Een cruisevakantie heeft allerlei voordelen van rust, eten en sightseeing enz. Maar het nadeel kan zijn een zeer slechte en dure internetverbinding. Zeker als je erg nieuwsgierig bent in wat er op de wereld gebeurt. Het nieuws komt dan met flarden binnen, en wat je hoort is niet erg geschikt om je vrolijk te maken. De vrolijkheid vind je gelukkig bij al de andere voordelen! 

Het flarden nieuws uit de wereld en Nederland:

Alexander Pechtold van D66 wil de soevereiniteit van Nederland liefst zo snel en zo radicaal mogelijk verpatsen en het land onder totaal beheer van een Europese Unie (lees Brussel) plaatsen. “Een reden daarvoor is dat “we”  tegen grote wereldmachten op moeten zoals Amerika.”

Waarom moeten we daar tegenop? “We” (??) moeten gewoon betere en goedkopere spullen produceren, dan wil iedereen op de hele wereld die we kopen! Pechtold:”We hebben de keus niet ons uit Europe terug te trekken.” Klopt, Nederland ligt in Europa!! Maar wat let de Nederlandse burgers om uit die kunstmatige EU te stappen?

Pechtold: “Omdat die EU ons maar € 230 per persoon per jaar kost en daarvoor krijgt iedere persoon er minstens € 1500 terug.” Wat dat betreft is hij hardnekkig in de boosheid, maar elke keer als we vragen om dat eens voor te rekenen, krijgen we geen antwoord.   Is er iemand onder de lezers die dat rekensommetje ooit gezien heeft? Vertel het ons dan.

Ook hoor je dat Spanje gered wordt door de EU met iets van 100 miljard om te beginnen. “WIJ” Nederlanders dragen daaraan dankbaar voor 6 miljard bij. Jan-Kees de Jager is erg blij met dit. Het geld gaat niet rechtstreeks naar de noodlijdende Spaanse banken, maar eerst naar de Spaanse regering!!! En ook Nederlandse banken zoals ING worden geholpen doordat een aantal leningen op papier blijven bestaan.

En ter volledige geruststelling verklaart Marc Rutte dan dat het 95-100 % zeker is dat “wij” onze 6 miljard terug krijgen!! En DNB deelt mee dat Nederland de eerste twee jaar zeker in een recessie blijft verkeren.

Slaap kindje slaap! En ga straks vooral op de VVD stemmen want dat is een belangrijke veroorzaker van al dit lekkers.

 

7 REACTIES

 1. Wat zou dan het programma zijn als de LP in de regering een meerderheid zou hebben ?

 2. Wat dacht je van zoiets als stoppen met de eu bijdrage (8 miljard)

  Stoppen met het JSF project (8-12 miljard)

  Stoppen met de bijdrage aan het Koningshuis (2 miljard)

  Stoppen met het inhuren van externe deskundigen door de overheid en meer gebruik maken van de universiteiten (10+ miljard)

  Het koningshuis belasting laten betalen (Bea heeft een flink pakket Shell en die hebben vorig jaar 25 miljard winst gehaald. (da’s 5 miljard voor Bea bij 20% aandelen bezit (wat natuurlijk niet bekend is maar door kenners wordt geschat) ( 2 miljard extra)

  Da’s toch gauw 30 miljard zo even bespaard, zonder dat de burger er ook maar 1 pleuro minder om heeft.

  Mischien had ik toch in de politiek moeten gaan. Hoe dan ook, in 2005, bij de invoering van de verplichte ziekte kosten vzk. ben ik weg “gevlucht” naar Azie en daar leef ik nu als budhist en Engelse leraar een zeer minimalistisch maar uiterst vrij en prettig leven van ongeveer 10 $ per dag…en nee, ik heb geen verzekering maar eet gewoon gezond en ga elke dag zwemmen in de 30 graden golf van Thailand die hier in Sihanoukville op loopafstand te vinden is.

  Veel succes, Love Adam.
  Ps ik ben niet verzekerd en heb de afgelopen 7 jaar ongeveer 200 dollar aan de dokter en tandarts uitgegeven want alles kost hier geen drol dus de dokter is blij met 5 dollar inclusief je pillen, das minder dan twee (2) euro per maand en geloof me die betaal ik fluitend met in mijn achterhoofd het besef dat ik niet(s) meer bijdrage aan die hele Euro ellende en de Nederlandse Roverheid.

  Wat ben ik toch een geluks vogel dat ik in een straatarm land mag/kan wonen…….waar alles altijd goedkoop is, het altijd 30 graden is en waar alle groenten vers en biologisch zijn (de boeren hebben geen geld voor kunstmest, insecticide, pesticde, fughicide en weet ik veel wat voor ander rotzooi).

