Gisteren weer een gevalletje van geweld tegen politie functionarissen in het nieuws. De hulpdiensten werden bekogeld met molotov cocktails. Omdat de eigenaar van een hekwerk dit hekwerk zonder vergunning geplaatst had. En de gemeente dit hekwerk wou weghalen.

Zonder nadere informatie in de pers vragen veel burgers zich misschien af hoe iemand zo diep kan zinken. Terwijl met de nodige extra journalistieke inspanningen het verhaal een heel andere wending krijgt. Bizar genoeg is een TV programma als Hart van Nederland een van de weinige media die hier goed op zitten. Hoe laag en kwaadaardig kan een overheid zijn? Het verhaal blijkt immers genuanceerder te liggen. Margot Barel en Gijsbert Ruiter claimen slachtoffer te zijn van jarenlange terreur van een naastgelegen woonwagenkamp. En claimen dat de politie hen niet beschermt in deze.

Om dan toch nog hun eigendommen te beschermen bouwen ze een hekwerk. De gemeente richt zich niet op de oorzaak en gaat de betreffende familie niet beschermen maar probeert het hekwerk weg te krijgen. Onder meer met dwangsommen. En nu met de mobiele eenheid. Tsja, en toen brak er iets in de bedreigde burger. In plaats van de burger te beschermen tegen terreur worden vergunningsregeltjes met harde hand afgedwongen zodat het tuig ruim baan krijgt tot de eigendommen van de betreffende familie. Eigendommen die de staat klaarblijkelijk niet effectief in het verleden heeft kunnen beschermen.

Tenminste, dat is het verhaal dat naar voren lijkt te komen. In hoeverre hier alles waar is, is moeilijk te zeggen. De prioritering van het handhaven van vergunningsregeltjes boven het beschermen van een familie lijkt in deze toch een zekere kwaadaardigheid te suggereren. Een falende staat die burgers in de steek laat maar wel prioriteit legt bij arbitraire regeltjes. En zich er niet om druk lijkt te maken hiermee mensen kapot te maken.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Hetgeen het voor mij beklemmender maakt is dat dit niet de EU is of zo. Het is niet veraf. De betroffenen wonen nota bene in hetzelfde dorp. En de ambtenaren weten dus wat er speelt. Maar toch wordt dit doorgezet. De betroffen ambtenaren moeten geweten hebben dat dit niet rechtvaardig was en ze waarschijnlijk mee aan het werken waren aan het kapot maken van deze burger. En toch pakte men door.

21 REACTIES

 1. Nederland is regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes , regeltjes ,
  ik wordt er ziek van .
  Schrap alle onzin wetjes .
  Stuur 50 % van de ambtenaren en politie naar huis ,
  ze storen echt
  en dit kost vele vele miljarden per jaar !

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. Een heleboel geleuter van horen zeggen en ondersteunende mededelingen van vrienden en familie wil nog niet zeggen dat de toedracht klopt. Ik zie niet echt geen hek maar een soort sierstruikeldraadconstructie. en dat zou de kampers uit de buurt op een afstand moeten houden? Je stapt er zó overheen. Hekje staat verder op gemeentegrond en de rechter heeft er al een uitspraak over gedaan. Geloof nooit het eerste het beste.

  R. Hartman [18] reageerde op deze reactie.

 3. @Daniel [1]: Heb je al eens geprobeerd je in de situatie van Margot en Gijsbert te verplaatsen?
  Probeer je eens voor te stellen wat het is als woonwagenTUIG je constant bedreigt, je kippen afmaakt, etc?
  Probeer je eens voor te stellen wat het is als het Openbare Gezag zich gedraagt als de Nieuwe NSB. Zit jij zodanig in elkaar dat je een dergelijke, nota bene door de belastingbetaler gesubsidieerde mentaliteit zou tolereren? Ik pertinent niet.
  Ergo: wat in Haelen gebeurt is loepzuiver bestuursFASCISME.
  De rest mag iedereen zelf toevoegen.

  Aequitas [8] reageerde op deze reactie.

 4. De man zou een molotov cocktail hebben gegooid,g (aan aandacht te vragen) ligt naast het hekje …. De politie agent staat op 80 meter …

  In Portugal, Griekenland en Spanje zetten wanhopige mensen zich zelf in brand, uiteraard ook om aandacht te vragen, maar de
  eltie …. is blind, doof en dom , zoals het slaaf betaamt die z’n werk niet wil verliezen. ….

