Uit het nieuws van week 24, 2012

“Nederlanders weigeren te betalen in Griekse restaurants”, NU.nl
Het argument dat deze Nederlanders gebruiken in de restaurants is dat ze al betaald zouden hebben via de Europese Unie.

En geef ze eens ongelijk. Griekenland heeft iedere Nederlander al meer dan 800 euro gekost en daar zijn heel wat Griekse maaltijden voor te krijgen. Aan de andere kant schaadt je op deze manier alleen de ondernemers en niet de Griekse overheid. Door de MSM krijgen mensen het idee dat het alle Grieken zijn die ervoor gezorgd hebben dat hun land in de afgrond ligt en dat idee is onjuist. Het is de Griekse regering, de mensen die deze overheid steunen en andere Europese leiders die daar de werkelijke oorzaak van zijn. Wil je een punt maken dan zul je je ook tegen deze figuren moeten uiten en niet tegen een willekeurig Grieks restaurant.

Het generaliseren van groepen mensen is een kwalijk product van een democratie, waardoor veel mensen de verkeerde conclusies trekken. Zie ook het volgende citaat van Kerasavopoulos uit het nieuwsartikel:

‘Nederland wist dat het met Griekenland bij het begin van de euro niet goed zat, maar dacht ook: hoe meer landen meedoen, hoe beter dat is voor de handel en export. Dan moet je niet achteraf zeuren.’

Nogmaals Nederland heeft daar niet voor gekozen, maar enkele politieke figuren en hun aanhangers. In een democratie wordt de rest van een land vervolgens gedwongen om mee te doen.

“VVD wil ontwikkelingshulp bijna afschaffen”, WelingelichteKringen.nl
VVD’er Stef Blok zei hierover het volgende: “De overheid heeft niet het recht de belastingbetaler te dwingen om aan hulp mee te betalen”.

Gek dat dit dan wel geldt voor ontwikkelingshulp, maar niet voor alle andere overheidsuitgaven.

“Griekenland na de verkiezingen”, NOS.nl
Het wordt zondag weer spannend voor de politieke figuren in Brussel. Griekenland houdt dan opnieuw verkiezingen en deze draaien vooral om de bezuinigingsmaatregelen die nodig zijn om meer financiële steun te krijgen van de Europese Unie.

Na zondag wordt het misschien eindelijk duidelijk of Griekenland de muntunie gaat verlaten. De afgelopen maanden werden we overspoeld met berichten van “experts” en politici die zich uitlieten over de haalbaarheid van het redden van Griekenland. Na Griekenland zijn er echter nog een paar landen te gaan zoals Spanje en Italië. Gaat de uitwerking van het eurofiele en socialistische ideaal dan eindelijk kapot of blijft deze bestaan?

12 REACTIES

 1. Wat betreft de VVD en de ontwikkelingshulp:
  Hun voorstel geeft wederom aan hoe halfslachtig ze te werk gaan. Op zich is hun argument geheel correct: Iedereen is vrij om te geven wat hij/zij nodig acht. En: De overheid heeft niet het recht iemand te dwingen aan hulp mee te betalen.
  Maar: Als iemand deze liberale standpunten wérkelijk zou omarmen, zou de enig juiste conclusie zijn om de overheids-ontwikkelingshulp in z’n geheel af te schaffen en het bijbehorende ministerie op te heffen. Maar dat doen ze dus niet!
  Hieruit blijkt maar weer eens hoe inconsequent de VVD is. Een liberale gedachte, maar een socialistische invulling!

  W.H.J. Reiss [4] reageerde op deze reactie.

 2. good EU PLAN B:
  Let South be obrero / migrant workers for Euro’s again.
  This is how Eu once started.
  Form the EU of willing of the North.
  North is 80% anyway. what’s the point splitting between workers and spanish educated obrero’s …
  Stop the debt AND flow free labour laws and south can pay.
  A good economy needs dual labour laws. US/mexican. Chineese rual workers ect.

 3. good EU PLAN B:
  Let South be obrero / migrant workers for Euro’s again.
  This is how Eu once started.
  Form the EU of willing of the North.
  North is 80% anyway. what’s the point splitting between workers and spanish educated obrero’s …
  Stop the debt AND flow free labour laws and south can pay.
  A good economy needs dual labour laws. US/mexican. Chineese rual workers ect.

