Dit weekend heb ik op de Nederlandse TV diverse keren horen praten over “we”, maar nooit vertelde de spreker open en eerlijk wat/wie hij daarmee bedoelde.

 

Daarbij ging het onder andere over Ontwikkelingshulp. Naar aanleiding van een bezuiniging van 3 miljard euro daarop.

Van Alexander Pechtold en Peter R de Vries kwamen kreten als: “Willen WE nu de armste mensen op aarde laten creperen?”

Onzin!. Dat zal bijna niemand. En het staat (nog) iedereen vrij om delen (of alles)  van zijn eigen bezit beschikbaar te stellen voor hulp. Daar is (nog)  geen verbod op.

De grote vraag is hier echter of iemand zijn eigen geld vrijwillig ter beschikking wil stellen, of dat zij vinden dat de overheid andere mensen moet dwingen om geld voor dat doel af te geven.

En om hun wens te vervullen zijn de Peters en de Alexanders bereid geweld tegen u te gebruiken.

Maar bovendien gaan ze ook nog proberen u een schuldcomplex aan te praten dor u met het woord “we” te betrekken bij die naarlingen die arme mensen laten creperen!! We, dus u ook,  laten ze stikken.

Dergelijke politici horen bij de laagste soort mensen, en laat u door hen niet in de luren leggen.

 

Een dergelijke truc om u te bedriegen gebruikte Marc Rutte op het VVD-congres. Hij zei daarop:

“Wij wonen allemaal in Europa. Dan kun je toch helemaal niet tegen Europa zijn?”

Ja, we wonen op een stuk grond dat gecatalogiseerd is onder de naam “Europa”. Ik kan me ook niet voorstellen dat iemand daar iets tegen heeft. Net als tegen de naam Nederland, Limburg of Kerkrade.

Een heel ander punt is dat politici uit verschillende landen een club hebben opgericht onder de naam : “Europese Unie” (EU). Zij merken nu dat de naam EU niet overal even positief valt, zeker niet in het licht van de komende verkiezingen, en gebruiken in plaats van de juiste officiële naam EU, het positieve woord “Europa”. Een truc die in de EU al heel lang wordt toegepast.

Als Rutte zegt dat je niet tegen Europa kunt zijn, dan benoemt hij de negatieve EU met het positieve woord “Europa” .

Let op: Elke keer als een politicus “Europa” zegt,  bedoelt hij u te bedriegen door het woord te gebruiken in plaats van EU.

Maak dit bedrog kenbaar elke keer als u in gezelschap deze truc hoort!

14 REACTIES

 1. En dat bedrog wordt er met de paplepel ingegoten, de ergste is nog de gelijktrekking van ‘sociaal’ en ‘socialistisch’.

 2. Het gebruik van “Als we …” en “Als iedereen …” is een bekende (nieuw-linkse) sociale truuk om iemand anders ((meestal) de burgers) dwingen om dingen te laten doen die die socialisten willen. Socialisten gebruiken altijd “Als iedereen nou eens …”, maar ze zeggen nooit “Ik ga {dat en dat} doen.”

  Zij geven nooit zelf het goede voorbeeld, altijd moet dat eerst door de burgers worden gegeven (op straffe van …).

  Crisis [10] reageerde op deze reactie.

 3. Ik wordt gediscrimineerd …
  Nu willen ze minstens 1.500 Mureau,s extra ,
  hier als gelukzoeker toelaten .
  Ze moesten volgens de wet al jaren geleden , zijn vertrokken ,
  maar negeren al die wetten .
  Als ik me eens niet aan de wet houd , al is het een fiets achterlichtje ,
  dan wordt dit tot in hoogste instantie uitgezocht .
  Schande , ik wordt als echte Nederlander zwaar gediscrimineerd
  tegen over al de parasieten .

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 4. @keuleniscool
  -Nu willen ze minstens 1.500 Mureau,s extra ,
  hier als gelukzoeker toelaten .-

  Dat is gedaan op verzoek van Opsporing verzocht, ze willen nog jaren doorgaan met dat programma.

 5. Scherp opgemerkt. Ik kom vaak niet verder als “hier wringt een schoen”. Daarom ben ik blij met artikelen als deze.

 6. @keuleniscool [4]:
  “. . . , ik wordt als echte Nederlander zwaar gediscrimineerd
  tegen over al de parasieten ”

  Deze discriminatie zijn velen zelf schuld door te stemmen en een mandaat over hun leven (zoals die discriminatie) aan een politicus te geven.
  Stem niet, of stem op die “geheel andere” partij: de LP.

 7. Heel simpel, ik heb een schuld/probleem en zie geen directe oplossing om er van af te komen. Dan bedenk ik het volgende; ik = we en dan opeens heb ik geen probleem meer maar wij. Dan moet ik eraan werken om er voor te zorgen dat mijn probleem of schuld wordt opgelost door ons allen, door ‘we’. Zodra ik de massa of een aantal mensen zover heb dat ze gelooft dat mijn probleem of schulden ook hun probleem is dan heb ik al een groot deel van mij probleem of schuld opgelost. Dit trucje wordt ook vaak in de vriendenkring en familie toegepast. Betrek een ander bij jouw problemen en, hoe gek dat ook is, maar wonderbaarlijk genoeg zal de ander zich verplicht voelen om de problemen van de ander op te lossen.

  @ikkie [3]:

  Klopt, socialisten/communisten maken van een probleem ons probleem en nemen daarbij de veroorzaker in bescherming.

  Kijk naar Roemer en Samsom die menen dat ons geld hun geld is en wij uit een soort van schuld- of solidariteitsgevoel de problemen dienen op te lossen voor grote groepen profiteurs en zogenaamde armen. Half NL bestaat uit werkweigeraars en handophouders/afromers van het geld. In slechte tijden is de werkende en spaarder bij de socialisten en communisten de klos en daarom vrees ik ook dat vooral in de huidige situatie de linksen veel macht terug zullen winnen en zal dit land en de economie daarmee in een dalende vicieuze cirkel komen. De rijken moeten de broekriem aanhalen, maar de gekken vergeten dat juist daardoor de armen steeds verder in de verdrukking komen en meer de hand zullen moeten ophouden. Waarom leren wij verdomme niet eens dat mensen voor zichzelf moet zorgen en niet de schuld(en) bij een ander moeten leggen. Ik zie met de heren Roemer en Samsom veel inkomens- en vermogensafhankelijk zaken op ons afkomen, lekker makkelijk toch om schulden op mensen af te wentelen die spaarzaam zijn of zich helemaal het schompes werken.

  Een veel gehoorde kreet en een oude koe is dan ook de kreet; “het is de schuld van de kapitalisten” En dan te bedenken dat men niet eens weet dat kapitalisme vrije marktwerking betekent.

 8. Dit zijn trucs van de laagste soort die politici uiterst doordacht hanteren. Dit zit helaas in hun genen. Het probleem zit hem in de journalististen die hun werk niet doen en dit aan de kaak stellen met scherpe wedervragen.

 9. Je moet altijd zoveel geven, dat je kan blijven geven.
  (dan wel vrijwillig)

 10. @Vic [12]:
  Het zijn vooral de welvarende mensen die geplukt woorden, mensen die echt rijk zijn komen er beter vanaf.

Comments are closed.