Het is al bekend dat een aantal (ongekozen) EU-politici werken aan een nieuw groot PLAN voor de EU.(Rompuy, Barroso, Juncker, Draghi)

Natuurlijk noemen zij dat bedrieglijk een Plan voor Europa!

Nu werd vandaag bekend dat Rompuy op de opperhoofdenbijeenkomst in Brussel deze week ook met voorstellen wil komen om de EU-Pensioenfondsen te bundelen.

 

ELSEVIER:”Van Rompuy zegt zondag tegen Welt am Sonntag dat lidstaten van de Europese Unie langzaam naar een uniform pensioenstelsel moeten toewerken. Dat wil hij landen eventueel verplicht opleggen. De plannen zullen op de eurotop van 28 en 29 juni worden besproken.”

Sarcastisch: Ja, we wonen allemaal in Europa en daarvoor moeten we ook allemaal solidair zijn met Europeanen, bvb uit Griekenland of Bulgarije die mogelijk geen pensioenfondsen hebben. Wij moeten onze pensioenen echt delen met die mede-Europeanen.”

 Het resultaat zal zijn dat “we” straks allemaal verhongeren.

Door deze ontwikkelingen zou je er naar kunnen verlangen dat de euro (en de EU) maar snel helemaal ter ziele gaan.

37 REACTIES

 1. Natuurlijk moeten we eerlijk en solidair zijn. Wij hebben een paar honderd miljard gespaard, onze zuid europese broeders hebben dat niet gedaan en dus is het niet meer dan eerlijk dat we delen.

  Het mag volgens de principes der eurocraten niet zo zijn dat degene die ergens voor werkt of spaart daar de vruchten van plukt. Wie de vruchten van iemands arbeid plukt is aan de heren politici. Prive eigendom is al decennia lang een fictie in dit land en met de EU wordt dat alleen maar erger…..

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. Als we dan ook de pensioen leeftijd allemaal tegelijk naar 55 jaar brengen, dan zie ik dat wel zitten

  /sarcasme

 3. ’t Wordt nog erger. Een of andere Duitser heeft gemeld dat de EU in een Europese regering moet veranderen, met een door de burgers gekozen president, en dat alle lidstaten veel meer macht over belangrijke kwesties naar Brussel moeten geven. Dit hoorde ik op het radionieuws vanmorgen. GRUWEL!!!

  Welkom in de natte droom van de Bilderbergers, een stap in de richting van hun ultieme wensenlijstje: 1 wereldregering, 1 wereldleger, 1 wereldmunt, 1 wereldreligie, 1 wereldgerechtshof.
  (Oh ja, en een paar miljard mensen minder, dat willen ze ook graag).

  Columnist [7] reageerde op deze reactie.
  René [33] reageerde op deze reactie.

 4. Er zit volgens mij iets fundamenteel fout in de hele redenering dat “we” solidair moeten zijn voor “het collectief”. Dat was misschien in de jaren 50 – 60 van de vorige eeuw een goed te verkopen verhaal. Maar nu toch al lang niet meer? Het is ieder voor zich en een naar eigen inzicht in te vullen sprookjesfiguur voor ons allen.

  Het zou wel helpen als er twee derde van deze wereld zou stoppen met zich te ontlasten. Veel minder mensen, ruimte voor nieuwe gedachten en een veel lagere CO2 uitstoot tot gevolg.
  Alleen wel jammer voor de belastingophalers… 2/3 minder opbrengst….

  Enfin
  Wees lief voor uw dierbaren
  Pendragon

 5. Natuurlijk stelt van Rompuy voor de pensioenfondsen te bundelen;België heeft net als alle zuidelijke landen GEEN pensioenfondsen,het is dus héél solidair om de pensioengelden van anderen op te eisen !!

 6. @MMAP [4]: En hoe verhoudt de NWO zich met olie-afhankelijkheid, of is de olie-afhankelijkheid een sprookje om een zekere mate van islamisering te bewerkstelligen? Als de wereld afhankelijk zou zijn van olie, en de oliesjeiks overtuigde moslims zouden zijn, zou de hele wereld in 1973 moslim geworden zijn.

