De EU-landen en hun banken zijn allemaal failliet. Op papier weten sommigen nog een soort positief eindcijfer te produceren, zij het met een hefboom van 26 keer hun bezit.

Bij het ontstaan van de EU hebben wij al voorspeld dat dit politieke gedoe beëindigd zou worden door  een man op een wit paard!! Symbolisch voor een dictator!

 

Die dictator groeit elke dag in waarschijnlijkheid. Het ESM Europees Stabiliteits Mechanisme en het Begrotingsverdrag zijn al praktisch aangenomen in zowat alle landen. Wilders tracht ratificatie van dt ESM door Nederland tegen te houden, maar lijkt aan een verloren gevecht bezig te zijn.

En nu is ook de Europese Bankunie er bijna met grote kans dat de EU-opperhoofden op hun bijenkost deze week in Brussel dit definitief aanvaarden.
Waarschijnlijk ook met de politieke truc dat het allemaal pas ingevoerd wordt over 10 jaar
Het is nog niet duidelijk welke man het paard mag berijden. Of wordt het deze keer een vrouw? Of misschien een comité?

Binnen enkele dagen weten we meer.

Ook betreffende  de houding van de Nederlandse beleidspolitici.
Kees-Jan de Jager deed in de nieuwsuitzending alsof hij niet erg enthousiast is, maar dan denkt hij mogelijk aan de verkiezingen. Hij zegt dat hij niet in een Bankuine wil worden gerommeld, maar wel stappen ondernemen om tot die Bankunie te komen. Lekker principieel! Net als in het verleden praten Rutte-deJager in Brussel kennelijk helemaal anders dan in Nederland.

 Het witte paard zal waarschijnlijk snel gaan rijden!!

P.S. Het is meer dan de moeite waard om een interview met oud-sovjet dissident Wladimir Bukovsky nog eens te bekijken..
Een van zijn conclusies en adviezen is:
dat er maar één oplossing tegen de (EU)-dictatuur, en dat is ONAFHANKELIJKHEID!

Zie: http://translate.google.nl/translate?hl=nl&langpair=en|nl&u=http://www.brusselsjournal.com/node/865

22 REACTIES

 1. ik lees…De EU-landen en hun banken zijn allemaal failliet.
  Wat een kolder en pure leugen .
  Ware het niet over zo iets belangrijks , dan kon ik er om lachen !

  ik lees verder ….
  Bij het ontstaan van de EU hebben wij al voorspeld ,
  dat dit politieke gedoe beëindigd zou worden .
  Dus al 60 jaar geleden wist je al dat het een catastrofe was ?
  Ik zou toen tegen jou gezegd hebben …
  Manneke , ga toch spelen !
  Seneca [5] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [13] reageerde op deze reactie.

 2. Banken en landen moeten enorm gaan afschrijven , veel schuld zal nooit afgelost worden , maar de reële economie zal op een gezonde manier van krediet moeten worden voorzien .
  Terug naar de jaren 60 a 70 niveau waar de goudstandaard nog heilig was.
  Sterk reduceren van de welvaart , dus in feite versobering , dus ook sterk de vermogensmarkt minimaliseren en nooit meer op laten lopen tot 400 a 500% boven het BNP.
  Terug naar de eigen valuta of een valuta die wel geaccepteerd is , grenzen sluiten en soevereiniteit terug in eigen land en minder EU te Brussel en gewoon weer een goed uitvoerende EEG met vrij handelsverkeer .
  Terug naar landen met hun eigen grondwet en met wel democratisch gekozen volksvertegenwoordigers , en geen volgevreten pseudo anonieme niet vrij gekozen EU leiders als een Barroso en een van Rompuy .

  keuleniscool [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Rinus [3]:
  ik lees….Terug naar de jaren 60 a 70 niveau

  en toen was er een inflatie van 5 a 10 % .
  Dat was echte diefstal door de staat van de burger .

  De uitgaven van de staat moeten drastisch omlaag .
  Stuur 50 % van de ambtenaren naar huis , ze storen echt .
  En schrap alle onzin wetjes , ze wurgen de burger .

  Rinus [6] reageerde op deze reactie.

 4. @keuleniscool [4]: Met alle respect heeft u het stuk niet begrepen 400 a 500% boven het bruto nationaal product BNP is een veel grotere inflatie op uw geld welke nooit meer af te lossen valt.
  In de 60 en 70 jaren was er alleen maar sprake van groei in welvaart en de gulden was in die tijd meer waard dan de Duitse Mark , voor een gulden kreeg ik in die tijd een mark twintig 1,20 DM , en dat zou nu wel eens anders kunnen wezen .

 5. Centralisatie is een doel op zichzelf geworden. Aan de andere kant zullen veel Libertariërs blij zijn dat op deze manier de democratie wordt afgeschaft.

 6. @keuleniscool [7]:

  Jazeker, alle banken zijn wel degelijk failliet. De gemiddelde hefboom van de Europeese banken is 30. Dat houdt in dat zodra de onderliggende waarden dalen met 3,33% deze banken insolvent zijn geworden.

  Banken zijn per definitie failliet omdat ze meer leningen hebben uitstaan dan daadwerkelijk bezit hebben.

  Uw reacties zijn vaak dommig en naief, stemt u links?

 7. Banken failliet, lees ik hier een paar keer. Hoorde vandaag op http://www.bnr.nl dat Van Rompuy het ESM(inmiddels ook door de 1e Kamer gejast) wil gebruiken om de banken overeind te houden.

 8. @Aequitas [1]: jammer genoeg is er op dit ogenblik bitter weinig wat men kan doen. Zolang de MASSA het niet snapt, zolang zal men de greep op het systeem blijven verstrakken…tot de onderste lagen van de maatschappij het ook snappen…

 9. Ik zou je geld nu maar snel van de bank halen de boel staat nu echt op het klappen al zien velen het nu nog niet. Het is maar en tip doe er mee wat je wilt.

