Wanneer de piloot het TAP-toestel optrekt naar 37.000  voet voor de vlucht van 230 minuten naar Lissabon, laten wij  beneden achter een zichtbaar ontredderd Athene, waar de werkloosheid  25 procent bedraagt en de meeste ambtenaren  niet meer dan  400 tot 500 euro per maand verdienen, maar vooral een Athene, waar  in  tegenstelling tot vroeger iedereen bevreesd is voor misdaad.

Deze misdrijven  worden  zowel  gepleegd door economisch in het nauw gedreven  Grieken als  door een deel van de miljoen buitenlanders die via de oostgrens binnengekomen zijn uit Bangladesh, Pakistan, Afghanistan, Iraq  en veel Afrikaanse landen.

Het land is tegen deze stroom eenvoudig niet opgewassen. Sommige delen van  Athene zien er uit als Klein-Afrika en sommige van deze mensen huizen met  vijftig personen op een kamer.

Overdag   gaan zij  uit  om inkomsten te verwerven,  soms ook om te roven en te stelen. De angst onder de Atheners is daardoor sterk toegenomen; men voelt zich in zijn eigen huis  niet meer veilig  en is bovenal bevreesd voor het stelen van de eurobiljetten die in de huizen van de welgestelden opgeslagen zijn.

De meeste buitenlanders hopen vanuit Griekenland Itali? te bereiken en daarna door te stromen naar andere landen in Europa. Zij zijn bereid hun laatste geld uit te geven aan een geheim plaatsje in een vrachtwagen die uit Patras op het  veer gaat naar Itali?.

Deze mensen worden frequent gemolesteerd, geterroriseerd en vaak fysiek aangevalen door  leden van de Gouden Dageraad, een nieuwe politieke partij die bij de laatste verkiezingen zeven procent van de stemmen verwierf.

Een Athener die op het politiebureau verscheen  om hulp te vragen bij he verwijderen van een  aantal krakers uit een flat, kreeg te horen dat de politie daar geen tijd voor had.  Maar een van de agenten gaf hem een papiertje met een telefoonnummer.

Hij belde het nummer en binnen enkele dagen werd de flat leeg en schoongemaakt  aan hem opgeleverd. Alles geheel gratis met complimenten van de Gouden Dageraad.

Hugo van Reijen

8 REACTIES

 1. Enge toestanden, straks zijn er geen argumenten meer om niet in de derde wereld te gaan wonen. Armoede en ellende, maar zonder de idiote belastingen.

 2. Staat ons dat ook te wachten?
  Is dat onze naaste toekomst?
  Rutte en zijn kunduzcoalitie dragen een grote verantwoordelijkheid.
  Niemand maar dan ook niemand zal òns helpen als het zover is.
  Waar zijn we in hemelsnaam ingerommeld?
  En belangrijker, hoe loopt het af?

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. @anoniem [3]:

  Nog belangrijker is nu HOE bereid je je zelf zo goed mogelijk voor om zo weinig mogelijk door dit alles te lijden?
  En wat DOE je op 12 september? Zie ook artikel van die naam!
  En wat doe je vandaag?

 4. In beginsel staat dit – de komende jaren – te gebeuren in Portugal en Spanje, waar het al bijna zó ver is; en daarna waarschijnlijk in Italië.

  Maar uiteindelijk – tenzij er binnenkort veranderingen optreden op het politieke toneel – zullen ook Frankrijk en Duitsland vallen.
  De ‘mini-jobs’ in Duitsland (om het werkeloosheidcijfer laag te houden) voor 400 euro per maand zijn daar reeds een voorbeeld van.

  Maar Duitsland is een groot land met relatief weinig bevolking dwz. m2 per persoon. Er zal altijd wel veeteelt, groente, fruit en graan zijn. idem Griekenland, Portugal, Spanje en Frankrijk.

  Maar Nederland is slechts een klein landje, met een veel te grote bevolking, zonder natural resources. Onze economie is gebaseerd op dienstverlening ….

  De enige manier om dit hellende onheil te voorkomen is koersverandering. Dwz. de regeringen dienen Europa met deze ‘welstaat’ te confronteren en in de eigen landen te zorgen voor het creëren van werk !

