Iemand zei ooit dat als er een maatregel getroffen wordt waarvan het nut je niet duidelijk is, je altijd de geldstromen moet volgen om te kijken wie er profiteert. Afgelopen dagen moest ik daar onbewust aan denken toen er één vraag door mijn kop bleef spoken: “Wie profiteert er van mijn geld?”

We hebben met zijn allen gewild dat we belasting betalen. Om solidair te zijn. Maar ondanks dat ik inmiddels toch een aardige grijpstuiver afdraag aan de fiscus, zie ik mijn armste vriend niet rijker worden. Sterker nog: omdat allerlei bijdragen stijgen en subsidies lager worden, wordt ook hij alleen maar armer.

Het is duidelijk: de mensen met wie we volgens de SP solidair zouden moeten zijn krijgen mijn geld niet. Waar gaat dat geld dan heen?

Het bedrijfsleven? Ehh.. Nee. Want omdat ik minder heb te besteden, krijgen zij ook minder van mijn pecunia. De kapitalistische zwijnen (wederom volgens de SP) moeten harder werken dan ooit voor hun geld. Ze vallen zelfs bij bosjes om. Waar gaat dat geld dan heen?

Banken? Niet dat ik miljarden verdien, maar als alle Nederlanders afdragen wat ik afdraag, dan zouden de buffers van de banken prima op orde zijn. Dat kan het dus ook niet zijn. Waarheen dan? Even het AD er bij pakken…

IJsbeer slaat steen door ruit. Nee. Alcoholverbod tot 18 jaar? Nee. Stinkende sollicitant raakt uitkering kwijt? Zou tijd worden, maar dat zou betekenen dat ik méér in plaats van minder geld had.  Nee dus. Wat een voorpaginanieuws trouwens allemaal. Het is nog geen komkommertijd, want ik heb een paar komkommerplanten op de volkstuin en die bloeien nog niet.

Gemeentefeestje van 2,5 miljoen erg druk bezocht. 2800 ambtenaartjes (die hun salaris betaald krijgen van onze belastingcentjes) gingen naar een VNG-feestje voor 800 euro per persoon. Geld dat gedeclareerd kon worden bij hun gemeente. Belachelijk? Haags burgemeestertje Jozias van Aartsen snapt de ophef niet en roept ter plekke op gemeenten meer belastingen te laten heffen. Ahhh

Zonder dollen: iedereen hier op Vrijspreker weet waar dat geld heen gaat. Naar overheidsinstellingen die en masse in november de schatkist legen uit angst volgend jaar gekort te worden. Naar kansloze politici die aan een onzinbaantje geholpen moeten worden. Naar marmeren vloeren in een uitkeringshal. Kortom: aan overhead de overheid zelf.

De door ons zo geliefde partij SP becijferde dat die beruchte UWV-verbouwing neerkwam op € 1984 per vierkante meter. Voor een gebouw dat al gestoffeerd was. Voor die meterprijs zou ik het huis van mijn buurvrouw kunnen kopen om het plat te gooien. Heb ik mijn komkommerplanten naast mijn huis in plaats van op de volkstuin.

 

 

 

19 REACTIES

 1. Duidelijker kan het toch niet?Tip: Kijk hoe de belasting afdrager leeft en kijk hoe de belasting ontvangers leven….

  Voor het jaarsalaris van 1 politici moeten ruim 10 stratenmakers een jaar lang belasting afdragen. De stratenmakers zijn na 40 jaar totaal gesloopt en de politici heeft 40 jaar lang, vanuit zijn stoel, over solidariteit zitten lullen. Slim hè?

  Nog iets wat mij opvalt, iedere werkenden betaald 18% van zijn inkomen aan AOW premie.
  Waar gaat dit geld naartoe?????????? Regering zegt dat dit direct naar AOW uitkeringen gaat! Waarom horen we hier nooit bedragen over zoals bij onze woeker-pensioenen? Ik weet zeker dat de staat hier ook gigantisch zijn zakken vult en ons daarom nu tot 67 jaar wilt laten werken.

  Dit moeten enorme bedragen zijn , bedragen die veel hoger liggen dan de jaarlijkse uitkeringen aan AOW-ers. Maar hier hoor je nooit een woord over…

  J.H [3] reageerde op deze reactie.

 2. @J.H [2]:

  De belasting inkomsten vlak voor de crisis waren geëxplodeerd!
  -Nog nooit waren er zo weinig werklozen
  -Nog nooit waren er zoveel auto’s(en dus benzine accijns)
  -nog nooit reden er zoveel vrachtwagens
  -Nog nooit verbruikte we zoveel energie
  -Nog nooit was de export zo groot
  -nog nooit waren er zoveel vrouwen aan het werk
  -nog nooit werd er zoveel geconsumeerd/massa consumptie
  -nog nooit waren boetes zo hoog
  -zorgverzekering werd vroeger uit onze belasting betaald
  -gigantische nieuwe inkomstbronnen uit bv mobiel bellen/internet!!!

  En niemand die zich afvraagt: WAAR IS AL DIT GELD GEBLEVEN?????

 3. @W.H.J. Reiss [1]:
  Dat Parkstad geneuzel is een grote puinhoop .
  Het verkeer een echte ramp .
  Die randweg moet er niet komen ,
  als men de hele regio verder wil laten verpauperen .

 4. @Andre NI [6]:
  Dit is natuurlijk ironisch bedoeld: als onze elitaire heerschers ons iets op willen dringen, doen ze dat middels deze uitspraken.
  Gisteren nog in het AD: “Kinderen die alcohol kunnen kopen, dat moeten we met z’n allen niet willen”.
  PCRS, kom er maar in 😀

  pcrs [11] reageerde op deze reactie.