 10. @keuleniscool [2]:

  “Dus al 60 jaar geleden wist je al dat het een catastrofe was ?”

  Gut , gut, Manneke , ga toch spelen ! En leer dan lezen en dan rekenen.
  Want rekenen kun je ook al niet.

  We hebben het over de EU, die in 1992 is opgericht.
  De EGKS, en EEG daarvoor gaven nog steeds een beetje twijfel, maar toen de EU in1992 kwam, wisten we inderdaad zeker dat de boel failliet zou gaan. Dat is dus geen 60 maar 20 jaar geleden.

  Voor je een volgend commentaar geeft, graag beter lezen, even nadenken, en graag met feitelijke bewijzen komen.
  Met het na-apen van politici maak je jezelf alleen maar steeds meer belachelijk!

 11. @keuleniscool [7]: Al eens in de realiteit rondgekeken, keuleniscool? Enig idee waar al die bail-outs (de miljarden en miljarden steungeld van belastingcenten) naartoe zijn gegaan? Juist, naar de banken. Om ze overeind te houden. Omdat ze massaal failliet zijn. Of dacht je dat de Griekse inwoners die hulp ontvangen hebben?

  Cursussen begrijpend lezen, boekhouden en zelf nadenken zouden goed besteed zijn aan jou. Misschien dat er dan wat rationelere reacties van jou te lezen zijn.

  Kijk toch eens om je heen, man. Je leeft in een linkse droomwereld en bij het uiteen spatten van de zeepbel waarin je leeft zul je merken hoe keihard je met je voeten op de echte wereld landt. En dat gaat je heel veel pijn bezorgen. Wordt toch eens wakker in plaats van hier naïef en dom te trollen.

  keuleniscool [16] reageerde op deze reactie.

 12. @MMAP [14]:
  Veronderstellingen gekoppeld aan conclusies voert tot onzin .
  Waarom zou ik links zijn ?
  Integendeel !

 13. Af en toe is het een verademing om je te realiseren… dat je gewoon blut bent.
  One way or the other…. mij hebben ze niet.
  Anderzijds zou ik niet blut hoeven zijn als niet iedere keer de staat mijn geld komt stelen.

  Die boetes worden ook steeds hoger door het stelselmmatig niet betalen van belastingen

  keuleniscool [20] reageerde op deze reactie.

 14. @Aequitas [1]:
  Ik hoop dat er wat gebeurd. Door de plotselinge ziekte van mijn vader, ben ik even murm geslagen en minder actief. Maar ben nog steeds strijdvaardig. Maar ik heb al twee keer alleen gestaan. En straks denkt de AIVD dat ik een gevaarlijke gek ben. Nu wacht ik ff totdat iemand opstaat en die zal ik steunen.

 15. Door plannen gemaakt door duistere bankiers in donkere kamertjes en waar president John F Kennedy ons al voor waarschuwde zijn we een dictatuur ingesleurd. Lamgeslagen door verbijstering proberen we te vechten tegen iets wat inmiddels al een feit is. Een bankendictatuur. Brussel zit klem in de klauwen van de bankenwereld. Met lege woorden proberen van Rompuy en Baroso de grote groep slapers met succes voor de gek te houden. Doch heeft men goed in de gaten dat men wakker wordt. Er gaan andere tijden aanbreken. Men vreest opstand en revolutie. Vandaar de haast met alles. Is het te laat? Het is nooit te laat. Andere pakken de ruimte die jij ze geeft. Wil je anders? Doe dan anders. Als je wilt dat alles veranderd, verander dan alles. Wacht niet tot een ander opstaat voor jezelf opstaat, maar kijk de persoon aan die je iedere ochtend in de spiegel tegenkomt. Er komen donkere nachten aan, maar waar het donker is vallen de lichtpunten beter op. Laat de wakkeren onder ons dat lichtpunt zijn. Laten we samen beschermen wat voor ons belangrijk is. Als Nederland zijn soevereiniteit uit handen geeft aan Brussel, ben je Nederland niets meer verschuldigd. Ik heb nog nooit getekend voor een EU grondwet. Het verdrag van Lissabon mag dan een leuk trucje zijn om ons het idee te geven dat dit wel zo is. Maar het is niet zo. Daarom ben ik niks verschuldigd aan Europa. Nooit zal ik trouw zweren aan een vlag wat niet de mijne is. Ik ben trouw aan mezelf en aan iedereen die ik in mijn hart gesloten heb. Wakkeren mensen horen daar bij.

 16. @Hoc Voluerunt [17]:

  Het lijkt me niet erg slim , als je aan het verzuipen bent ,
  en je probeert niet weg te zwemmen ….

  Ik had ooit problemen met de belastingen ,
  formuliertje was weg , ambtshalve aanslag ,
  van een paar honderd gulden.
  Kwaad , reactie , mocht niet van de belastingen …
  ,,toevallig,, Controle , 10 dagen , het leek wel Gestapo !
  kruisverhoor van ca 12 uur , super stress….
  Toen moest ik 500.000 gulden betalen .
  Allerlaatste ,goede accountant = Ernst & Young
  Zware discussie van 2 uur .
  Eindresultaat , ik kreeg 60.000 UITBETAALD !

  Peter [21] reageerde op deze reactie.

 17. NL bruger verplicht een huis in SPANJE lost alles op.
  Geen geld aan de spaanse banken dus, maar naar de OORZAAK.
  Dat is dan ons pensioen…..verplicht naar europa …we moesten toch ?
  komt dan ook weer goed met de banken …

Comments are closed.