Al vanaf jonge leeftijd was ik ‘liberaal’ ingesteld. Dit uitte zich in een actief lidmaatschap binnen de VVD, onder andere als bestuurslid in een lokale afdeling. Op m’n 18e kreeg ik bij toeval het boek ‘Free to Choose’ van Milton Friedman in m’n handen. Ik vond het een verademing en was het met het merendeel eens. In m’n naiviteit vroeg ik me af hoe het toch kwam dat ik over deze ideeen nog nooit wat had gehoord tijdens mijn middelbare schoolperiode.
Na Friedman volgde al snel Friedrich Hayek’s ‘Road to Serfdom’ en Ayn Rand’s ‘Atlas Shrugged’. In een tijdsbestek van een jaar veranderde ik geleidelijk van sociaal naar klassiek-liberaal. Hiermee raakte ik steeds meer teleurgesteld in de VVD en heb ik m’n lidmaatschap uiteindelijk opgezegd. Het werd me al snel duidelijk dat het beleid dat de VVD voert ver van de (klassiek) liberale grondvesten af staat.
De druppel die klassiek-liberale emmer deed overlopen en mijn transformatie tot een vrijheidsliefhebber bevestigde vond plaats in Augustus 2008. Ik had het geluk om een uitwisseling te mogen doen aan UCLA in Los Angeles. Voor ik daar begon reisde ik af naar Minnesota om een vriendin te bezoeken en een auto aan te schaffen om een trip door de VS te maken. Het geluk wil dat op dat zelfde moment de Republikeinse conventie in Minneapolis plaatsvond en ook Ron Paul een eigen congres, de ‘Rally for the Republic’ organiseerde. Ik besloot daar naar toe te gaan en dat was een verademing. Het voelde als een warm bad om in een groot stadion omringd te worden door 18.000 mensen die allemaal libertarisch waren.
Sindsdien heb ik mij actief geprobeerd in te zetten voor het vergroten van vrijheid in Nederland. Samen met Paul Buitink hebben we de succesvolle groep ‘Jong Libertarisch’ opgericht. We poogden een centraal punt op te richten waarmee jonge libertariers zich konden organiseren en elkaar konden ontmoeten. Dit heeft geholpen om een activistische impuls te geven aan de libertarische beweging in Nederland, getuige ook de vele JL leden die op de kieslijst staan.
Inmiddels ben ik alweer bijna een jaar geemigreerd naar de Verenigde Staten, naar Atlanta, Georgia om precies te zijn. Toch hoop ik door mijn kandidaatstelling voor de LP de libertarische beweging in Nederland te kunnen blijven ondersteunen.
“Inmiddels ben ik alweer bijna een jaar geemigreerd naar de Verenigde Staten, naar Atlanta, Georgia om precies te zijn. Toch hoop ik door mijn kandidaatstelling voor de LP de libertarische beweging in Nederland te kunnen blijven ondersteunen.”
….. tja…. moet ik daar nog iets over zeggen?
Als de LP veel stemmen krijgt, kan Mels altijd terugkomen.
Igor [4] reageerde op deze reactie.
Succes Mels.
@Aequitas [2]:
“Als de LP veel stemmen krijgt, kan Mels altijd terugkomen.”
Ja dat is echt de instelling waar de kiezers op zitten te wachten…. eh yo kan ik mijzelf even wereldwijd op kiezlijsten zetten, kom ik wel terug als er wat te halen valt….erm ik bedoel als ik “nodig” ben.
waar whatever, LP is en blijft kansloos en dit staat natuurlijk heel leuk op de CV van Mels
R. Hartman [5] reageerde op deze reactie.
@Igor [4]: Waarom zo negatief?
Algemeen:
Goede voorstelling. Merkwaardige zinsnede:
Een klassiek-liberaal is slechts één stap verwijderd van anarcho-kapitalime. En veel socialer wordt het niet. Ik vermoed dat in plaats van ‘sociaal’ hier ‘socialist’ bedoeld werd.
Comments are closed.