De Federal Reserve is reeds decennia lang een onneembaar bastion. Niemand nam enkele jaren geleden Ron Paul serieus in zijn kritiek op de Fed. Er kunnen zaken kantelen. De muur is ooit gevallen. De Fed is wellicht te omschrijven als het Amerikaanse equivalent van de  Berlijnse muur. Valt deze of worden de acties van de Fed transparant dan kan dat het einde betekenen van de dollar.

Gisteren is het voorstel om de Federal Reserve te onderwerpen aan een audit met meer dan twee derde aangenomen in het Huis van Afgevaardigden. Dit is iets dat tot voor kort een absolute onmogelijkheid was. Mogelijk gemaakt door Ron Paul. En onder meer de organisatie Campaign for Liberty. Ze hebben hier veel tijd aan besteed en het onmogelijke lijkt toch mogelijk. Op de homepage en met name het video archief wordt het allemaal beter uitgelegd dan ik kan verwoorden.

De volgende stap is de senaat. Wie zegt dat libertarische idealen niet tot iets moois kunnen leiden?

6 REACTIES

 1. Wie zegt dat libertarische idealen niet tot iets moois kunnen leiden?

  En wat zijn die idealen precies? Meer overheidscontrole op een ‘gelegaliseerd’ monopolie? is dit niet een beetje een spelletje spelen waar je niets te zoeken hebt en er vervolgens een libertarische stempel op te plakken?

  Ik verwacht dat het resultaat hiervan zal zijn dat zodra het schip onder gaat, men sneller zal zeggen dat Libertarisme niet werkt want ondanks het ‘libertarische audit the fed’ is het schip toch gezonken. Kort gezegd: ‘Libertarisme’ volgt hiermee ‘
  ‘kapitalisme’ en ‘vrijheid’.

  Ratio [2] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.
  peter [6] reageerde op deze reactie.

 2. @Polity [1]: Een controle op de goudvoorraad van DNB zie je dan ook niet zitten?

  men sneller zal zeggen dat Libertarisme niet werkt want ondanks het ‘libertarische audit the fed’ is het schip toch gezonken Nou en? Wat interesseert het jou wat er wordt gezegd? Men wil in zijn collectivistische sprookje blijven geloven, dus velen zullen het zo verdraaien dat Ron Paul wellicht wel de onverantwoordelijke schuldige is van negatieve gevolgen voor de dollar die deze audit heeft.

  Dit is juist mooi, de staat die gedwongen wordt zijn eigen manipulaties te ontmaskeren.

  Polity [4] reageerde op deze reactie.

 3. Vraag me af wat Ron Paul heeft moeten beloven voor de steun hiervoor. Romney endorsement?
  Gaat natuurlijk allemaal niets uitmaken. De schandalen liggen al op straat en die maakten ook niets uit. Alle false flag operaties die openbaar zijn geworden hebben mensen ook niet minder ontvankelijk gemaakt voor de volgende false flag.
  De meeste mensen hebben geen morele standaard en zelfs geen waarheidsstandaard. Het maakt niet uit welke schandalen er onthuld worden:ze leveren machtige mensen wat die graag willen zien:onderwerping. Vraag en aanbod.

 4. @Ratio [2]:

  Een controle op de goudvoorraad van DNB zie je dan ook niet zitten?

  Ik ben het irrelevant gaan vinden. Het scheelt mij niet meer of de grootste maffia partij in Nederland wel of niet het goud bezit wat het claimt te bezitten. Ik bezit het niet en daar gaat het om. Volgens die analyse zou het eigenlijk alleen maar mooi zijn als de overheid het goud niet meer heeft, des te eerder ze omvalt.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Polity [1]:

  Goed om deze vragen te stellen en te onderzoeken wat het betekent.
  Kleine aanvulling:
  “…..Meer overheidscontrole op een ‘gelegaliseerd’ monopolie?…..”

  Op de eerste plaats hoeft dit niet een “overheidscontrole” te zijn. Kan ook door onafhankelijke personen. Maar zelfs als die controle door overheidsmensen gedaan wordt, dan nog heb je grote kansen dat er feiten aan het licht komen.
  Die misschien ook goede hulp kunnen zijn voor verder libertarisch beleid.

  @Polity [4]:
  “Het scheelt mij niet meer of de grootste maffia partij in Nederland wel of niet het goud bezit wat het claimt te bezitten.”

  Hiervoor geldt hetzelfde. Ook hier is het goed om de feiten te ontmaskeren.
  Hoe beter je de feiten van je vijand kent, hoe beter je de strijd kunt voeren.

  Ik ben vóór dat onderzoek bij DNB en ik ken geen enkel negatief nadeel daarvoor.

 6. @Polity [1]:
  He dit is dus het tegengestelde als wat eerder deze week hier op de side gesteld werd door de libertariers.

  De FED is immers van de private Syndicaat bankiers.

  Wat ik al zei Glass Steagals Act. en dan versie 2.0 incl. de FED.

Comments are closed.