 5. Vanochtend bij de Post, in een rij van 25 man, voor één loket met een duidelijk overwerkte postbeambte, stond iemand met z’n hond al zeker een 25 min te wachten.

  De sfeer was prima. De wachtende mensen spraken met elkaar, en verschillenden aaiden de, aan de riem van z’n baasje, rustig op de grond liggende hond.

  Op een zeker moment kwam er een, als prostituee gekleede, vrouw binnen, die er uitzag al geen weken te hebben geslapen en naar het zich liet aanzien – in een diepe kater van alcohol of andere verdovende middelen.

  Iemand aan het loket wilde €7,50 euro terugvorderen, dmv. een
  reclamatieformulier, maar sprak de taal niet voldoende, zodat de agressie werd afgegereageerd op de loketbeambte.

  Nog eens 20 min. later, in dezelfde rij, werd het wachten de vermoeide vrouw te véél. Ze begon de anderen agressief aan te spreken en te schreeuwen en de beamte te beleëdigen.

  Daar men nauwelijks reageerde werd de hond als agressie object gebruikt door de vrouw, die begon te scheeuwen dat deze zich diende te verwijderen.

  De hond en z’n baasje – na 45 min wachten eindelijk aan de beurt – werden door de overwerkte beambte enigszins grof weggestuurd va wege de hond en een mogelijke boete.

  Toen de man zonder hond weer terug kwam had er zich blijkbaar een ernstige ruzie plaatsgevonden op het postkantoor, aangezien er 2 politiemannen – met bravour en gekruisde armen – het postkantoor betraden.

  De loketbeambte in tranen … Ik wil hier niet meer werken ….!

  De overige wachtenden, begonnen de ambtenaar te troosten en de ‘katerige’ vrouw zat tevreden toe te kijken eveneens met de armen over elkaar.

  De rest van de wachtende mensen, stonden …. ‘als honden met de oren in de nek van angst’ …., in absolute zwijgzwaamheid. in de rij, onder het toekijkende oog van de politie(K).

  Diegenen die liever daar niet verbleven, gingen rap, …. ‘met de staart tussen de benen’ naar buiten. ….

  We hebben het over een postkantoortje in een grensdorp, waar de verdovende middelenhandel alles en iedereen beheerst.

  NEW WORLD ORDER ……
  Meneer Storm [12] reageerde op deze reactie.

 6. Beste stukje video is als die 2 laffe politie honden het huis uitrennen, nog een paar van dit soort acties en heel misschien dat er ergens een lichtje gaat branden, die mensen in uniform moeten maar eens beseffen wat ze doen en niet altijd maar afschuiven onder het motto bevel is bevel.

 7. @Aequitas [13]: Ok, graag gedaan! Trouwens, heb je nog op LEZEN van die link geklikt?
  Ergens bijna onderaan? Bewaar die pagina heel goed, Druk ‘m af, die wordt de komende jaren zeer belangrijk…!!!
  Als HR uitspraak doet staat dat gelijk aan een wetswijziging.
  Lees ook de info van AwB 5:15. Ze hebben zonder tussenkomst van de wetgever de boel opgerekt en hopen dat niemand iets in de gaten heeft.

  Meneer Storm [15] reageerde op deze reactie.

 8. @Meneer Storm [14]: UPDATE..!!
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12411125/___Nieuw_hek_molovgooier___.html
  Eén ding blijf ik me afvragen: heeft hij alles zonder juridische bijstand gedaan..???
  Waarom die vraag: omdat iedere ingezetene van dit land op basis van het burgerlijk wetboek het recht heeft zijn eigen erf af te bakenen…!!!!!! Jaren geleden kreeg ik een tip van een gepensioneerde politieagent. Die zei: als je geen hek voor je erf hebt gedoog je in principe iedereen op je terrein. Maar als je er een hek voor zet met het OFFICIËLE blauwe bordje VERBODEN TOEGANG ART.461 WvS, is iedereen die ongevraagd op je terrein komt in overtreding.

