Sinds de vorige update is er intussen het nodige gebeurd. Waar Utrecht de eerste kieskring is die de drempel haalde, zijn er de afgelopen dagen 3 bijgekomen. Er zijn ten minste 30 verklaringen toegezegd in Utrecht, Amsterdam, kieskring 11 Noord Holland noord en tenslotte kieskring 14 Zuid Holland zuid. Dat betekent dat er nog 16 kringen te gaan zijn! Mocht u in een van de kringen ingeschreven zijn met 30 toezeggingen dan kunt u zich toch nog melden omdat gestreefd wordt naar reserves.

De andere kieskringen geven een wisselend beeld. Iets minder goed gaat het in Overijsel, Noord Brabant West en Zeeland. Vrij teleurstellend zijn de aanmeldingen uit ZW Gelderland en Drenthe. De Flevolanders zijn hekkesluiter. Mocht u hier wonen en vinden dat het goed is als de LP een kans krijgt, meldt u zich aan bij de LP. Op de homepage van de LP staat een contact formulier waar u zich mee kunt opgeven.

Caraibisch NL is een apart verhaal waar wellicht in een latere update op wordt ingegaan.

De conclusie is dat met nog 5 weken te gaan 20 procent van de kringen binnen is en 60 procent van de verklaringen. Dat er zicht is op het op redelijke korte termijn binnenhalen van meer kringen, maar dat wellicht een plan B nodig is om de lastigste kringen over de streep te trekken.

Deze laatste conclusie deelt Hendrik, de coordinator ondersteuningsverklaringen. “In de kieskringen waar de 30 echt niet gehaald gaan worden zal de LP dezelfde tactiek gaan gebruiken als in 1994. Er zullen in die kieskringen vrijwilligers naar de grotere gemeentehuizen trekken om daar aan bezoekers te vragen om de verklaring te tekenen.” aldus Hendrik, “Dit heeft in 1994 gewerkt en dankzij de huidige grote groep vrijwilligers, waar ik er zelf ook eentje van ben, gaat het ook ditmaal lukken.”

Zie onderstaande kaart, de omcirkelde nummers zijn kringen die binnen zijn.

 

50 REACTIES

 1. @Breinbrouwsels [1]:

  “Partij voor het Sprookjesbos.”

  Een staatsmacht die zorgt voor welvaart, vrede en vrijheid, dat is pas een sprookje.

  “Hoe krijg je het bedacht om de grenzen open te gooien? CDA Light, geloof in de goedheid van de mens.”

  Open grenzen zijn alleen een gevaar in combinatie met een verzorgingsstaat. De LP wil aan dat laatste ook een eind maken.

  Aan uw reactie te zien gelooft u zelf niet in de goedheid van de mens. Alleen dat is al een reden waarom u deze mens niet over uw leven en leefomgeving moet laten beslissen.

 2. @Breinbrouwsels [1]: Hoe krijg je het bedacht om de grenzen open te gooien?

  Zols Eize kort aangeeft: dit is niet zonder voorwaarde. De LP zal de grenzen pas open gooien op het moment dat de verzorgingsstaat voldoende is afgebouwd dat het voor buitenlanders niet loont om in NL te werken waarbij ze hun familie in marokko/turkijke/polen laten profiteren.
  De hele drijfveer achter arbeidsmigratie is een ‘gunstiger’ (lees: socialer) klimaat. Het subsidieren van werkloosheid zal werkloosheid in stand houden. Dat gecombineerd met veel minder lasten voor werkgevers als ze tijdelijke buitenlandse krachten inhuren is de reden dat wij zoveel arbeidsmigranten hebben.

  Arthur [4] reageerde op deze reactie.
  Halders [5] reageerde op deze reactie.

 3. @Reteip [3]: Inderdaad, dat scheelt wagonladingen aan gelukszoekers, uitvreters en andere luilekkerlandtoeristen. Bijkomend voordeel is dat de rol van de overheid drastisch teruggebracht wordt en het daardoor weer loont om te werken.

 4. @Sprookjesbossers

  Kijk even de echte wereld in, die van de generale pardonners, van de opgekookte mensenrechtenorganisaties, die van allemaal even arm met z’n allen, die van magnie van god of het wetboek maar meestal van de verenigde nazies en laat ons bidden voor eigen atoomwapens want met democratie kom je d’r nie.

