De grootste bank van Spanje is in werkelijkheid failliet, maar voordat ze het “officieel” maken, krijgen ze van de overheid 19 miljard euro reddingsgeld dat die overheid niet eens heeft!! Want ook Spanje zelf is in werkelijkheid failliet,

 

Ondertussen verdwijnen iets van 80 miljard uit Spanje naar andere (veiligere??)  landen.

Spanje heeft net zo goed geen geld om het noodfonds te betalen, maar hoopt wel om uit dat noodfonds gered te worden.

Het hele circus is zodanig met elkaar verwoven, dat niemand meer precies weet wie wat aan wie moet betalen. De hele maatschappij is op schuld en bedrog en fantasie gebouwd

Lees “Spain Just Gave Us a Glimpse Into the True State of the EU Banking System

Lees dit artikel en u zult meer inzicht krijgen.

Het artikel eindigt met:
On that note, Spain will take down the EU, guaranteed. I’ve been warning about this for months and everything is unraveling exactly as I forecast. So if you’re not preparing for an end to the EU in its current form as well as a European banking collapse, you need to get moving.

 Er is maar één goede oplossing:  Zo snel mogelijk, met zo weinig mogelijk kleerscheuren ui die EU.

8 REACTIES

 1. Er is al een bankrun gaande in Spanje en de Grieken blijven ook nog steeds hun geld van de bank halen. Maar daar hoor je hier in Nl dus weer eens niet over. Als de landen (die over en weer schulden bij elkaar hebben) eens met zijn allen een finale kwijting gaven was het probleem opgelost. En geen banken meer redden. Banken hebben miljarden winst gemaakt en door hun eigen handelen in de problemen gekomen en nu dienen de schulden door de belastingbetalers betaald te worden. Hoe idioot kun je het noemen? En ik snap niet dat de Nl-bevolking zo slaafs blijft en geen idee heeft wat voor een dictatoriale molensteen we om de nek hebben hangen. Weg uit de EU en snel.

  Polity [2] reageerde op deze reactie.

 2. @MareJane [1]:
  Als de landen (die over en weer schulden bij elkaar hebben) eens met zijn allen een finale kwijting gaven was het probleem opgelost.

  Ook al ging dat zo makkelijk. Het probleem is het idee dat er meer gespendeert mag worden dan dat er binnen komt. Zie de EU regels. Maximale tekort van 3%. Remember, Spanje en Griekenland begonnen ook ooit op 0%.

 3. 8 Jaar geleden was Spanje een zeer welvarende EU-lidstaat.

  En opeens, sinds 2008, is er ‘crisis’ Of liever gezegd de Bank- of
  Krediet Crisis. Hetgeen, net als in de 20-tiger jaren in de V.S. een politieke machts greep is. Niet meer; niet minder.

  De Spaanse bank Bankia is het resultaat van de – van bovenaf (BCE/IMF/EU7Goldmann Sachs?) – afgedwongen unificatie van meerdere banken om te komen tot 1 (één) nationale bank per Europese Lidstaat die hierarchisch onder 1 (één) Europese Bank zullen vallen en gehoorzamen aan de ontastbaren binnen Europese Stabiliteits Mechanisme dat per 1 juli gereed zou moeten zijn.

  Bankia is niet de grootste bank van Spanje, maar 1 van de 7 grootste Spaanse banken.

  De uitstaande som zou 23 miljoen betreffen, maar de werkelijke som zou moeilijk te bepalen zijn… (?)

  Dit zou te maken hebben met de opties; preferente aandelen en toekomstige te realizeren winst op de beurzen.

  Inderdaad; de zeepbel handel van de banken, waarbij de winst zou gaan naar de beurs speculanten (al dan niet met voorkennis) en natuurlijk naar de betreffende bankdirecteurs zelf, die ‘onaantastbaar’ zijn vanwege hun betrokkenheid aan een, zoals de engelsen dat noemen; ‘not a secret society, but a society of secrets.’

  Een vermeende, zelf uitgeroepen elite die met name zich discreet beweegt, in die zin dat er niet – door niemand niet over gesproken mag worden, hetgeen de corruptie, trafficking of influence and andere economische criminele praktijken in de hand werken. Zeker wanneer Justitie; dwz. de rechterlijke macht; het OM en de Advocatuur door de politiek wordt overheerst.

  Hetgeen overigens niet betekent dat er zich géén eerbare mensen onder die gelederen bevinden.

