Iedere dag wordt ik geconfronteerd met linksdenkende mensen die zich geroepen voelen rechtsdenkenden uit te maken voor racist/fascist.  Mensen die er open en eerlijk voor uitkomen DPN of PVV te stemmen worden zonder pardon uitgemaakt voor bruinhemden, fascisten of nazihoer. Maar zelden komt het met zo’n persoon tot een echt dialoog waarin je de kans krijgt je visie te geven.

Niet dat die visie dan begrepen wordt. Want hoe je het wendt of keert. In de ogen van die bewuste groep mensen, zijn die andere groep rechtsdenkende mensen ongedierte. Ongedierte dat bespuugd, geslagen, opgesloten en nog mooier, vergast mag worden. Hersenloos scheldend de ander monddood maken en daarna nog doodleuk wijzend naar de andere groep zeggen:

“Die mensen zorgen voor tweedeling in de maatschappij. Ze sluiten mensen uit. Zij demoniseren mensen”

De rechtse denker krijgt direct de schuld van alles wat er in de maatschappij verkeerd is gegaan. En het bestaan van dit soort, is er de oorzaak van dat de mensen steeds meer tegenover elkaar komen te staan. En over dat laatste stukje heb ik wel wat te vertellen. Want geachte lezer, is dit niet de wereld op zijn kop? Is het niet eerder zo, dat de toename van rechtsdenkenden eerder een gevolg is van de jarenlange onderdrukking van de linksdenkenden?

Ik zal een paar voorbeelden noemen waarbij ik eerst ver terug ga in de tijd. Alles wat ik noem is echt en geen duimzuigerij.

1977 Kleuterschool Repelsteeltje. Het nieuwe Marokkaanse jongetje Achmed pakt het fruit van de andere kindertjes af. Kindertjes die het fruit weer terugpakken worden door Achmed gebeten. Ouders die hier wat van zeggen, zijn volgens de juffrouw racistisch. We moeten meer begrip tonen.

1978 Amsterdam Oost. Mijn opa vindt slachtafval in de tuin. De bovenbuurman heeft het van boven naar beneden in zijn tuin gegooid. De politie ter plaatsen. Ja meneer we begrijpen uw probleem. Maar de bovenbuurman spreekt de taal niet, en we moeten ook wat rekening proberen te houden met een cultuur probleem.

1980 Oma ligt in het ziekenhuis. De vrouw in het bed tegenover haar ziet nog net hoe een schoonmaakster van Noord-Afrikaanse afkomst het geld uit de la van mijn oma steelt. Deze vrouw wil daarover wat zeggen tegen de verpleegkundige. Maar nog voordat ze kon zeggen het was die Ma…. Ja mevrouw u mag niet discrimineren.

1988 Het GEB (gemeente energie bedrijf Amsterdam) overweegt serieus het Nederlandse personeel een cursus Arabisch/Turks te geven. Dit komt er niet van. In plaats daarvan wil men al het personeel een woordenboek meegeven om zich verstaanbaar te maken bij de immigranten.

1990 Marinier (para, kikker, commando) solliciteert bij de Amsterdamse brandweer, maar wordt afgewezen. Het beleid is dat er minderheden aangenomen moeten worden. De keuze valt op een analfabetische Marokkaanse man zonder zwemdiploma dat hij op kosten van de gemeente mag halen.
Het zelfde speelt zich af bij de politie Amsterdam. Ook daar worden minderheden aangenomen. De nieuwe supersmeris: Een zwarte lesbienne vrouw in een rolstoel (grap Telegraaf)

Dit lijstje kan ik zo stap voor stap aanvullen. Van een Cohen die niet weet hoe snel hij de ME naar het Rembrandplein kan sturen om Ajaxcieden van het plein te vegen. Maar de onrusten met Marokkaanse jongeren op het August Allebeeplein het liefst geknuffeld. Tot de moorden op een rechtsdenkende politicus en een Islam kritische Theo van Gogh. Moorden die (je zult het wellicht niet geloven) die door de linksen worden weggewuifd met woorden: Tja…maar ze hadden het er zelf ook wel een beetje naar gemaakt. Euh?

Want kijk. Dan kan er ineens wel naar oorzaak en gevolg gekeken worden. Dat het groeiende aantal rechtsdenkende mensen ook een gevolg is van jaren van onvrede en onderdrukking, daar hoor je ze niet over. Maar dat is wel een feit.  Links luistert niet naar rechts en rechts luistert steeds minder naar links. We kijken naar de verschillen in plaats van waar we op elkaar lijken. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.  En zo worden we hoe langer hoe meer onbestuurbaar en steven we af op iets onvermijdelijks waar alle kampen bang voor zijn.

Ingezonden door Duncan

37 REACTIES

 1. Ik ben tegen discriminatie ……
  Ik ben tegen discriminatie ……
  Ik ben tegen discriminatie ……
  Ik ben tegen discriminatie ……
  Ik ben tegen discriminatie ……
  Ik ben tegen discriminatie ……

  van de echte Nederlanders door Marokkaans tuig .

  Dit tuig is meer dan 30 x zo crimineel als de echte Nederlanders .
  Dat zeg ik niet , neen , het CBS zegt dat .
  Maar dat is NIET waar , het is VEEL erger !

 2. Ik begrijp je frustratie. Alleen godsdienst kan uitkomst bieden. Als de mensen in het Midden-Oosten zich niet tot mijn godsdienst bekeren, zullen sji’ieten, soennieten en joden elkaar uitroeien, en vervolgens branden in de hel.

 3. Nederland is niet racistisch op xenofoob, zoals de linkse broeders en zusters ons graag inwrijven. Ga maar na: hotels zitten vol met mensen uit alle windstreken, die bovendien allen even welkom zijn. Maar het betreft hier wel mensen die netjes afrekenen. Zou dat het verschil uitmaken?

 4. Volgens het CBS = Centraal Bureau Statistiek ,
  zijn Marokkanen en Turken ,
  30 a 40 x zo crimineel als de echte Nederlanders .
  Dit klopt niet ……
  Kijk naar ,, opsporing verzocht ,,
  en zie dat vrijwel alle zware criminele gevallen ,
  thuis horen in de multi culti hoek
  en de Marokkanen met stip boven aan staan .
  p.s. ….ik stem GEEN PVV.

 5. @Igor [34]: Toch hebben tijdens de Koude Oorlog Libertariërs zich verbonden met Christenen, en zelfs Moslims, tegen het atheistische Communisme. Klaarblijkelijk zijn de meeste atheisten veel fellere vijanden van wat jullie vrijheid noemen. Tenzij je stelt dat Communisten geen atheisten zijn.

Comments are closed.