donderdag, 28 juni 2012
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Status ondersteuningsverklaringen LP

De LP heeft 600 ondersteuningsverklaringen nodig om overal deel te kunnen nemen aan de verkiezingen. Er zijn twintig kieskringen en als de LP in alle kieskringen meedoet heeft dat verder ook positieve financiële en publicitaire gevolgen. Rotterdam is de vijfde kieskring die binnen is. Dit betekent dat er nog 15 te gaan zijn.

Per kieskring is er een coördinator nodig om de ondersteuningsverklaringen te werven. De kieskringen waar een coördinator is doen het stukken beter dan de kringen zonder coördinator. Kringen zonder coördinator zijn Drenthe, Zeeland, Flevoland, Gelderland en Noord Brabant West. Deze kringen hebben vaak nog niet de helft van de benodigde ondersteuningsverklaringen. Vindt u het belangrijk dat het geluid van de LP gehoord kan worden tijdens de verkiezingen, en woont u in een van deze kringen, overweeg u dan aan te melden als coördinator. Of geef in ieder geval aan de LP door dat u een ondersteuningsverklaring gaat tekenen. Dit kan in het blauwe vlak rechts op de homepage van de LP. Meer info over ondersteuningsverklaringen staat hier.

ZW Gelderland doet het ook niet echt goed en verrassend genoeg staat de kieskring Den Haag nog maar op 16 ondersteuningsverklaringen. Mocht het de komende weken niet lukken genoeg ondertekenaars te vinden dan zal er in de kringen waar een tekortsituatie is een noodscenario worden toegepast, maar dat is iets dat men liever niet doet. Bovendien hoopt men dat lezers zich alsnog voldoende massaal zullen aanmelden zodat er hooguit in enkele kringen een noodscenario moet worden toegepast.

Zelf ben ik geen lid van de LP. Vrijspreker staat onafhankelijk ten opzichte van de LP. Ik vind het deelnemen van de LP aan de verkiezingen wel een belangwekkende ontwikkeling en ik zie het als positief voor de publiciteit voor het libertarisme als de LP haar geluid tijdens de verkiezingscampagne kan laten horen. Door een ondersteuningsverklaring te tekenen draagt u actief bij aan het kunnen laten klinken van het libertarische geluid. U gaat dan met een legitimatiebewijs naar het gemeentehuis en zet in aanwezigheid van een ambtenaar uw handtekening, veel meer is het eigenlijk niet. Kleine complicatie, het moet plaats vinden in de laatste week van juli, anders raken de ambtenaren in de war.

Op de kaart hieronder omcirkeld de kringen waar 30 toezeggingen binnen zijn.

 

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Rien schreef op : 1

  Het gevaar is natuurlijk dat in de kringen die als “OK” zijn aangemerkt er mensen niet op komen dagen (vergeten, vakantie, ziek etc) maar niet aangemelde mensen niet komen omdat er al genoeg waren.
  Net effect is dan dat er ook daar te weinig zijn.

  Waarmee ik maar wil zeggen: aanmelden of niet, ga in ieder geval naar het stadshuis in de laatste week van juli en zet even je handtekening.

 2. Arthur schreef op : 2

  Om meer verklaringen te krijgen, roep ik iedereen op zo veel mogelijk vrienden, familie, en kennissen te mailen ( ook buiten de eigen kieskring!) met de vraag om zich op te geven om een ondersteuningsverklaring te tekenen.
  Doe een follow up en vraag uw bekenden of ze al gereageerd hebben op uw vorige mail. Geef zo nodig een uitleg waarom het zo belangrijk is dat de LP meedoet aan de verkiezingen.

  Voor de mensen die op het standpunt staan dat stemmen toch geen zin heeft, zou ik zeggen, stem dan nu op de LP. Voor u is er immers niets te verliezen? En denkt u dat niets doen wel helpt?
  Kom op , help de LP de kamer in zodat er eindelijk een nieuw geluid te horen is.

 3. Vic schreef op : 3

  Heeft de lp formulieren want een kennis kreeg te horen dat deze in haar gemeente eerst besteld moeten worden. Dit gaat dan natuurlijk veel te lang duren.

 4. Aequitas schreef op : 4

  En al die mensen die met vakantie zullen zijn/gaan ? Is er een mogelijkheid tot deelname middels internet ? Video conferentie ? Of anderszins ?

 5. Locke schreef op : 5

  Ik vind het bedroevend om te horen dat geen eens aan coördinatoren gekomen kan worden in bepaalde provincies. En ga aub maar vast een middag naar den haag dan heb je die handtekeningen zo binnen.

 6. Arthur schreef op : 6

  Middels deze link
  www.libertarischepartij.nl

  kan je je aanmelden om een ondersteuningverklaring te tekenen.

  Indien je bent aangemeld via het formulier op de site, wordt je het definitieve formulier per mail toegestuurd.

  Het daadwerkelijke ondertekenen van de ondersteuningsverklaring op het gemeentehuis of stadhuis, kan tussen 23 en 27 juli.

 7. Romée schreef op : 7

  Eigenlijk is dit gewoon diep triest m.b.t een democratie.

  – 11000 e betalen.
  – Handtekeningen verzamelen.
  – Ondertekenen kan alleen in één bepaalde week, waarin bijna iedereen met vakantie is.

  Rechtse Rakker [8] reageerde op deze reactie.

 8. Arthur schreef op : 9

  @Rechtse Rakker [8]:
  Met uw steun zouden we al weer een stuk verder komen. Nietsdoen helpt echt niet.
  Het probleem in Nederland is juist dat de bevolking niets meer doet. We hebben de huidige situatie laten ontstaan.

  Wees blij dat er nog mensen zijn die hun nek uitsteken en proberen de op holgeslagen EU-wals die ons verplettert te laten stoppen.