  Er waren ook héél véél duitse officieren die het met Hitler niet eens waren. En schepelingen op de nederlandse schepen die het met de slavenhandel transporten tussen Afrika en Z. Amerika – waarin indertijd Nederland – excellereerde, niet eens waren.

  En dat is inderdaad the true state of the EU Banking system.

  Zoals u weet is het volgens Barroso de bedoeling, – zoals hij twee dagen terug in z’n speach meldde – om te komen tot 1 (één) Europese Bank.

  Speach waarin Barroso voor de eerste maal het politieke wereld unie project meldde. The American Union; The Asian Union and the European Union and some soon to be. African Union ?

  Net als in Griekenland wordt de Spaanse samenleving – van bovenaf uit – compleet uitgehold en kapot gemaakt.

  Doch alleen de toekomstige slaven; dwz. de werkende middenklasse en de ‘staatafhankelijken’; zoals de arbeidslozen, de arbeidsongeschikten en pensioenisten.

  In veel spaanse dorpen en provincies wordt al maanden geen salarissen uitbetaald aan de werknemers.

  Waar moeten deze mensen van leven ? En als de consument niet spendeerd; dan gaat de commercie failliet.

  Ondertussen wordt er door de Junta’s biljarden ‘geïnvesteerd’ in onduidelijke projecten in Afrika en Verweggiestan.

  Geld dat natuurlijk wordt terug gekanalizeerd aan andere belanghebbenden binnen dezelfde groep.

  In Cataluña moet je na 3 uur s’middags geen hartaanval of iets anders urgents krijgen, want de ziekenhuizen zijn dan dicht.
  Doodvallen kun je !

  Maar er worden biljarden door Barcelona uitgeven aan hun eigen
  Ambassades en het onafhankelijk worden/afscheiden van de rest van Spanje.

  Europa, met de directieven heeft de metaal industrie van Bilbao kapot gemaakt door het sluiten ervan te financieren.

  Europea, met de directieven heeft de visvangst, de veeteelt, de
  fruitteelt en landbouw kapot gemaakt door deze ’toe te kennen’ – voor goedkopere prijzen en door de EU gesubsideerd, aan Marroco, Egypte en de nieuwe EU-lidstaten.

  Europa ontneemt Griekenland, Spanje en Portugal het recht op toerisme – door deze toe te kennen en te subsidieren aan de nieuwe EU lidstaten.

  Door – van boven af – te dwingen dat honderden hotels en golfbanen worden gesloten, nog vóórdat het seizoen begint.
  Is toch onlogisch !? Je geeft de patient toch géén gif ?

  Kijkt u eens naar de website van de United Nations Toerism Organization, waar o.a. ’the seizure’ of hotels een van de onderwerpen is.

  Iedereen die protesteert tegen dit dictatoriale regime wordt economisch, sociaal en maatschappelijk kapot gemaakt.
  De civiele dood, indertijd afgeschaft maar springkip levend.

  De emails worden gehackt of vervalst, de telefoons afgeluisterd en middels you tube worden er allerlei valse verhalen verteld om de betreffende ‘niet medewerkzame’ te discrediteren.

  If you’re not with us; than you’re against us and we will distroy you, … why … because we can …. We’re the government, we’re Justice and we are your local town hall and tax department.

  Het wordt tijd om wakker te worden Nederlanders; want over 3 jaar is Nederland aan de beurt.

  Nu is het Griekenland en Spanje en – al dan niet geprovoceerde aardbevingen – in het industriële – voornamelijk katholieke – Italië.

  Maar óok Nederland; België en Duitsland komen vanzelf aan de beurt.

 4. Bankroete Overheden stompen ongedekte geld in ander Bankroete Overheden zodat ze niet Failliet gaan. Ze verwachten dat wij de ultieme slaaf zijn en alles ophoesten zodat ze nog wat langer door kunnen gaan met hun spelletjes. Uitschot zijn ze en als uitschot zouden ze behandeld moeten worden. De schuld op de schuldige, laat de politici zelf alles terugbetalen.

 5. Berlusconi had het over … elk land z’n eigen EURO laten drukken …. of uit de Euro en uit Europa.

  Prima idee !

 6. Nou snap ik waarom die elite van die gigantische bunkers hebben laten bouwen. Niet om zichzelf te beschermen voor de komst van een planeet, maar voor de totale chaos die komen gaat als het hele financiële systeem gaat klappen.

Comments are closed.