 7. We kunnen dit tegengaan om met zijn allen ons pensioen op te eisen of je nu wel of niet de pensioenleeftijd hebt en zo onze pensioenfondsen leeghalen en ONS SPAARGELD zelf beheren. Ze kunnen toch niet de eisen van miljoenen mensen negeren!!! Nederland per direct uit de EU en terug naar ONZE GULDEN en samenwerken met landen zoals Scandinavië daar gaat het goed met hun eigen valuta!!!!

  Hub Jongen [10] reageerde op deze reactie.
  worry [24] reageerde op deze reactie.
  patrick lefevere [34] reageerde op deze reactie.

 8. Blijkbaar verschillen het communisme en het kapitalisme in sommige opzichten niet zo veel. Eén van de doelen is het bestelen van de harwerkende medemens. Een ander doel is de collectieve armoede. Nee, de verschillen zijn dus niet zo groot. Alleen de weg ernaar toe verschilt. Maar de EU/Brussel is een prachtig instrument om ons te beroven. Wat we eerder verafschuwden, laten we nu gebeuren. Waarschijnlijk denkt Hitler nu: ‘ich habe es gewust’!

  We staan er bij, we kijken er naar en discusseren driftig. Onze computers maken overuren om al onze kritiek en gal te spugen op alle fora. Maar, verder dan dat gaan we niet. Wij komen daadwerkelijk in actie als het te laat is. En dan gaan we klagen en mopperen. Tegen elkaar natuurlijk.

  Misschien is het mopje bekend over een Belg die samen met zijn vrouw aan het wandelen is. Hij ziet vijf meter verderop een bananenschil liggen. Zegt hij tegen zijn vrouw: ‘O,ooo, daar gaan we weer’.
  Hub Jongen [12] reageerde op deze reactie.

 9. @Ronald [8]:

  “. . We kunnen dit tegengaan om met zijn allen ons pensioen op te eisen of je nu wel of niet de pensioenleeftijd hebt en zo onze pensioenfondsen leeghalen en ONS SPAARGELD zelf beheren.. . ”

  Natuurlijk is dat een mogelijke oplossing, die beginnen moet met ÉÉN PERSOON die dit gaat organiseren.

  Hier op de Vrijspreker zeggen we al vast alle mogelijke hulp toe.
  Jij zou kunnen beginnen met een ingezonden artikel waarin je medestanders zoekt.
  Wij wachten af!!!!!!

  Als iets dergelijks niet gebeurt, kun je er op rekenen dat je pensioen gedecimeerd wordt.

  hugo Utrecht [29] reageerde op deze reactie.

 10. Pensioenen zijn net als banken, politie en regeringen….Het volk denkt dat het voor hen is ontworpen en zien niet in dat het uitsluitend de ontwerpers verrijkt.
  En als hun verrijking ook maar iets inzakt roepen de ontwerpers naar de comaschaapjes: Jullie worden ouder!!!JULLIE MOETEN LANGER DOORWERKEN COMASCHAAPJES!!!!

  Dit is triest, maar nog triester is het dat er comaschaapjes rondlopen die dit normaal vinden en dit soort uitspraken verdedigen. En zelfs vrijwillig nog meer extra geld in pensioenfondsen gaan steken!

 11. @Zeurpiet [9]:

  “. . Blijkbaar verschillen het communisme en het kapitalisme in sommige opzichten niet zo veel..”

  Op zich zal dat wel kloppen. Zelfs de meest verwerpelijke politieke partij heeft ergens wel een positief puntje.

  Maar van wat je verder zegt, is pure onzin.
  Als je in de geschiedenis kijkt, zul je leren dat het kapitalisme een ongekende welvaart heeft gebracht. Bij wijze van spreke heeft een minimumloner dank zij het kapitalisme meer welvaart dan Lodewijk XIV.

  Zeurpiet [14] reageerde op deze reactie.

