil wel steeds kleiner.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Ingezonden door Plurk85 (L.N.)

13 REACTIES

 1. Voor de ogen van Christenfundi, Bleker, moesten eens zijn pony’s worden afgeslacht. Dan is het eigenbelang en dan praten deze ‘Jezusisgroot’ mannen anders ! Over Moslim en Joods Crapuul praat ik nog niet. Dit is gewoon laag volk !

 2. Ieder levend wezen kan in een onderdeel van een seconde gedood worden, maar omdat de vrijheid van godsdienst* om de hoek komt kijken knijpt de demissionaire H.Bleker een oogje toe en mag het binnen 40 seconden.Met andere woorden: genoemde vrijheid houdt op waar martelpraktijken beginnen.
  Die kunt u nu in vollle glorie bekijken via deze link:
  http://tinyurl.com/6xrjyfb
  *hoort niet in de Grondwet thuis, want VERZONNEN.
  Alle details: http://tinyurl.com/3v3kah7

 3. Geloof maakt meer kapot dan je denkt ….
  Een moslim slachting is iets van VOOR de middel eeuwen
  Maar een joodse rituele slachting is oer- gruwelijk .
  Ik heb ooit een beschrijving van zo een joods event gehoord ……
  Een rabbi maakte een klein sneetje in het rund .
  Na diverse gebeden dan wel bezweringen ,
  volgde het volgende sneetje
  en het rund loeide steeds harder ,
  en zo ging men zeer lange tijd door ,
  men schatte dit op 20 a 40 minuten ,
  totdat het rund gecrepeerd was .
  En dit noemt men de joodse CULTUUR !

  Zé. [8] reageerde op deze reactie.

 4. @Libertarier [6]: Ik eet hoofdzakelijk vlees van mijn eigen vee, ik ken ze van het begin tot het eind.
  Deze kwaliteit is in de winkels niet meer te vinden.
  Mijn hanen en lammeren worden pas na een jaar geslacht, als ze zo goed als volwassen zijn.
  De dieren lijden tijdens de doding niet.
  Gewoon ‘ritueel’ slachten met hoofd én hart.
  Probleem is, en daar zijn veel mensen zich niet bewust van, dat als een dier in doodsangst verkeerd, het bloed wordt volgepompt met adrelanine.
  Vandaar dat zoveel mensen menen dat ze veel energie van vlees eten krijgen.
  Daarnaast zit datzelfde vlees vol met antibiotica, ( betekent letterlijk: tegen het leven!), en laten we dan maar zwijgen of de rotzooi die ze te eten krijgen.
  Als je al dit leed wilt stoppen en je eigen leven er niet langer mee wil vergiftigen, stop dan gewoon die rotzooi te kopen.
  De handel heeft dan uiteindelijk nog maar één keuze, en dat is zorgen dat er vlees op de markt komt wat van dieren komt die een fatsoenlijk leven hebben gehad.
  De keuze is aan U, een beter leven begint op die manier ook bij jezelf.
  Verder wellicht het overdenken waard om de grindtegels, het gazon en de petunia’s de deur uit te flikkeren, en je eigen groentes te gaan verbouwen, i.pv. al die vitamine en mineraalloze troep uit de super te eten.
  Een stap op weg naar zelfstandigheid en dus meer vrijheid.
  Het leven is simpeler dan je denkt, het zijn de mensen die het vaak moeilijk maken.

  Bon apetit,

  Vrede,

  Zé.

 5. Het kromme is dat de Tweede Kamer het verbod heeft aangenomen, maar dat het in de Eerste kamer is getorpedeerd, waarna Blekertje er weer een gedoogconstructie van maakte.
  En zo poldert het corrupte zootje lapzwanzen door, weer een reden gevend het hele kostbare circus van narcisten maar eens af te schaffen.

  Zoals hierboven al gememoreerd is een dergelijk verbod libertarisch gezien alweer een voorbeeld van ingrijpen door de staat in zaken waar zij niets te zoeken heeft.

  Bij scheiding van staat en religie heeft de staat dus geen recht zich te bemoeien met middeleeuwse rituelen, tenzij er mensenoffers gebracht worden. Dieren hebben namelijk geen rechten, omdat het geen rationele, denkende entiteiten zijn maar instinctief gedreven. Dieren hebben geen moraal.

  Hoe een mens met dieren omgaat tekent die mens, en wie dieren mishandelt zou normaliter sociaal uitgesloten worden. In in het geval van ritueel slachten zou iemand die daar tegen is moeten weigeren om het vlees te kopen, maar ook om met de slachter om te gaan.

  Discriminatie. Het kan zo simpel zijn.
  Zé. [11] reageerde op deze reactie.

 6. @R. Hartman [10]: Het zijn de mensen die denken dat dieren niet kunnen denken.
  Het zijn de mensen die de dieren in een hel laten leven.
  Het zijn de mensen die de Aarde vernietigen.
  Dieren laten mensen niet in een hel leven.
  Dieren vernietigen de Aarde niet.
  Dus wat levert al dat gedenk dan uiteindelijk op?

  Vrede,

  Zé.

  R. Hartman [12] reageerde op deze reactie.

 7. @Zé. [11]: Lekker collectivistisch neergepend. Er zijn inderdaad mensen die dieren mishandelen, maar gelukkig zijn dat uitzonderingen, en dus niet ‘de mensen’. Als u vrij was uw recht op discriminatie uit te oefenen zou u die mensen tot paria’s kunnen maken.

  En ‘de mensen die de Aarde vernietigen’ ga ik maar even niet op in. De hoofdletter A spreekt hier boekdelen, dus een verhandeling over eigendomsrecht zal weinig indruk maken, denk ik zo maar.

  Zé. [13] reageerde op deze reactie.

 8. @R. Hartman [12]: Het is maar net hoe je het bekijkt, nietwaar?
  Blijkbaar schelen onze definities nogal, ik bekijk het vanuit mijn perceptie als boer, dit uitvoerend als behoeder van De Aarde.
  Dit besef en bewustzijn kom ik bij weinig boeren nog tegen.
  Als alle boeren er zich nog bewust van konden zijn dat zij de schakel vormen tussen de moeder Aarde en haar bewoners, en dus zich maximaal zouden inzettenom de mensen van goede kwaliteit voedsel te voorzien, zouden we al een stap in de goede richting maken.
  Helaas hebben organisaties als een dierenbescherming niets in te brengen tegen de bioindustrie, waar dierenleed aan de orde van de dag is, en zelfs gesubsidieerd wordt van ook Uw gestolen belastingspenningen.

  Vrede,

  Zé.

Comments are closed.