Een paar dagen terug zag ik een foto van Samson in het AD. Zonder Gert, maar wel met kinderen. Het onderschrift luidde dat “onze” grachtengordeltijger (wie zendt in voor Hét Woord van 2012?) zijn gezin in wil zetten tijdens het campagnevoeren. Zijn kinderen inzetten als onderpand voor de staatsschuld, bedoelt ie.

Ik vraag mij af: als ik bijvoorbeeld kamerlid van de Libertarische Partij zou zijn, zou ik dan mijn kinderen in willen zetten om “menselijker” bevonden te worden? Of mijn chronisch zieke vriendin die desondanks naar vermogen werkt én tegelijkertijd fulltime de rol van moeder heeft over genomen van mijn (veel te jong) overleden ex?

Ik denk het niet. Libertarisme is mijn ding en alleen al daarom zal ik privé en zakelijk altijd scheiden. Ook al lopen die dingen kriskras door elkaar heen en vormen privé gebeurtenissen natuurlijk de belangrijkste basis voor je algehele levensbeschouwing.

De jeugd van tegenwoordig is niet dom. Dat merkte ik dinsdag bij de LP (waar omwille van één enkele aanwezige Amerikaanse 25 man(nen) 3 uur lang Engels met elkaar lulden).  Dat merk ik aan het gedrag van mijn zonen. En dat merk ik aan het feit dat er een groep jongeren is, de G500, die, ondanks hun socialistische uitgangspunten, een poging waagt de bestaande politiek van binnenuit te verjongen.

Zij zien dat zij mogen opdraven voor de privileges van ouderen, terwijl zij zelf werkloos langs de kant staan. Zij zien hoe ouderen tonnen aftrek hebben aan hypotheekrente, terwijl zij zelf door, met name, het grond-, en bestemmingsplanbeleid van de overheid amper aan betaalbare woningen kunnen komen. Zij zien hoe hun studiefinanciering wordt uitgekleed, terwijl militairen oorlogje mogen blijven spelen in Verweggistan. Zij horen dat ze mogen blijven werken tot hun dood om de rekening van pensionado’s in Zuid Europa te betalen. Kortom: het besef dat ze genaaid worden wordt steeds groter.

De foto van Samson en zijn kinderen deed me denken aan Saddam Hoessein die een menselijk schild gebruikte om zichzelf te beschermen. De dag erna verscheen er wederom een foto van Samson in het AD (ze hebben een goede PR-manager, dat moet ik ze nageven): een clubje socialisten die Die Niederlände über alles de Internationale stonden te zingen. De rillingen liepen me over de rug!

De jeugd heeft voor mij nog steeds de toekomst. Gesterkt door een TV-programma als Kings & Queens, waar opa in de kelder van de dochter woont, hoop ik dat mijn kinderen ooit ook voor mij willen zorgen. Dan moeten ze natuurlijk wel voor mij kunnen zorgen. Daarom stem ik Libertarische Partij. In de hoop dat zij de vrijheid meemaken die wij allen voor ogen hebben.

8 REACTIES

 1. Ook ik zal op 12 september op de LP stemmen. De bestaande partijen zijn amper van elkaar te onderscheiden. Zelfs bij de programma’s van de VVD en SP heb ik een vergrootglas nodig om de verschillen te ontdekken….

  Ik ga een ondersteuningsverklaring tekenen op het stadskantoor en familieleden ben ik al aan het overtuigen om ook LP te stemmen en anders in ieder geval een ondersteuningsverklaring te tekenen.

  Laat iedereen dat doen! Het zou al prachtig zijn als de LP de handtekeningen in alle kiesdistricten haalt en de mogelijkheid krijgt om via de zendtijd politieke partijen het libertarisme meer onder de aandacht te krijgen!

 2. Helemaal mee eens. Ben overigens blij dat de Vrijspreker weer
  terug on line is !

 3. Samsom.
  Zowel de PvdA (Samsom) als GroenLinks (Van Tongeren) zijn nu gekaapt door GreenPeace, bij de PvdA is zelfs het GP actieprogramma opgenomen in het verkiezingsprogramma.