 12. Het is te hopen dat de 25% niet stemmers en alle mensen die altijd zeggen dat stemmen geen zin heeft, dit keer hun hand over hun hart strijken en hun stem dit keer wel zinvol laten zijn en op de Libertarische Partij gaan stemmen. Al verlost de LP ons alleen al van de enorme belastingdruk en regelgeving, dan is uw stem goud waard geweest.!
  Indien die partij groot wordt kan er heel veel ten goede gekeerd worden!

 13. @Hub Jongen [12]: Op dit moment richt het kapitalisme zich op de zelfverrijking van de enkeling. Dit ten koste van het collectief. Lees bijvoorbeeld het artikel over de bankiers. Ondanks de crisis en de rol van de banken en de huidige status, zijn de salarissen het afgelopen jaar gemiddeld met 12% gestegen. De uitschieter: de topman van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase, Jamie Dimon. Hij kreeg 18,5 miljoen euro.

  Bron: http://www.niburu.nl/financieel/het-is-gedaan-met-de-banken-video.html
  Hub Jongen [17] reageerde op deze reactie.

 14. ‘Fraude Europese begroting jaren verdoezeld’
  BRUSSEL – De rapportage van de Europese Rekenkamer is jarenlang stelselmatig gesaboteerd. Dat stelt oud-Rekenkamerlid Maarten Engwirda in een dinsdag verschenen interview in de Volkskrant. Kritiek op gesjoemel met Europees geld werd in de regel onder het tapijt geschoven.
  Maarten Engwirda Foto: DIJKSTRA B.V.

  Engwirda zat vijftien jaar lang in de Rekenkamer en is onlangs opgestapt. Verschillende collega’s, onder meer uit Frankrijk en Italië, maakten zich schuldig aan sabotage en intimidatie, vaak ter bescherming van nationale belangen. Ook zou de Europese Commissie zelf geen interesse tonen in een goede begrotingscontrole.

  „Al die misstanden kwamen nooit naar buiten door de Kremlinachtige informatie die wij verschaften. Maar het heeft onze reputatie geen goed gedaan.”

  De Rekenkamer controleert de uitgaven van de Europese Unie. Sinds haar oprichting in 1975 heeft het instituut nooit een goedkeurende verklaring afgegeven over de EU-begroting, aldus Engwirda.

  Titel van het artikel:’Fraude Europese begroting jaren verdoezeld’ – ‘Fraude Europese begroting jaren verdoezeld’

  Via de onderstaande link kunt u het volledig artikel lezen:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/article8701728.ece?cid=mailart

 15. @Zeurpiet [14]:

  “. . Op dit moment richt het kapitalisme zich op de zelfverrijking van de enkeling… . . ”

  Lieve zeurpiet, ook jij bent in de propaganda getrapt.
  Overheden en socialisten schreeuwen van de daken dat we nu leven in een kapitalistisch systeem.
  Niets is verder van de waarheid!
  In een kapitalistisch systeem bemoeit de overheid zich helemaal niet met de economie.
  En nu doen ze dat met 80+ % of meer.

  Het huidige systeem is dichter bij het fascisme / corporatisme en zeer misschien nog een residu van 5 a 10 % kapitalisme.

  Zie andere artikelen hierover op de Vrijspreker of lees boek:
  “Kapitalisme het onbegrepen ideaal” van Ayn Rand.

  Zeurpiet [19] reageerde op deze reactie.

 16. A democracy cannot exist as a permanent form of government. It can only exist until the voters discover that they can vote themselves largesse from the public treasury. From that moment on, the majority always votes for the candidates promising the most benefits from the public treasury with the result that a democracy always collapses over loose fiscal policy, always followed by a dictatorship.

  The average age of the world’s greatest civilizations has been 200 years. Great nations rise and fall.

  The people go from bondage to spiritual truth, to great courage, from courage to liberty, from liberty to abundance, from abundance to selfishness, from selfishness to complacency, from complacency to apathy, from apathy to dependence, from dependence back again to bondage.