 9. Deze man is ten einde raad en kon alleen niog zijn eigen huis en grond verdedigen wat ieders goed recht is. De politie had eens na moeten denken zover ze dit kunnen en zich moeten afvragen waar ze mee bezig waren. Agenten waren te zien met getrokken pistool op de beelden van Hart van Nederland. Als het gaat om de gewone burger te pakken en/of inelkaar te schoppen, zoals in Rotterdam, dan zijn ze flink, maar ze durven zich niet te vertonen op het woonwagenkamp. Ik hoop dat er een advocaat zoals Moskovitz hier een zaak van maakt tegen de gemeente en burgermeester en het politie optreden. Bij een volgende calaminiteit over dit soort zaken in Nedreland vallen vandaag of morgen doden en dit omdat een ambtenarenkliek stug blijft vasthouden aan heilige regeltjes!!!!

 10. Een overheid die geen goede verantwoordelijkheid hoeft af te leggen aan diens burgers is altijd per definitie gevaarlijk, en uiteindelijk zeer corruptie gevoelig.
  Als maatschappij mankeren we iets aan onze collectieve geheugen.
  We vergeten te snel het nieuws van (aspirant-)politie mensen die de mist ingaan, van simpele wetsovertredingen tot aan schietpartijen en zelfs lustmoord, afgezien van alle gerechtelijke dwalingen die komen bovendrijven.
  Normaal zou je als burger moeten moeten verlangen dat politie mensen 100% integer moeten zijn, en dat men anders gewoon niet voor de baan geschikt is.
  Maar zelfs dat lijken we als samenleving niet meer te verwachten.
  Zoals bij verwarde godsdienstfanaten, heeft onze collectieve hoop de realiteit verdrongen.
  In de te vormen Europese Unie zal Nederland met landen als China en Rusland uiteindelijk perfect bij de Verenigde Naties gaan passen.

 11. @Breinbrouwsels [5]: U moet zich beter informeren. Bijvoorbeeld door de reportage van 3ML te bekijken.

  Het hekje stond op eigen grond (ruim zelfs) en was net 1 meter hoog (na verlaging). De ambtenaar die na die verlaging kwam opmeten heeft een kuiltje gemaakt om meer dan een meter te kunnen meten, en dat kan nooit meer dan één of twee centimeter zijn geweest. En al waren het er tien, so what?

  Dat hekje is helemaal niet interessant, maar gewoon een excuus van de gemeente om een ‘lastige’ man, een man die niet meer doet dan zijn recht halen, te kunnen pakken. Ordinair machtsmisbruik.

  En dan durft zo’n politie-broekie ook nog doodleuk te zeggen dat de man agenten bedreigde. ‘Wie is er begonnen?’ vraag ik dan. De enige fout die de man maakte is dat hij zich verdedigde tegen de staat. De staat is echter gewend straffeloos oorlog tegen haar burgers te kunnen voeren, en dit was even een misrekening.

  Tegen het kampers-tuig wordt niets ondernomen; die komen namelijk verhaal halen bij de smurfenbrigade. Daar onderhoudt de gemeente dan ook een innige relatie mee; reden voor de getergde man die ambtenaar geen hand te geven.

  Meneer Storm [19] reageerde op deze reactie.

 12. @R. Hartman [18]: Ik heb ‘ns het een en ander laten uitzoeken. Dat kamp in dezelfde straat als van M.Barel en G.Ruiter BULKT van de criminelen. Wat B&W van Haelen( ik weet niet onder welk gemeentebestuur die plaats ressorteert) in deze zaak doen is enkel WEGKIJKEN. Ze leggen de bewoners van dat kamp geen strobreed in de weg.
  En die burgemeester is een PRUTSER met turbo. Er is sprake van valsheid in geschrifte, etc. Ook hoorde ik dat Barel gelukkig juridische bijstand heeft. Met Barel’s echtgenoot gaat ’t slecht.
  Mw Barel staat in het telefoonboek van Haelen en kan wel wat STEUN gebruiken, lijkt me!!!!

 13. veel politie is vroeger in militaire dienst geweest en daar hebben ze
  geleerd, daar waar je de aanval verwacht een overmacht aan mensen in zetten.

 14. ik vind het toch knap werk dat een vrouw 2 politie-agenten het ziekenhuis in weet te slaan, als ze een vrouw al niet eens meer
  de baas kunnen zijn.

Comments are closed.