 5. Bidden dat dit lukt kunnen wij al die t%66%%$$ nederlanders er ook uit k#”§§nkeren, bedankt alvast Belgie, BRD, U.S.A. canada Nw Zeeland, Aurstralie, Polen, Hongarije etc etc
  ps die kinderneuqers uit Bali ook

 6. Nou leuk clubje hierzo, alle goede idealen van de LP ten spijt komt er dit soort volk op af,heb je niks aan als wilders weer een leuke uitspraak doet dan zijn ze weg, vliegen>stront

  Ik noem geen namen, wie zich aangesproken voelt hmm 🙂

 7. @bloemetjesenbijtjes

  We gaan politiek partijtje spelen gilden de kinderen opgewonden. Met vergaderen en kantklossen en zo. En we gaan niet meer samen leven maar helemaal alleen want we willen vrijheid, gelijkheid en broederschap. Net als die Fransen maar dan zonder guillotine maar met liefde en vertrouwen in de ander, met compassie en het moet eerlijker.
  En het land werd overspoeld door miljoenen partijtjes zodat verdeel en heers wel heel gemakkelijk werd.

  Begin eerst als LP eens met die hele parlementaire democratie af te schaffen. Alle macht naar de dorpen en de gehuchten en hef den Haag op. Kijk naar Zwitserland (hoewel die ook aan het afglijden zijn).

 8. @Arthur [4]:
  Uit het programma. Het staat notabene in dezelfde alinea. Hoe kun je het een wel hebben gelezen en het ander ontkennen?

  Daarom pleiten wij voor het intrekken van alle beperkingen van immigratie, afschaffing van de vreemdelingenpolitie en de douane, en amnestie voor allen die het land illegaal binnengekomen zijn. Wij wijzen bijstand, subsidies of privileges van overheidswege voor immigranten af net zoals wij dit voor alle andere mensen afwijzen.

  Rechtse Rakker [17] reageerde op deze reactie.
  Logic [34] reageerde op deze reactie.

 9. Wie doet er bij jullie de verdediging van (fiat)have en goed. Ik kan mij voorstellen dat de honderdduizenden met zo’n mooi pardon of amnestiebriefje ook iets te happen willen hebben en dat bij gebrek aan bijstand toch echt wel even gaan halen. En er lopen dan ook nog een miljoen uitkeringsloze oorspronkelijke inlanders over de weiden die ook nikes air willen en een frietje oorlog. Denk aan Hoek van Holland en dan duizend keer groter.

  Alex [12] reageerde op deze reactie.
  Eize [20] reageerde op deze reactie.

 10. Ho ho. Wees blij met zulke reacties! Ze geven aan waar de communicatie van de LP niet duidelijk is. Vergeet niet: voor velen zal dit de eerste keer zijn dat ze iets lezen over de LP en blijkbaar schort het aan de boodschap en communicatie. Ik zou zeggen: Focus je boodschap, LP. Ontzenuw dit soort geruchten. Formuleer om mijn part je boodschap opnieuw. Ik kan nu trouwens ook al zien waar de LP belachelijk mee zal worden gemaakt: De autogordel-plicht. Vaak zie je dat de grote boodschap genegeerd wordt en er 1 klein detail uitgelicht wordt en uit zijn verband gerukt wordt. Met onze staatsmedia verwacht ik zoiets ook voor de LP.

 11. Reactie van Alex (22-06-12, 07:07)12

  @Breinbrouwsels [11]:

  Word je betaald om onzin uit te kramen of ben je echt zo dom?

  Nee, ik krijg hier geen stuiver voor en je zou dit nog een paar keer moeten lezen met in je achterhoofd de bedoeling van de Sprookjesbospartij om de uitkeringen voor de autochtone steuntrekkers en die voor de nieuwkomers geheel af te schaffen, de grenzen open te gooien en als ik het goed gezien heb onze politie en het hele leger op te heffen. Ja, dan ziet het er wat minder stom uit. Begrijpen wat je leest is voor velen een hele kluif. Het beste is meestal om eerst je roze bril af te zetten.
  Alex [18] reageerde op deze reactie.
  Eize [20] reageerde op deze reactie.

 12. @Ron Arends [10]:

  Het is voor mij inmiddels duidelijk, dat de LP de grenzen alleen open gooit als mensen zichzelf bedruipen (dus zonder het hele subsidiecircus). In het partijprogramma staat dit echter NIET DUIDELIJK vermeld. Er staat niet in dat afbouw van uitkeringen en subsidies EEN VOORWAARDE is voor vrije immigratie. Voor mij is het nu wel duidelijk, maar het is wel echt belangrijk dat dit duidelijker vermeld wordt!