  (Author unknown)

 17. @Hub Jongen [17]: Misschien heb je gelijk. Ik kan dat nu niet overzien. Maar mijn boerenverstand constateert dat wij nu massaal worden belazerd, de ‘macht’ over onze ruggen, ondanks de vermeende democratie, verschuift en ons geld en onze pensioenen gewoon verdampen. En dat een kleine elite hiervan profiteert. De armoede in NL groeit explosief, het aantal schuldsaneringen rijst de pan uit. En dat terwijl het aantal Nederlandse milionairs vorig jaar is gestegen naar 14.000. Dat ons geld via een duister machtsorgaan verdwijnt in een bodemloze put. Zuid-Europa. Moet ik hiervoor gestudeerd hebben, de geschiedenis kennen of gewoon mijn ogen open houden. M.i. is een gezond boerenverstand genoeg om te constateren wat er op dit moment gaande is. Ook de bijdrage over de Europese begrotingscontrole illustreert uitstekend wat er al jaren lang gaande is.

  worry [22] reageerde op deze reactie.

 18. Ook die politici van ons moet je niet serieus nemen, die gaan immers met 100% pensioen na 12,5 jaar. Als ze voor die tijd eruit getrapt worden- zoals oldebroek van CU – dan krijg je nog geld mee ook (3 ton!). Dat moet de hardwerkende men’s maar doen, zelf je werk kwijt raken…geen gouden handdruk… Geen recht op UWV… Zodra je weer werk gevonden hebt wel weer betalen via belastingen en heffingen voor dat zooitje. Stop dus op tijd met werken! Niet wanneer je bijna dood bent! In die paar jaar heb ik vroegtijdig mensen zien afvallen en waar heb je dan voor geleefd? Voor de politici? De “humanitaire” acties van Nederland? De koningin (die de “gestoorde” waxinelichthouder al +600 dagen in hechtenis heeft en nu ook Micha de Kat)? Hard werkende vaders en moeders bij de voedselbank: mensen, Nederland is kapot en het wordt alleen maar erger!

 19. Winston Churchill zei het al:Democratie is de slechtste staatsvorm die er bestaat,maar ik weet geen betere !

  Democratie kan wel degelijk verbetert worden,als we bindende referenda invoeren,zoals de Zwitsers dat al 1000 jaar doen.
  Nu geeft iedereen de grootste idioten 4 jaar lang een blanco cheque,zonder dat de baantjesjagers in de kamer of de ambtenaren enige verantwoording hoeven af te leggen voor hun abjecte beslissingen en ze ongestoord de bevolking kunnen beroven !
  Natuurlijk zullen ze voor ze gekozen worden om “vertrouwen” vragen,ze weten dat ze er toch niet op afgerekend worden.
  Volgt de mededeling dat een referendum gemanipuleerd kan worden middels onjuiste vraagstelling;dat is helemaal juist !
  Echter voordat een referendum wordt gehouden zou de vraagstelling gecontroleerd kunnen worden op juistheid en integriteit door b.v. de Hoge Raad!
  Het geklets van de huidige partijen dat referenda overbodig zijn is pure volksverlakkerij,ze willen niet gestoord worden in hun dictatoriale handelen !

  Alex [23] reageerde op deze reactie.

 20. @Pieter H [21]:

  “Winston Churchill zei het al:Democratie is de slechtste staatsvorm die er bestaat,maar ik weet geen betere !”

  Hij zal geen betere weten, ik weet wel een, geen staat. Democratie is een dictatuur van een meerderheid en lijdt uiteindelijk tot een totalitair dictatuur.

  Beste staatsvorm is geen staatsvorm.

  Igor [28] reageerde op deze reactie.

 21. @Ronald [8]:

  “We kunnen dit tegengaan om met zijn allen ons pensioen op te eisen of je nu wel of niet de pensioenleeftijd hebt en zo onze pensioenfondsen leeghalen en ONS SPAARGELD zelf beheren.”

