Op 4 juni jl. overleed Robert Chapman, of zoals velen in de financiële sector hem kenden als Bob Chapman op 76-jarige leeftijd.

Bob Chapman was een van de weinige economische analisten die precies wisten wat er in de financiële markten aan de hand was. Hij heeft meer dan 50 jaar de markten geanalyseerd en werd gezien als de expert op het gebied van de mondiale aandelenbeurzen en de kapitaalstromen. Chapman verzette zich tegen de propaganda en misinformatie van politici, reguliere economen en de corporatistische media.  Ook was hij een verklaard tegenstander van allerlei hulpacties van overheden aan grote bedrijven en banken en vond het een diefstal van enorm formaat. Dit kartel, zoals hij het beschreef, was verantwoordelijk voor de wegvaging van de middenklasse en de verarming van de gemiddelde Amerikaan.

Sinds 1991 schreef hij een periodieke nieuwsbrief genaamd The International Forecaster, waarin hij alle belangrijke zaken noemde op het gebied van politiek, economie en financiën.

Hij was altijd door de jaren heen een van mijn grootste voorbeelden en ik had een diepe bewondering voor zijn inzichten en onderzoek van de internationale markten.

Ik, alsmede vele anderen met mij zullen hem ontzettend missen, omdat hij niet alleen een begaafd analyticus was, maar tevens een zeer bewogen mens, iemand die het praktische met het persoonlijke wist te vermengen.

 

Rust in vrede Bob, want je erfenis zal voor altijd worden bewaard.

 

 

1 REACTIE

  1. Dat is mooi verwoord Albert.

    Ik heb redelijk wat interviews met hem gehoord de afgelopen jaren en die waren altijd interessant.

Comments are closed.