Vandaag NOS : Optimisme beurzen verdampt 18 juni 2012,  Na aanvankelijke opluchting over de Griekse verkiezingsuitslag, heeft de beurs in Amsterdam de dag toch met verlies afgesloten.

 

Langzamerhand moet iedereen toch het weten dat bepaalde symptoompjes niet de geschiedenis of de economie veranderen?

Vandaag is het de verkiezingsuitslag in Griekenland die zeer velen doet juichen terwijl het niet zeker is dat er een regering gevormd kan worden. En dat eer aan het onderliggende hoofdprobleem van het Griekse failliet nog helemaal niets veranderd is?

Waarvandaan en waarom dan dit plotselinge enthousiasme en opleving van de beurs?  Die dan op zelfde dag weer in elkaar ploft!

En dat is de laatste maanden nu al x keer gebeurt. Elke keer als de politici belastinggeld in een bodemloze put gooien, stijgt de beurs. Een tijdje geleden hield dit een dagen stand voordat de zaak plofte.

Dat gebeurde bij voorgaande geldstortingen in de Griekse put. Bij de 100 miljard toezegging voor Spanje duurde de euforie  al geen dag meer. Net als nu bij Griekenland door de verkiezingen.

Zijn die mensen die de beurs doen stijgen zo dom?  Of geloven ze de kreten van de politici en de MSM? Of is er iets dat ik niet begrijp?

11 REACTIES

 1. wie dit stukje goed lees zal begrijpen waarom ik steeds zo boos op die linkse collaborateurs .
  steeds weer die berichten die ons probeer te manipuleren naar hun linkse Europese utopie .
  bijvoorbeeld (Vandaag is het de verkiezingsuitslag in Griekenland die zeer velen doet juichen).
  ik stond niet te juichen ik ken ook niemand die stond te juichen. wie stond er te juichen.
  velen met mij vonden het helemaal niet leuk want wij willen niet in Europa.wij willen Nederland terug.
  en zo elke dag krijgen wij weer die linkse manipulerende nieuws.
  en de media blijft denken da wij de betalende burgers gewoon gek zijn.

 2. Het beurssentiment springt al weken om de dag om.
  Je kunt wel een opleving hebben omdat Griekenland niet de euro laat klappen omdat er een pro-Europa meerderheid zou zijn, Spanje en Italië zijn nog altijd even grote probleemgevallen. Een Griekse exit gaat door de onderlinge verwevenheid van banken en uit te betalen verzekeringen (CDS) voor problemen zorgen, maar is wel op te vangen (wel door het bijdrukken van geld, maar is te doen). Als de rest van Europa gezond zou zijn dan lagen ze er al lang uit.

 3. @Hub Jongen [4]: Het doel van het Kunduz-akkoord is niet het redden van de economie, maar het redden van de overheid.

  Wat zeg ik. De Europese overheden hebben al die tijd geprobeerd om de overheid te redden, terwijl ze dit het redden van de economie noemden. Wat ik denk is dat ze de economie helemaal niet kunnen redden – althans volgens het beeld wat men daar momenteel bij heeft, dus probeert men de overheid maar te redden.

 4. Moslim Obama hoopt, roept en bidt naar Mekka en doet de EU aansporen om vooral heel veel miljarden in failliete landen te stoppen om te zorgen dat tot en met de Amerikaanse verkiezingen de beurzen overeind blijven, want anders kon de grootste Nieuwe Wereld Orde buikspreekpop wel eens een flinke afgang beleven.

 5. Hoezo beleggers?
  Beleggers doen wat ze willen.
  Maar de krantenkoppen worden door een journalist bepaald. En die heeft echt niet eerst alle beleggers gevraagd waarom ze die dag verkochten of kochten.

  Belegger: Shit, de verkiezing ging anders dan ik verwachtte, nu moet ik mijn shorts beter verkopen.
  Financieel analyst: De beurzen waren optimistisch dat de griekse problemen opgelost zijn.

 6. Beste Hub,

  Denk dat het het laatste is …

  Maar de meesten van ons weten wel degelijk waar het om gaat en wie de financiële beurzen beheersen.

  Inderdaad, de nieuwe wereld orde

Comments are closed.