Toen we jong waren en om het kampvuur zaten met de padvinders, zongen we uit volle borst en met volle overtuiging: ”Wij zijn bereid!”, en we wisten dat we de hele wereld aankonden! Een grote vraag is of we dat nu, in deze door politiek overheerste crisiswereld nog zijn?

De euro is bezig kapot te gaan. Inclusief aan Spanje is er nu al 500 miljard aan steun verleend aan vier landen. (Griekenland, Portugal, Ierland, Spanje) terwijl Italië en Cyprus in de gevarenzone zitten. Het is onduidelijk wie en hoe de Spaanse bailout wordt betaald. Het lijkt er op dat dit gebeurd is door een nog (???) niet bestaande organisatie, de ESM!

De politici zullen trachten hun mislukking te verbergen door nog meer macht over de burgers uit te oefenen. Ze zijn zelf al aan het voorbereiden om in de EU de landsgrenzen weer in te voeren. Het paradepaard van de EU!!! En ook nog meer controles op financiële transacties invoeren!

“Zijn we bereid?”

Bereid, om dit alles te aanvaarden? Neen! Maar velen weten niet wat er tegen te doen. De oplossing is te werken aan het meer verbreiden en begrijpen  van de libertarische filosofie: minder overheid, invoering van NAP (Non Agresion Principle), grotere individuele vrijheid.

“Zijn we bereid?”

Bereid om de komende ellende aan te kunnen? Neen! Niemand weet wat er precies gaat gebeuren en op welke zaken je kunt voorbereiden. Veel verder dan te zorgen voor noodzakelijke verbruiksartikelen, wat houdbaar eten (blikken), en voor een paar weken cash is al heel moeilijk.

Daarom stellen we ideeën en tips van lezers bijzonder op prijs.

U kunt het opgeven onder reacties, of een artikel inzenden.

——

P.S. We krijgen de laatste tijd ook regelmatig verzoeken om meer nadruk te leggen op het stemmen voor de LP. En hoewel de Vrijspreker zich onafhankelijk opstelt van de LP, is dit in de huidige omstandigheden meer dan een overweging waard. Het is iets dat zeker het libertarisme meer bekendheid zal geven.

4 REACTIES

 1. Naar verluidt zijn de eurofielen helemaal niet blij met de herinvoering van grenscontroles (google ‘Europees Parlement buitenspel bij beslissingen over Schengen’)
  De beredenering hier zou kunnen zijn dat dit een stap terug is en niet een stap dichter naar het ideaal van Een Europa. Nee zeg, stel je voor dat ieder land weer voor zichzelf beslissingen gaat nemen. Straks willen ze nog terug naar de oude munt.

  Een tegenargument zou echter kunnen zijn dat binnenlandse politici bang zijn voor kapitaalvlucht en bank run e.d. en dat dus grenscontroles dit zou kunnen beperken. Wie weet…

 2. Bereid, tot wat?
  Als je geen geweld wilt gebruiken (en dat is een principe van de libertarische beweging) zijn je mogelijkheden beperkt doordat de tegenpartij, de machthebbers daar wél toe bereid zijn. Dus ieder protest kan dan eenvoudig de kop ingedrukt worden. Sommige dingen kunnen helaas alleen bereikt worden met gebruik van geweld. Zoals het uitschakelen van de huidige machthebbers.

  Kijk eens in het woordenboek naar de betekenis van:
  – dissident
  – patriot
  – partisaan

  Persoonlijk denk ik dat onze samenleving het meest heeft aan partisanen. Alleen, een wisseling van macht betekent nog geen wisseling van systeem. En om nu van de regen in de drup te komen lijkt me ook niet handig. Misschien dat de bevolking nog veel meer moet ondergaan voor ze uiteindelijk ‘bereid’ is. Om na te denken en te doen wat noodzakelijk is.

  Ratio [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Ratio [3]:

  Juist, en daarom zou de LP daar ook nadruk op moeten leggen.
  Bovendien ALS er dan een of meer LP-ers in het parlement komen, kan er gewerkt worden aan AFSCHAFFEN vanwetten die niet aan NAP voldoen.

Comments are closed.