  Mooie gedachte! maar in Nederland is er zoiets van een omslagstelsel…. dat betekent dat de Huidige pensioenen worden betaald door de werkenden van nu. Opeisen gaat niet want die rechten(wat geen rechten meer zijn) bestaan enkel op papier. Geld is er nog niet.

 22. @worry [22]: Dank voor deze correctie. Wat mij vooral opvalt in het artikel waarnaar je verwijst, is dat deze groep hun vermogen veelal veilig stelt door het om te zetten in vastgoed. En dat vastgoed niet meetelt in het onderzoek. Ook al bezit je een huis van 2 miljoen, dit wordt niet aangemerkt als kapitaal en ben je dus geen milijonair. Op deze manier wordt ons ook nog eens een rad voor ogen gedraaid.Waarschijnlijk wordt de armoede in ons land op soortgelijke wijze gekwantifiseerd.

 23. Den Uyl riep eerlijk delen maar bedoelde eerlijk stelen .

  We waren een tolerant volk ,
  totdat de intolerante moslims kwamen .
  Stop de intocht van de moslims in de EU.
  Europa is al 1.000 jaar ernstig bedreigd door de moslims ,
  zie alle geschiedenis boeken !
  En 50 jaar geleden werden alle deuren in Europa ,
  voor deze agressieve en intolerante moslims ,open gegooid ,
  door de linkse rakkers, onder het mom van ….
  multi culti is mooi ….
  Angela Merkel van Duitsland en Sarcocy van Frankrijk
  en de premier van GB David Cameron gaven het eindelijk openlijk toe .
  multi culti is OUT , MISLUKT , ONZIN.
  En dit wisten velen al vele vele jaren !
  Dit moet stoppen .
  Aanpassen ………anders vertrekken .
  Geloof me ….
  Niet alle moslims zijn terroristen !
  Alhoewel…..
  Alle zelfmoord-terroristen zijn ALTIJD moslims !

  Weet je waarom 80 % van de 40+ Marokkanen niet werken ?
  Ze zijn TE LUI !

  En nu komen Polen ,met bus-ladingen ,dit werk doen.

  En het pensioen mogen de hard-werkende echte Nederlanders ophoesten .
  Met ondank aan de PvdA = Pak van de Anderen , en andere rovers .
  p.s….ik stem GEEN PVV

 24. Welke politieke partij is bereid om in het partijprogramma te vermelden dat de opgebouwde pensioengelden gebruikt mogen worden ter aflossing van hypotheekschulden?

  In ieder geval niet D66, VVD, PVDA en CDA, GROEN LINKS.

  Dit schaadt namelijk de belangen van Brussel.

  En dat noemt zich vertegenwoordigers van het volk.

  SCHANDE!

 25. @Alex [23]:
  Je kan niet van dit naar geen staatsvorm, er is een brug nodig, een overheid die vanaf de basis gericht is op het opheffen van zichzelf.

 26. @Hub Jongen [10]:

  ”Natuurlijk is dat een mogelijke oplossing, die beginnen moet met ÉÉN PERSOON die dit gaat organiseren.”

  Een paar jaar geleden heb ik hier al redelijk wat efford in gestoken. Die lui zijn niet achterlijk helaas. Het is wettelijk verboden om je pensioengeld op te nemen en zelf te beheren.

 27. @Hub Jongen [3]:

  CHICAGO (MarketWatch) — Greek Finance Minister Vassilios Rapanos will resign from that post, the Associated Press reported Monday. Though no reason was given, Rapanos was rushed to a hospital Friday, suffering from dizziness, severe abdominal pain and nausea.

  Rapanos, who had previously served AS CHAIRMAN OF THE NATIONAL BANK OF GREECE had been the country’s finance minister for less than a week.

  His exit comes as Greece and other European nations are struggling to resolve a debt crisis that has gripped the continent for several months.

  http://www.marketwatch.com/story/greek-finance-minister-to-step-down-ap-2012-06-25?mod=wsj_share_tweet

Comments are closed.