Jaffe Vink: ‘Toon ons, na duizend keer dezelfde droevige ijsbeer, ook de glorie van het menselijk vernuft!’ Een lofzang voor de vooruitgang en de technologische cultuur. Daarnaast is er een voor en een na programma ter gelegenheid van de deelname van de LP aan de verkiezingen.

Jaffe Vink heeft het onder andere over “een afrekening met het doemdenken van de milieubeweging, o.a. aan de hand van de avonturen van tributyltin.” Jaffe Vink is filosoof – schrijver – redacteur. Geboren 1951.

Hij studeerde filosofie in Amsterdam, werkte voor het Studium Generale van de Universiteit van Amsterdam, was bedenker en chef van de bijlage Letter & Geest van dagblad Trouw en oprichter en hoofdredacteur van het weekblad Opinio.

In 2001 verscheen zijn boek Brief aan mijn dochter, een rite de passage voor zijn achttienjarige dochter op de drempel van haar eigen geschiedenis. In 2005 verscheen De terugkeer van de geschiedenis (redactie en samenstelling), een essaybundel met bijdragen van vooraanstaande schrijvers, filosofen en politici uit binnen- en buitenland over beschaving en geloof, politiek en terrorisme, geschiedenis en filosofie. In 2008 verscheen Hollandse stellingen, een bundel opstellen over politiek en cultuur. In 2010 won hij de Prijs voor de Polemiek met een rede over de chemische odyssee van de olietanker Probo Koala.

In 2011 verscheen Het gifschip – Verslag van een journalistiek schandaal, over de rol van de media, de politiek en de milieubeweging in de affaire van de Probo Koala.

Het programma is als volgt:

 • 18.00 Voor mensen die willen meedenken of meewerken aan de LP-verkiezingscampagne is er gelegenheid om samen een hapje te eten en hierover te brainstormen. Meld je hier voor aan via 0655-178327.
 • 20.00 Voorprogramma ter gelegenheid van het feit dat de LP gaat meedoen aan de verkiezingen
 • 20.30 Voordracht Jaffe Vink
 • 21.30 Vragen en antwoorden
 • 22.00 Discussie
 • 22.30 Naprogramma ter gelegenheid van het feit dat de LP gaat meedoen aan de verkiezingen
 • 23.30 Sluiting

 locatie:

Libertarische Partij p/a Hollands Juristen College

Landgoed Marlot
Leidsestraatweg 77A
2594 BB ‘s-Gravenhage

Dit zit tegen Wassenaar aan, bij vd Valk de N44 verlaten richting N14, kruising met N14 oversteken, wijk rechts is Marlot, bij stoplicht paar honderd meter na de N14 wijk in en doorrijden / links aanhouden dan wel afslaan tot je bij de N44 Rijksstraatweg bent, die kan je niet op maar je kan wel een kleine ventweg achter de geluidswal op. Eerste links en dan aanbellen bij het Hollands Juristen College.

6 REACTIES

 1. @zoishet [1]:

  Een kiesdrempel heeft geen nut. Het huidige systeem heeft wel als nadeel, dat er coalities gevormd moeten worden en politici zich dus kunnen verschuilen achter coalitiepartners en compromissen. Hierdoor kunnen ze makkelijk de wensen van kiezers in de wind slaan.

  Dit nadeel los je echter niet op met een kiesdrempel van 5%. Duitsland heeft zo’n kiesdrempel en kent ook coalitieregeringen. Dus ook politici die zich kunnen verschuilen achter compromissen!

  Nadeel van zo’n kiesdrempel is, dat het de keuzevrijheid van de kiezer beperkt, omdat het minder makkelijk wordt om een partij in de kamer te krijgen.

  zoishet [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Rechtse Rakker [3]:

  Ik ben het met alle voorgaande reacties volkomen eens. Maarrrrrrr!!
  Ik gooide maar eens de knuppel in het bekende eurohok.
  De komende verkiezingen zijn van wezenlijk belang om zo snel mogelijk te stoppen met het eurotheater en welke (splinter)partij dan ook, indien ze tegen Europa is, krijgt mijn stem, ook de LP.

 3. Nou, een kiesdrempel zou wel mooi zijn. Een drempel voor de kiezers welteverstaan. Geef alleen kiesrecht aan degenen die niet uit de staatsruif vreten. Daaronder vallen dus de BOG’s zelf ook alsmede het voltallig ambtenaren apparaat, de semi overheid en de hele flikkerse boel. Ook diegenen die op wat voor manier dan ook hun begerige klauwen ophouden meteen het kiesrecht ontzeggen. Zou een mooie stap in de goede richting zijn.

  [/knuppel in hoenderhok modus]

  R. Hartman [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Onbezoldigd ruifvuller [5]: Census kiesrecht, dus. Wie betaalt bepaalt. Eens.

  Hell, zelfs in een simpele prijsvraag is personeel van de organiserende organisatie uitgesloten van deelneming. En iedereen vindt dat ‘normaal’. Maar dat staatsafhankelijken niet worden uitgesloten van verkiezingen vindt men net zo normaal.

  Vreemd staaltje hypocrisie.

Comments are closed.