Vrijspreker: Hoe werkt vaccinatie op een immuunsysteem?

Opperdienaar: Bij een vaccinatie schop je het immuunsysteem in zijn kruis en wijst dan een verslapte nietsvermoedende bacterie die je zelf hebt meegesleurd als de dader aan. Het immuunsysteem knalt alles kapot dat op de aangewezen dader lijkt. Bij vaccinaties wordt het in het kruis schoppen gedaan door bijvoorbeeld een stof als aluminium dat chemische reacties versnelt. Dit soort stoffen worden ook wel adjuvants genoemd. Meng de adjuvant met de bacterie en klaar is Kees.

Vrijspreker: Hee, dit principe komt me bekend voor.

Opperdienaar: Misschien omdat het ook bijvoorbeeld in deodorant gebruikt en tandpasta. Het zorgt dat de bacteriën in je mond en oksels door een op hol geslagen immuunsysteem worden afgeslacht.

Vrijspreker: Nee, dat is het niet. Is er geen ‘collateral damage’ van dit afslachten?

Opperdienaar: Ach, er treden nogal wat allergiën op, omdat het immuunsysteem soms in gestreste, blinde woede het eigen lichaam aanvalt en niet goed onderscheid maakt tussen vriend en vijand.

Vrijspreker: Maar allergieën treden vaak op als reactie op het eten van pinda’s of stuifmeelkorrels in je luchtwegen of van een wespensteek.

Opperdienaar: Ja, dat klopt. In de strijd tussen een zwak en een sterk organisme, kan de zwakke alleen winnen door te zorgen dat de sterke zichzelf kapot maakt, met zijn eigen verdedigingsmechanisme. Bij een steek van een insect is het ook het immuunsysteem van de gestokene dat de meeste schade aanricht. Planten verdedigen hun embryo’s vaak chemisch tegen insecten, zodat het immuunsysteem van de eter op hol slaat. Dit tenzij planten vruchten hebben die ze graag gegeten willen zien worden door zoogdieren die de zaden met mest ergens anders uitpoepen.

Vrijspreker: Ik moet onwillekeurig denken aan de toegenomen beveiliging na de gebeurtenissen van 11 september 2001. Homeland security dat groeide tot 230.000 medewerkers, Amerikanen kunnen geen buitenlandse bankrekeningen meer openen of een bedrijf beginnen vanwege Facta en patriot act, de economie zakt door zijn hoeven door al de last die het keizerlijke apparaat van de productieve burger vereist.

Opperdienaar: Het immuunsysteem van de westerse wereld is behoorlijk aangeslagen en deze stress vraagt om een ‘burn out’, maar het is nu eenmaal nodig. Al die overheidsbanen is ook allemaal werkgelegenheid.

Vrijspreker: Waarom krijgen we toch steeds maar weer fascisme terug?

Opperdienaar: Het is net als met de griep, die komt ook steeds weer terug, maar niet in precies dezelfde vorm, want dan zou het immuunsysteem het herkennen en het gelijk van kant maken. Het komt gemuteerd terug, maar blijft in grote lijnen hetzelfde. Fascisme zou ook niet terug kunnen komen met hakenkruizen en schreeuwende schuimbekkende mannetjes. Het komt gemuteerd terug. Door jarenlange films en boeken over de 2e wereld oorlog, is het begrip van fascisme echter steeds verder versmald. Het wordt nu al niet meer herkend als zodanig als de fascist geen Duits spreekt, een hakenkruis op heeft en joden wil vermoorden. Het principe dat de staat monopolies aan private partijen verkoopt en de economie reguleert kan overeind blijven. Een paar cosmetische veranderingen zijn voldoende om het immuunsysteem van de samenleving voor de gek te houden en een volgende infectie mogelijk te maken.

Fascism should more appropriately be called Corporatism because it is a merger of state and corporate power.
Benito Mussolini

Vrijspreker: Wat een ellende

Opperdienaar: De libertariërs zijn ook een kleine groep die vechten tegen een machtige vijand.

Vrijspreker: hmmmm

6 REACTIES

  1. Het is inderdaad zo dat het facisme zich in steeds andere vormen presenteert. Erg verraderlijk voor veel mensen.

    Over verraderlijk gesproken. Op de site van de Telegraaf staat dat het kabinet Rutte-Verhagen voor 1 miljard aan regelgeving voor burgers en bedrijven heeft geschrapt. Om een of andere reden, geloof ik daar niks van! Ik heb de afgelopen jaren alleen, maar gehoord over extra regelgeving van het kabinet (en niet te vergeten van VVD-troela Neelie Kroes, die er ook wat van kon..).

    Hoe kan dit? Heb jij enig idee?

  2. @Rechtse Rakker [2]: Ik geloof er ook niets van, maar voel geen behoefte om alle regelgeving door te lezen, te vergeljken en onder donderend applaus voor flitsende camera’s en journalisten in een persconferentie te onthullen dat de Telegraaf een onwaarheid heeft afgedrukt.
    Maar laat mijn luiheid je niet tegenhouden. Vergeet niet als je over straat gaat met je hele gezin alle ID bewijzen mee te nemen, want anders ben je een terrorist.

  3. @Overnight [4]: Strychnine in hun koffie? Dan is de koffie het adjuvant en strychnine het middel om de schadelijke bacterie uit te roeien. 😉

Comments are closed.