Van jongs af aan heb ik interesse voor de politiek. Mijn ouders stemden VVD omdat zij weigerden te geloven in nivellering en in de maakbaarheid van de samenleving. Aan de keukentafel werd er geregeld over politiek gesproken, waardoor mijn interesse hiervoor is gewekt.

Twee jaar geleden ben ik mij intensiever bezig gaan houden met de verschillende politieke stromingen. Door mijn liberale instelling ben ik toen lid geworden van de VVD. Deze keuze heb ik gemaakt omdat ik dacht dat deze partij dicht bij mijn persoonlijke idealen stond: een zo groot mogelijke persoonlijke en economische vrijheid voor het individu.

Echter na verloop van tijd ben ik meer achtergrond informatie gaan opzoeken over het liberalisme, en ben ik via de site meervrijheid.nl in aanraking gekomen met het libertarisme. De diverse columns en artikelen op deze site hebben mij aangezet tot zelfstandiger nadenken, en vooral tot twijfel aan hetgeen ik had meegekregen. Uiteindelijk heeft het simpele filmpje: “De filosofie van de vrijheid” op youtube mij overtuigd. Waardoor ik het libertarisme heb verkozen boven het zogenoemde liberalisme van de VVD, wat ik zelf liever omschrijf als een zuinige uitvoering van het socialisme.

De belangrijkste reden waarom mensen volgens mij op de LP zouden moeten stemmen, is dat we de afgelopen 65 jaar hebben gezien dat het project verzorgingsstaat mislukt is. Het democratische politieke stelsel wat wij vandaag de dag kennen is een onbetaalbaar stelsel, dat leidt tot het faillissement van staten en haar inwoners. Het zorgwekkende van dit systeem is dat heel veel mensen denken recht te hebben op het eigendom van anderen. Waardoor het probleem groter en groter is worden.

Laatst kwam ik een afbeelding tegen op het internet waarop een meisje stond van een jaar of zes, met een bord waarop de volgende tekst stond: I am already $38,375 in debt and I only own a dolhouse, Thank you Mr. President. Deze afbeelding beeldt voor mij het hele probleem uit: het collectivisme zorgt er uiteindelijk voor dat we de rekening door blijven schuiven naar volgende generaties totdat het uit de hand loopt en er niets meer te redden valt.

Ik hoop dat mijn bijdrage aan de LP ertoe leidt dat we deze asociale gang van zaken kunnen ombuigen. In ieder geval zie ik het als liberatriër als mijn taak om veel te vertellen over het libertarisme in mijn directe omgeving. Ondanks dat ik merk dat dit de nodige stof doet opwaaien, is het thans belangrijker dan ooit dat mensen niet alleen kunnen kiezen tussen zuinige socialisten, zoals de VVD, en socialisten met een gat in hun hand, als de SP en de PvdA. Er is een alternatief waarbij vrijheid en eigendom worden gerespecteerd, stem daarom LP.

4 REACTIES

 1. @Aequitas [1]: ben jij weer iemand die van de sociale bijstand wil leven?
  Zo lijkt het mij in ieder geval wel
  Kristel(hardwerkende vrouw)

 2. @Aequitas [1]: Kun je ook eens een paar weken reageren zónder melding te maken van jouw obsessie Vrijmetselarij? Het wordt erg vervelend en begint langzaam op trollerij te lijken.

 3. @Aequitas [1]: @Aequitas [1]:

  Het ‘socialisme’ is voortgekomen uit het liberalisme.

  Dat socialisten het woord ‘liberalisme’ hebben gestolen en geadopteerd wil nog niet zeggen dat het uit het liberalisme voortkomt.

  Verder sluit ik me aan bij de anderen over de vrijmetselarij onzin.

Comments are closed.