 5. Waar het heengaat wil JIJ niet weten , naïviteiten kunnen ook zegeningen zijn.

 6. Hehe, eindelijk wakker ? de “bestuurders” van onze welvaartstaat hebben er rijkelijk van geleefd en nu het geld dreigt op te raken komen ze met nog maar eens een paar gelegaliseerde diefstalpraktijken, het nog nooit anders geweest, dit land wordt leeggevreten door de topmannen (en tegenwoordig ook vrouwen) die het land eigenlijk zouden moeten aansturen en er bij voorkeur voor zouden moeten zorgen dat het ons land en zijn burgers beter gaat. Echter in de praktijk wordt er slechts een select groepje in den haag (en vrienden daarvan) en een groep lobbyisten beter van en verrijkt zich tot onmetelijke grootte van ons belastinggeld.

  En dan maar klagen dat het crisis is.

  Het is dan weer wel een voorbeeld van de SP dat me deugd doet, gewoon de helft van je salaris terugstorten in de partij-kas, niks subsidie, gewoon zelf je broek ophouden en van wat er over is goede doelen steunen.

  Toch zo gek nog niet he zo’n linkse partij ?

  MMAP [12] reageerde op deze reactie.

 7. @Ron Arends [7]: Ik weet even niet wat er van mij verwacht wordt. Ik kan alleen een uitspraak van Schopenhauer tevoorschijn toveren.
  „Der Mensch kann zwar tun, was er will, aber er kann nicht wollen, was er will.“
  Dat plaatst ‘dat moeten we met zijn allen niet willen’ in een vreemd daglicht
  Ik verbaas me momenteel over de gigantische betonnen gevaartes die overal gebouwd worden onder de naam ‘ecoduct’. Waar vroeger nog:’het is lente maar het beton bloeit niet’ op de viaducten stond, is beton tegenwoordig een instrument van de milieubeweging geworden

  Andre NI [14] reageerde op deze reactie.
  Ron Arends [15] reageerde op deze reactie.

 8. @J.Snijder [9]: Het is dan weer wel een voorbeeld van de SP dat me deugd doet, gewoon de helft van je salaris terugstorten in de partij-kas, niks subsidie, gewoon zelf je broek ophouden en van wat er over is goede doelen steunen.

  Kunt u mij dan ook uitleggen hoe men binnen de SP aan de fondsen komt, om die salarissen waarvan de helft in de partijkas teruggestort wordt? Mij lijkt dit eenzelfde soort roof/subsidie als alle andere roofpartijen en subsidies.

  Toch wel gek (en gestoord), die linkse partijen.

 9. @pcrs [11]:

  Wellicht dat je verbazing als sneeuw voor de zon verdwijnt als je zoekt op “ecoduct EU directive”. Onze Brusselse vrinden in aktie.

 10. @Henk [10]:
  De SOPN distantieert zich met klem van struisvogelpolitiek, vriendjespolitiek en achterkamertjespolitiek.
  …en verwelkomt marsmannetjes, aardstralen, chemtrails, HAARP en bauxietsmelterijen die hoedjes fabriceren. Doe mij maar http://www.libertarischepartij.nl

  @pcrs [11]:
  Ik kan me herinneren dat we smakelijk hebben gelachen in Breukelen over de gebezigde term: “Dat moeten we met z’n allen niet willen”. Of ben ik in de war?

  pcrs [17] reageerde op deze reactie.

 11. Er is maar 1 oplossing. PVV stemmen en stoppen met die hele EU nachtmerrie. Terug naar de gouden Gulden (Noorwegen, Zweden en Zwitserland hebben geen Euro en doen het veel beter, dus dat de Euro zo goed voor ons is en welvaart brengt is klink klare nonsens) en graag weer normale controle aan de grenzen zodat we weten wie er “op bezoek” is in Nederland.

  Een stem aan de SP is een verloren stem omdat de SP niet minder europa wil.

  Enkel en alleen uit de EU stappen, zal Nederland redden.
  Geen bijdrage meer aan Brussel (10 miljard pj)
  Stoppen met de JSF (enkele miljarden of veel meer)
  Stoppen met het EMS (40 miljard en een blanco cheque voor nog honderden miljarden meer (= al ons pensioengeld) wat de Jager en Rutte gedwongen aan Brussel/EMS over moeten maken om de zwakke broeders te redden.

  Alleen als de PVV 51% van de stemmen haalt is er een kans dat we deze euro onzin de rug toe kunnen keren en de op gebouwde welvaart van Nederland kunnen behouden.

  Vier jaar later kunnen we dan Roemer een kans geven, maar nu is het tijd voor de enige ANTI EURO partij, want als we er dit jaar niet uitstappen, zijn we voor 2015 failliet en zijn alle sociale uitkeringen, pensioenen en spaargelden vernietigd……..

  Aan U de keus……..12 september D-Day en Nederland weer souverein (met dank aan Willem van Oranje)…

  Wees niet bang, kies wijs, dit is waarschijnlijk uw laatste kans om onder het juk van deze mafia club uit te komen.
  PVV en uit de EU en terug naar de Gulden of anders noooooit meer klagen over uw verliezen en hoe arm u geworden bent.

  We worden bestolen, bedonderd, belazerd en bang gemaakt door Brussel en het is tijd dat hier een einde aan komt. De keus is aan ons en dit is de laatste kans…………..

  pcrs [19] reageerde op deze reactie.

 12. @Adam Onesto [18]: Altijd als mensen beginnen met: “er is maar 1 oplossing”, dan weet je dat ze de echte oplossing weglaten.
  Denk je echt dat er ook maar iets veranderd met een PVV stem? Die moeten alleen nog gekocht worden. Met honderden miljarden aan bailout geld, moeten ze alleen nog een graantje mee pikken.

Comments are closed.