Ene meneer Alan Greenspan, voormalig voorzitter van de Federal Reserve in de USA, deed ná zijn ambtsperiode enkele ware, doch zeer verrassende, uitspraken. Tenminste… voor iemand die voorheen in zijn functie niet genoeg kon krijgen van het inflatteren, bijdrukken en op basis van gebakken lucht scheel garanderen van “zijn” nationale munt: de dollar.

Eén van zijn citaten wil ik u niet onthouden, om maar weer eens de hypocrisie van ambtenaren  en bankiers aan te tonen:

“Zonder de goudstandaard is het niet mogelijk om spaargeld te beschermen tegen confiscatie door inflatie. Er is geen veilige opslagplaats voor waarde. Financiering van overheidstekorten is gewoon een manier om rijkdom te confisqueren.”

Zo dan. Die staat, meneer Greenspan. Wijze en ware woorden.

 

Hoef ik u vast niet uit te leggen hoe de situatie met de euro is.

Hoe uw spaargelden op de bankrekening en in allerlei schimmige beleggingstrucjes langzaam verdampt door toedoen van overheden en (centrale) banken.

“Geen veilige opslagplaats voor waarde”, met andere woorden: wat een roverheid wil, komt zij gewoon halen. Bescherm u middelen daarom goed. Zeg niet, dat u niet gewaarschuwd bent.

Inmiddels al nagedacht over fysiek goud en zilver kopen? Of zelfs al gekocht? Lekker hè, dat goud? Doet het beter dan de pensioenfondsen.

 

Ingezonden artikeltje geplaatst door MMAP.

31 REACTIES

  1. Geld $, €, £, ¥ is om betalingen te verrichten. Goud is om in te sparen. Je hoeft niet verder te kijken dat de kwartaalcijfers van de ECB waarin duidelijk te zien is hoe goud al meer dan tien jaar in waarde stijgt.

Comments are closed.