  Links is alle schaamte allang voorbij. Heb hier nog een open-briefwisseling liggen (via het huis-aan-huis krantje) waarin ik de plaatselijke PvdA wethouder beschuldigde van hobbies op andermans kosten en het voorspelbare antwoord stond bol van ‘Ik vind’ en ‘voor onze kinderen’. Dat heb ik hem ook laten weten, en toen vond de redactie het welletjes.

  Tijd dat dat soort lieden voor de rechter gehaald kunnen worden. Moeten we nog wel even onafhankelijke arbitrage instellen; met die D66 rechters wordt het toch niks.

 4. R. Hartman #3
  Naar aanleiding van het filmpje van Marina, de vriendin van Imre Wessels (jou wel bekend: zij waren er afgelopen zaterdag ook allebei), heb ik nu een scenario geschreven voor een filmpje met mijn zoontje van 10 in de hoofdrol. Als rechtstreekse aanval op links (dus van VVD tot SP). Zodra ik hem af heb, post ik hem hier zeker!

 5. “Zij zien dat zij mogen opdraven voor de privileges van ouderen, terwijl zij zelf werkloos langs de kant staan. Zij zien hoe ouderen tonnen aftrek hebben aan hypotheekrente, terwijl zij zelf door, met name, het grond-, en bestemmingsplanbeleid van de overheid amper aan betaalbare woningen kunnen komen.”

  Ligt volgens mij toch wel iets genuanceerder. De jeugd blijft maar mekkeren over die ‘zakkenvullende, egoistische babyboomers’ die de jeugd met schuld opzadelen.

  Maar heeft die jeugd niet sinds hun geboorte geprofiteerd van die babyboomers. Kasten vol speelgoed, allemaal een eigen kamer, een scooter zodra ze 16 werden, rijbewijs op 18 en vaak als ‘verjaardagskado’ een auto. Goede studiemogelijkheden zonder eigen bijdrage (behalve voor die babyboomers zelf dan).

  Als ze ipv al die zaken nou een spaarrekening hadden gevraagd….

  Bovendien door die hra hebben we veel te veel voor onze huizen moeten betalen en zouden die jongeren nee tegen hun baas zeggen als hun pensioen premievrij wordt gemaakt? Zouden ze dan zo altruistisch zijn om aan de volgende generatie te denken.

  Volgens mij is de jeugd nu nog veel egocentrischer en egoïstischer en meer individualistisch dan de babyboomers ooit waren.

  Het gros van de babyboom generatie heeft lang en hard gewerkt en valt niet over 1 kam te scheren met dat relatief kleine aantal (veelal ambtenaren) die hun zakken hebben gevuld.

  Natuurlijk ben ik tegen al die subsidies en opgelegde regelingen maar het zal toch op een redelijke wijze moeten worden afgebouwd. Of is het wel eerlijk dat ik er al 40 jaar voor heb betaald maar niets meer krijg?

 6. Zij zien dat zij mogen opdraven voor de privileges van ouderen, terwijl zij zelf werkloos langs de kant staan. Zij zien hoe ouderen tonnen aftrek hebben aan hypotheekrente, terwijl zij zelf door, met name, het grond-, en bestemmingsplanbeleid van de overheid amper aan betaalbare woningen kunnen komen. Zij zien hoe hun studiefinanciering wordt uitgekleed, terwijl militairen oorlogje mogen blijven spelen in Verweggistan. Zij horen dat ze mogen blijven werken tot hun dood om de rekening van pensionado’s in Zuid Europa te betalen. Kortom: het besef dat ze genaaid worden wordt steeds groter.

  Mag ik opmerken dat dit wel een merkwaardig onlibertarisch paragraafje is?

  Ron Arends [7] reageerde op deze reactie.
  Vic [8] reageerde op deze reactie.

 7. @R. Hartman [6]:
  Wij (mijn generatie) hebben toch ook mogen “opdraven voor de privileges van de ouderen”. Een hele generatie heeft aow premie betaald voor een generatie die er niet aan heeft betaald.
  Niet dat ik nou voorstander ben van het omslagstelsel maar ik hoop toch wel dat de overheid nog in zoverre betrouwbaar is dat ik iets van de premies terug zie.
  Mijn eigen opa ging overigens precies met pensioen toen de aow werd ingesteld dus nooit betaald en 23 jaar geprofiteerd. Hoewel hij dan wel weer tot zijn 75e heeft doorgewerkt.

Comments are closed.