De LP is ongeveer halverwege het aantal benodigde ondersteuningsverklaringen. Voor een toelichting, zie het artikel van gisteren. Ik heb een staatje gekregen met de huidige status van het aantal verklaringen met het verzoek door te geven waar de uitdagingen liggen. Zelf ben ik geen lid van de LP maar ik denk dat ik dit jaar toch maar een keer ga stemmen.

De opzet is dat de LP een kieskring  coördinator heeft voor iedere kieskring. Dit zijn de kieskringen:

Bron van het plaatje is het Centraal Bureau voor de Statistiek

Kieskring 20 zijn de BES eilanden, voornamelijk Bonaire.

Friesland, Drente, Flevoland, Gelderland boven de rivieren kieskring 7, Kieskring 14 , Zeeland en kieskring 17 (Tilburg Breda) hebben nog een coördinator nodig. Indien u hier woont en de ondersteuningsactie wenst te coördineren gelieve dan met de LP contact op te nemen. Zij kunnen u vertellen wat u kunt doen en wat het precies inhoudt.

Drente, Flevoland en kieskring 6, Gelderland tussen de rivieren, zijn op dit moment de grootste probleem gebieden met betrekking tot het aantal ondersteuningsverklaringen. Indien u positief staat tegen over de deelname van de LP aan de verkiezingen en indien u hier ingeschreven staat, gelieve dan mee te helpen. Neem contact op met de LP en teken de ondersteuningsverklaring. Kieskring Utrecht is als eerste binnen, maar een kleine buffer is zeer welkom. De BES eilanden hebben thans een coordinator maar extra hulp hier is zeker welkom!

Vrijspreker staat neutraal ten opzichte van de LP, zelf als Vrijspreker schrijver vind ik het fascinerend en zal ik in de komende tijd als het me lukt de nodige info proberen te verschaffen over de LP en de ondersteuningsverklaringen. Het valt immers niet te ontkennen dat de verkiezingsdeelname van de LP een van de meer zichtbare en grotere acties is die  libertarisch Nederland aan het ondernemen is.

7 REACTIES

 1. Ook belangrijk: een ondersteuningsverklaring tekenen op het gemeentehuis wil niet zeggen dat je het met de LP eens bent, of zelfs maar dat je op ze stemt. Het geeft alleen aan dat je de LP wel de kans wilt geven om mee te doen.

 2. Nog een tip: als je gaat, neem dan gezellig je vriendin of vrienden mee. Zo hebben we in 1 klap de helft minder nodig!

 3. @Eddie Willers [1]:
  <>Volgens mij zijn de unieke bezoekers van alleen deze site wel indrukwekkend

  Het zijn redelijke aantallen maar moet beter kunnen.
  Schommelt per dag tussen hoge 4 duizend en lage 6 duizend. Met meestal een zomerdip met lagere aantallen. En soms een uitschieter naar boven

  Waar ik een beetje bang voor was, dat we teveel artikelen over de LP plaatsen, lijkt niet echt uit te komen, de artikelen over de LP worden goed gelezen.

 4. Niet bang voor zijn (tenzij het je pageviews naar beneden haalt) 😉 Ik lees graag over de LP alhier. Als je het niet wilt lezen, klik je het toch niet aan? De LP-site is erg nieuw en heeft niet het community-gevoel van hier.

Comments are closed.