  Arthur [7] reageerde op deze reactie.

 5. EUROBSERVER – vandaag.
  http://euobserver.com/19/116848

  ‘Finland threatens summit deal over bailout fund
  BY VALENTINA POP

  BRUSSELS – Finland is rejecting a just-agreed deal on letting the eurozone’s permanent bailout fund (ESM) buy government bonds on the open market, a change meant to lower Italy and Spain’s borrowing costs.

  Finnish Prime Minister Jyrki Katainen – under fire at home for signing up to the summit deal (Photo: consilium.europa.eu)
  Markets’ post-summit euphoria was dealt a blow on Monday (2 July) after a senior Finnish official briefed journalists in Helsinki about the government’s position.

  “Finland finds it an inefficient way to stabilise markets,” the source was quoted as saying by several news wires.

  A report outlining the Finnish government’s position delivered to the parliament on Monday said: “Due to intervention of Finland and, among others, the Netherlands, the possibility of ESM operations in the secondary markets was blocked.”

  Finnish Prime Minister Jyrki Katainen came under fire from opposition MPs claiming that he had overstepped his mandate in agreeing to the deal struck at last week’s summit in Brussels. Under the agreement, the ESM may eventually recapitalise banks directly and buy up bonds.

  “The information war has been frenzied and they could have got the wrong idea,” Katainen said. He noted that all these novelties would not come into force before a single supervisory authority for eurozone banks is established (a German condition).

  “In that case, it will be possible, if there is unanimous agreement, to capitalize banks directly. And in exchange, owners would lose their money and the (bailout fund) would gain holdings in the banks,” he explained.

  A spokesman for the EU commission on Monday explained that unanimity of the 17 countries in the eurozone – represented on the ESM board – is required for the changes to come into force.

  DUTCH – opposition too

  The Netherlands meanwhile also signalled it would oppose bond-purchasing action on the secondary markets where bonds are traded freely, as opposed to primary markets where buyers trade with governments directly.

  “The Prime Minister said on 29 June he is not in favour of buying up bonds. Using the existing instruments to buy up bonds will be expensive and can only be done if there is unanimity. That means the Netherlands would need to vote in favour,” Niels Redeker, a spokesman for the Dutch finance ministry said.

  In last week’s conclusions, eurozone leaders, including the Finnish and Dutch, said they had agreed to deploy the existing and future bailout funds “in a flexible and efficient manner in order to stabilise markets” for countries that are not bailed out but that are experience market pressure – a clear reference to Italy.

  Under existing rules, the temporary bailout fund (EFSF) can be used to buy up bonds on secondary markets, following a request by a country which then signs up to a memorandum of understanding outlining the deadlines for the economic reforms it has to pursue.

  The only concession Italy gained from Germany, who opposed any relaxation of those rules, was for the International Monetary Fund not to be involved.

  But Finland and the Netherlands are sceptical that the bailout fund, which has only €240 billion left, out of which €100 are earmarked for Spain’s banks, contain enough money to prop Italy.

  They also do not want to see the ESM – which is yet not in force and which should have €200bn lending power by the end of the year – bogged down in billions of expensive debt purchasing.’ ….

 6. @Aequitas [5]: Inderdaad is de nederlandse economie gebaseerd op dienstverlening. Maar daar kan je niet van eten.
  We zullen toch meer ons best moeten doen om voedsel te produceren en dan bedoel ik geen plof kippen want dat leidt tot plof mensen. In mijn ogen is het onbegrijpelijk dat de overheid steeds meer wil ontpolderen. De meest vruchtbare gronden vallen ten offer aan het water. Dat is dan “natuur “. We zijn al duizenden hectare kwijtgeraakt aan de groene gekte. Ontpolderen en aanleggen van nieuw natuur zijn luxe speeltjes en die kunnen wij ons niet meer veroorloven.
  De overheid kan geen banen creeren. Zij belet dat juist. Er zijn zo veel wetten en regels dat als je een onderneming wil starten je al bankroet bent voor dat je gestart bent. Dus opzouten met die regels. Laat mensen hun eigen leven leiden.

Comments are closed.