 4. @Tom van Leeuwen [1]: De VVD heeft dit voorstel gewoon overgenomen van de PVV om stemmetjes te winnen ! Dit voorstel zal een ‘inruil’ zijn met andere partijen om te kunnen regeren. Even doorheen prikken !

 5. Griekse Restaurants. Dit is gewoon stemmingmakerij van de media. Ze moeten iets kunnen neerkliederen waar velen heftig op reageren !
  Telkens moet ik horen: Het Geld dat naar Griekenland gaat !!
  Fout !! Er gaat GEEN EURO naar Griekenland. Dat Geld wordt gebruikt om de Griekse Staatsobligaties af te lossen die er liggen bij banken en pensioenfondsen. Deze worden dus WEER gered door de belastingbetaler. En als dank krijgt de hypotheekgever (huiseigenaar) in NL een hogere rente voor zijn kiezen. De Banken (werkgevers) schrijven daarom de wetten (via lobbyisten) in Europa en NL en politici spelen enkel voor ‘loopjongen’ !!

 6. Geen ontwikkelingshulp is een van de vierjaarljks terugkerende poppenkast… neem een onderwerp… blaas het dik op… maak een heleboel kabaal in de media…stemvee is weer gelukkig … na de verkiezingen als de heren en dames politicie weer in het pluche zitten.. snel vergeten onder de noemer… niet haalbaar…. gewoon zachte ruggegraat politiek.

  Griekenland en je 800 Euro… vergeet het … boek het af.. en niet meer huilen… je ziet er nooit een eurocent van terug.

  Aryan [7] reageerde op deze reactie.

 7. Punt 1 is dit gewoon verkiezingspropaganda van de VVD terwijl ze niets hebben gedaan tijdens de staatsgreep van de Kunduzbende die meteen de inhouding op ontwikkelingshulp hebben teruggedraaid!!! Punt 2 Griekenland, in 1978 is dit land door de EEG binnengehaald als Sinterklaas terwijl het toen al een instabiele munt en economie had. Er is toen afgesproken dat Griekenland over de komende 30 jr slechts 30 % hoefde mee te betalen aan de EEG dit liep dus af in 2008!!! Griekenland heeft zichzelf toen rijk gerekend en vooral de ambtenaren en trendvolgers konden ineens na 35 jr dienst met volledig staatspensioen op 53 of 55 jarige leeftijd. In handelskringen is t gebruikelijk dat de Griekse afnemer vooruit betaald omdat men de mentaliteit kent en weet dat men anders maanden kan wachten tot er betaald wordt!! Alleen Brussel en het Haagse rovershol weet dit niet of wil dit niet weten en blijven dus maar geld pompen in Griekenland wat wij nooit meer terug zien en Griekenland dit nooit terugbetaald of kan betalen! Ook is al een groot gedeelte van dit hulpgeld weggesluisd door topambtenaren naar Zwitserse rekeningen en/of op de Caayman-eilanden dit ook volgens een artikel in de Duiste Der Spiegel afgelopen maand!!! Wij gaan straks met zijn allen ten onder in en met de Euro en de EUSSR!!!

  W.H.J. Reiss [9] reageerde op deze reactie.

 8. @Ronald [8]: De Roofpraktijken van de Rijke Grieken met behulp van politici en corrupte banken (Goldman Sachs) hebben voor 2008 plaatsgevonden.
  Het zijn de ‘gewone Grieken’ die nu de rekening krijgen !
  Die kunnen daar weinig tot niks aan doen !
  Na 2008 heeft de ECB en IMF gewoon Griekse Staatsobligaties gekocht van o.a. NL banken en pensioenfondsen ! Er is dus geen Geld naar Griekenland gegaan. Het was gewoon een bail-out, de 2e, en de belastingbetaler betaald !

 9. Dat je gaat eten in een Grieks restaurant en dan niet betaald vind ik ook van het zotte .
  WAt kunnen deze mensen die ook hard werken voor hun geld er aan doen wat Griekenland nu doet.
  nee dit vind ik ook een goedkope uitvlucht om niet te betalen.

 10. De Griekse regering is niet het Griekse volk. De huidige economische orde is zich langzaam aan het ontwrichten. Alleen een totaal nieuw waardenstelsel kan uitkomst bieden.

 11. De Griekse restaurants hier betalen net zo hard mee aan Griekenland als de andere belastingbetalers. Natuurlijk doen ze dat niet in Griekenland zelf want dan kom je in een Griekse gevangenis.

Comments are closed.