  Dit is een punt waar de LP zijn voordeel mee kan doen. Ik heb dit ook naar de partij gemaild.

 13. @Breinbrouwsels [11]:
  @Breinbrouwsels [16]:
  Dat klopt, veel mensen die onbekend zijn met het libertarisme volgen uw denkwijze. De volgende vraag die u uw zelf zou moeten stellen is: “hoeveel van deze mensen zijn er echt niet in staat om door arbeid of investeringen geld te verdienen?” Als u een beetje zicht hebt op deze maatschappij dan zult u tot de conclusie komen dat dat maar een hele kleine groep is. Te denken valt aan zwaar gehandicapten en zieken. Daar zijn alternatieve oplossingen voor.

  Voor de mensen die toch hun inkomsten willen verkrijgen met stelen, beroven of frauderen is er de politie. Geen staatspolitie, maar private politie zoals dat nu ook al veel toegepast wordt in het bedrijfsleven. Deze zal zelfs veel efficiënter en effectiever optreden in het beschermen van eigendomsrechten.

  U ziet de problemen, maar zoekt de oplossingen bij de oorzaak daarvan, de overheid. Misschien moet u die roze bril eens afzetten.

 14. Wel, BB heeft wel een punt: Als we in nl de ideale samenlevingsvorm hebben dan zal dat werken als een magneet.
  En omdat ook al die mensen (wel moeten) meedoen stijgt de welvaart enorm, en trekt nog meer mensen aan. etc.

  Is een libertarische samenleving opgewassen tegen in een instroom van vele tientallen miljoenen mensen op zo’n klein stukje land?

  Eize [22] reageerde op deze reactie.

 15. @Rien [21]:
  Één van de kenmerken van een libertarische samenleving is dat (bijna) alle grond in een land privaat eigendom is.

  Het klopt dat welvaart als een magneet werkt. Door deze welvaart zal er meer vraag ontstaan naar deze grond en/of verblijfplaats in Nederland, waardoor de prijs van deze grond of het verblijven zal stijgen.

  Hoe hoger de prijs, hoe minder mensen het zich kunnen veroorloven om zich hier te vestigen en dat werkt dus als een rem op de toestroom van immigranten.

  De huidige inwoners komen voor de vrijwillige keus te staan: Of blijven in dit welvarende land. Of hun grond met winst te verkopen en te vertrekken naar elders in deze wereld.
  Igor [23] reageerde op deze reactie.

 16. @sprookjesbospartijklapvee

  Leuter er maar lekker op los. Prachtig, al die gezochte argumenten en bijpassende adhocoplossingen die naar believen in van verbazing rondfronsende schoenen van reaguurders worden geschoven. In dat hele programma van jullie sprookjesboshuppelpartij staan best enkele sympathieke standpunten maar die heeft Jolande Sap of de Dierenpoes ook. En inderdaad, ik signaleer hier slechts enkele problemen waarvoor ik de oplossing liever in een andere overheid zoek en niet in een club van luchtfietsende kantklosexperts.

  Eize [25] reageerde op deze reactie.

 17. @Igor [23]:
  “Ah dus indien je hier arm bent geboren oprotten naar een ander land of verder leven als horige?”

  Waar haalt u dit vandaan?

 18. @Locke [19]:

  “Wat denken jullie van de fusie tussen OBP en Trots? De Demokratisch Politek Keerpunt Partij.”

  Het zal me een worst wezen. Twee partijen die beiden nogal wat socialistische trekjes hebben. Die gaan precies dezelfde koers varen als alle anderen sociaal democraten in de tweede kamer.

 19. “Hoe heet het hier ook alweer?”

  Is dat het antwoord op wat u hier zoekt? Als u libertariërs ziet als sprookjesbosklapvee en hun argumenten wegschuift zonder zelf met passende tegenargumenten te komen dan vraag ik mij oprecht af wat u op een blog als deze doet.

 20. Klapvee=luid kirrende nattebroekjesfiguren die niet begrijpen waar het over gaat maar ongezien alle kunstuitingen van hun religie toejuichen en justinbieberen.

  Leuk overigens dat u dat zo maar zelf doet, dat omdraaien van schuivende argumenten waarbij dan de vraag wat ik hier doe wanhopig gesteld blijft worden.

  Het heet hier, overigens heel terecht, Vrijspreker. Ik vroeg mij met mijn vraag dan ook af of u dat wel wist.

  Eize [31] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.