Nauwelijks is de G 20 achter de rug of de dag erna vliegt Marc Rutte al naar Angela Merkel om haar te vertellen dat “Nederland”haar trouw is, het ESM zal gehoorzamen en verhoging van meedoen aan nog meer geld in het noodfonds te storten, en wie weet wat allemaal nog meer.

 

Wil Marc Rutte de rol van Sarkozy overnemen en de meest trouwevolgeling van Merkel zijn?

Zijn Duitsers slimmer/verstandiger dan Nederlanders?
Betreffende  het ESM mechanisme kon niemand zo snel zich overgeven als Rutte-deJager en het Nederlandse parlement stelde weer geen fluit voor en ging akkoord.
Met enkele positieve uitzonderingen.

In Duitsland hebben ze nog een Constitutioneel hof en dat heeft nog kans om dat ESM (Europees Slavernij Mechanisme)  tegen te houden.

In ieder geval wordt de geplande invoerdatum van 1 juli daardoor niet gehaald.
Zie: EUobserver: Germany te delay eurozone bail-out fund.

En het lijkt wel of het gros van de Nederlanders geen enkel beseg heeft over de dingen die onder hun ogen gebeuren, en waarvan ze langzamerhand zelf de dupe van worden.

Hoe kunnen we dat veranderen?
Wat moet of kan er gebeuren om meer mensen wakker te maken?

12 REACTIES

 1. door de boel vast te laten lopen zijn we op den duur verder van huis, door de helpende hand uit te steken geven we de landen die het betreft en banken weer de kans er boven op te komen, geen doemscenario maar naar de toekomst kijken met de EU en euro als winnaars.Uiteraart moet op den duur als het weer beter gaat het geleende geld terug worden betaalt. Door alles puur vanuit een negatief perspectief te bekijken komen we niet verder. NL alleen tegen de rest is onzinnig, zulke politiek is gedoemd te mislukken. IK denk dat persoonlijke onvrede ten grondslag ligt aan doemdenken.

  Alex [2] reageerde op deze reactie.
  MMAP [8] reageerde op deze reactie.
  Reteip [9] reageerde op deze reactie.

 2. @Anno Zijlstra [1]:

  Positief kijk: Door uit de EU te stappen voorkomen we dat we samen met hen zinken en kunnen we wat vrijer de voorspoed tegemoet gaan. Niks negatiefs daaraan.

  Negatief: Het moedwillig blijven zitten in een zinkend schip(EU) en af en toe nog een gat(esm) in de romp boren, dat is pas negatief. Negatiever is het oogkleppen ophouden en met een blijde glimlach beweren dat het zinkend schip iets positief is en dat het gaten boren voorspoed gaat brengen.

 3. @Anno Zijlstra [1]:
  NL alleen tegen de rest is onzinnig, zulke politiek is gedoemd te mislukken.

  Onzinnig – Gedoemd – Politiek – Mislukken .. daar krijgt Johnny geen Feelgood gevoel van vandaag, Anno. Niet zo negatief op de vroege ochtend a.u.b.

 4. @Columnist [5]:

  “Alleen, hoe kan Nederland zich in zijn eentje handhaven?”

  Een veel gestelde vraag die meer aandacht verdient.

  “Nederland” kan natuurlijk in vrijheid “samenwerken” met iedereen, en afstand houden van iedereen die ons (net als EU) wil overheersen.
  Gewoon overheidsmacht, dwang en hindernissen weg nemen.
  Net als bvb Zwitserland, Noorwegen.
  Hoofdzaak is ondernemers de vrijheid geven om goede en prijswaardige artikelen en diensten te leveren. Zelfs landen die in een EU willen blijven, zullen die wat graag kopen.

 5. @Anno Zijlstra [1]: NL alleen tegen de rest is onzinnig, zulke politiek is gedoemd te mislukken.

  Inderdaad onzinnig, want waarom schrijft u “tegen de rest”?

  NL uit de EU en uit de euro, dan kan NL nog gewoon samenwerken MET andere landen en is er geen spraken van TEGEN. Waar komt dat toch vandaan, dat het dan meteen TEGEN is?
  We werken toch ook samen met andere niet-EU landen? We werken toch iet TEGEN China, USA en weet ik welke landen nog meer?

  Zoals u zelf al aangeeft, erg onzinnig om het dan meteen over TEGEN te hebben.

 6. @Anno Zijlstra [1]: Door alles puur vanuit een negatief perspectief te bekijken komen we niet verder

  Hier heb je gelijk in. Maar je moet niet vergeten realistisch te zijn. Dat impliceert nou eenmaal dat het schip verlaten de verstandigste optie is. Dan dobberen we even in de koude wateren maar als vanzelf worden we weer opgepikt door anderen 😉

 7. Dat mensen nog steeds en masse niet door hebben dat de financiële elite onder het mom van een EU-politiek de machtsgreep aan het uitvoeren is in opdracht van de Bilderberggroep moet stront in de ogen hebben. Al die meelopers in de politiek hebben Nederland verkwanseld aan de EUSSR. Zie wat er nu bijv gebeurt met ACTA. Het EP stemt tegen en de EU-commissie begint te dreigen. Hoezo democratisch? De EUSSR is opgericht om heel Europa via een vernuftig systeem de bankenschulden via de staat de burgers te laten betalen voor luchtleningen. Door nivellering worden de rijkdommen van het ene land overgeheveld naar het andere land. Als dit geen communistische en fascistisch idee is. Iedereen arm is het motto. Dan is het gepeupel lekker horig geworden en kan de EU nog verder doorgaan met het onderdrukken van de Europese bevolking, geholpen door de GS-poppen die zonder inspraak gewoon op strategische plekken worden neergezet. De EU heeft bepaald dat een regering geen leningen mag nemen bij zijn eigen staatsbank. Nou is de DNB trouwens niet van de staat aangezien ze nog aandeelhouders hebben (oranjeclan o.a.). Dat de familie Fenter van Vlissingen,samen met WA in de RvC zitten zegt al genoeg. Net gelezen dat de 2 Griekse ministers ziek zijn geworden. Ook gehoord dat Papadamos door de Bilderbergers is aangesteld om het roer over te nemen. Het zal me niets verbazen wanneer dit gauw genoeg bekend wordt gemaakt en zo zijn de Griekse burgers dan weer belazerd door de elite. Nederland moet uit de EU en wel zo snel mogelijk. Voor de EU en de euro was Nederland redelijk welvarend en het is daarna alleen nog maar bergafwaarts gegaan met Nederland, de Nederlanders en de welvaart. En al die roeptoeterende politieke eurofielen die hel en verdoemenis preken indien Nederland eruit stapt willen gewoon angst zaaien. En bij sommigen lukt het wel aardig zo te zien. Nederland moet terug naar zijn autonomie (oftewel het zelfsbeschikkingsrecht weer terugnemen).

 8. EU bruger verplicht een huis in SPANJE….
  Geen geld aan de spaanse banken dus, maar naar de OORZAAK.

  Dat is dan ons pensioen…..verplicht naar europa …we moesten toch ? komt dan ook weer goed met de banken …

Comments are closed.