  Een land waar sigaretten 10 cent per pakje kosten en waar je op elke straathoek goed en lekker kunt eten voor een euro.
  Waar de mensen lief en vriendelijk zijn (budhisten) en waar je altijd (365 dagen per jaar 24 uur per dag) in de tropische zee kunt springen nadat je 2 uur Engelse les gegeven hebt.
  Stukje vis van de grill en wat te drinken erbij (op het strand) vanaf 1 euro….
  Nogmaals succes allemaal met de verziekingen euh, verkiezingen op 12 september ik stem in elk geval een anti euro partij (waar ik 2 dagen voor in de bus moet zitten omdat ik in Bangkok moet stemmen) en ik zou iedereen aanraden hetzelfde te doen. Niet stemmen is een verspilde stem.

  Groeten Adam uit Sihanoukville

  je nog zonder helm rustig naar huis kunt tuffen op je 125 cc motortje.

  W.H.J. Reiss [3] reageerde op deze reactie.
  pcrs [6] reageerde op deze reactie.
  Zé. [7] reageerde op deze reactie.

 3. @Adam Onesto [2]: Adam, Perfect ! Ik zit momenteel in Thailand. Iets duurder dan Cambodja. 1x in Sihanoukville geweest. Ik vond het er ‘uitgestrekt’ en eigenlijk weinig bewoond voor de 2e stad van het land. Er was wel een hele leuke disco annex hoerenknal. Kho Kong, voordat je verder gaat het land in vond ik ook heel apart. Een bootwerf, een vissersdorp op palen, T.V. kijken in ‘kantines’. Alles ‘Common Sense’ ! Gezelligheid die in NL ver te zoeken is ! Of je moet van Roddel programma’s van VetKlep ‘De Leeuw’ houden !

 4. Behoudens het off-topic wedstrijdje “wie heeft de langste piemol” tussen Adam Onesto en W.H.J.F.Q.R.P.Z.Reiss maar weer even ON-topic:

  Alle mededelingen over de euro en EU, ongeacht of ze door Merkel, Peggold of Jan-Kees de Speknek gedaan worden, blinken uit in afwezigheid van rationele onderbouwing.

  Daarentegen worden simpele berekeningen, zoals Farage duidelijk doet, compleet genegeerd en de eurocraten gaan verder met hun fantasietje EU.

  Trouwens, Jan-Kees de Speknek gelooft er nog in, dat het geld voor Spanje gewoon terugbetaald gaat worden. Ja hoor Jan-Kees, natuuuuurlijk. Zeker van het CDA, waar de C ook voor een of ander sprookje staat waarin je moet geloven bij gebrek aan bewijs?

 5. Het gaat mij niet om mensen jaloers te maken, maar om met oplossingen te komen waar de roverheid echt wat op zou kunnen bezuinigen ipv de lasten te verzwaren en inflatie toe te laten.

  Ik leef gewoon met jullie mee als ik zie hoe de 27 wagons van de EU trein in slowmotion op elkaar crashen en ontsporen. Ik geniet van mijn eenvoudige maar vrije leven en ben heel blij dat ik niet meer in Europa woon en werk en dat heeft niets met de “size” van welk lid dan ook te maken.

  De kleinste vereniging ter wereld heeft maar 1 lid.
  Vergelijk dit is met de EU club.
  Toch hebben ze beide een sterke overeenkomst.

  Beide bestaan namelijk uit dezelde leden.

  De Europesche Commissie met zijn duizenden eurofielen leden en de vereniging “Het condoom”

  Dat heeft naar een lid, en dat lid moet nog staan ook.

  Love and Peace Adam

 6. @Adam Onesto [2]: Wauw klinkt goed, ik geloof niet dat als ik in die posititie zat, ik 2 dagen in de bus zou zitten om een papiertje in een bus te gooien voor de achterblijvers in een land waar ik toevallig geboren ben.
  Moedig om zo’n emigratie beslissing te nemen, je moet nogal wat omgooien, vreemde taal, alles nieuw leren, je hele support netwerk verdwenen. Lijkt me wel leuk om even afscheid van al je uitzuigers en regelneven te nemen.

 7. @Adam Onesto [2]: “Stoppen met de bijdrage aan het Koningshuis (2 miljard)”

  Begroting Koninklijk huis 2008 in miljoenen euros:

  4,2 Uitkering Koningin Beatrix
  1,0 Uitkering Prins Willem-Alexander
  0,9 Uitkering Prinses Máxima
  23,7 hofpersoneel, paleizen, auto’s, paarden en rijtuigen
  84,1 beveiliging, staatsbezoeken, vliegtuig, onderhoud paleizen
  —–
  113,9 totaal

  Belastingvrij natuurlijk, dat spreekt vanzelf.

  Niks te klagen daar……..

  Vrede,

  Zé.

Comments are closed.