Zouden inbrekers even enthousiast aan de slag gaan als ze wisten dat ook hun potentiële slachtoffers bewapend waren?

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

9 REACTIES

  1. Zouden piraten even enthousiast aan de slag gaan als ze wisten dat ook de grote schepen zwaar bewapend waren?

    Worry’tje

  2. Zouden belasting ambtenaren even enthousiast aan de slag gaan als ze wisten dat ook hun potentiële slachtoffers bewapend waren?

  3. Ervaringen in Zwitserland, waar iedere dienstplichtige na afloop minimaal zijn dienstwapen mee naar huis neemt en waar meer wapens dan inwoners over de huizen zijn verdeeld, geven het antwoord op deze vraag: Inbrekers bedenken zich wel tien keer. Zwitserland kent het laagste percentage geweldsincidenten van heel Europa.

    Wel zijn er meer zelfmoorden met vuurwapens, maar de vraag of die mensen bij gebrek aan een vuurwapen zichzelf dan maar niet van het leven beroofden blijft onbeantwoord: Het is niet bekend of er meer of minder zelfdodingen zijn dan in de rest van Europa, waar mensen voor de trein springen of een zak slaappillen innemen.

  4. Waarom nog van mijn buurman stelen als ik de overheid dit klusje maand na maand voor me kan laten klaren?

Comments are closed.