De meeste Nederlanders zijn het er wel over eens dat Willem Holleeder een zware crimineel is, maar wie de staat crimineel noemt kan opeens op veel minder begrip rekenen. En dat is vreemd. Laten we naar een van de belangrijkste wapenfeiten van de heer Holleeder kijken, de ontvoering van Freddy Heineken, en dit vergelijken met een van de belangrijkste wapenfeiten van de staat, belastingheffing.

 

Het verschil tussen de heer Holleeder en de Staat beperkt zich slechts tot de chronologische aspecten van het misdrijf en de schaalgrootte. Waar de ontvoering van de heer Heineken volgens alle maatstaven een zware misdaad  is, is de belastingheffing door de staat vele malen ernstiger. Laten we de verschillen eens onder de loep nemen:

De heer Holleeder heeft, met een paar medeplichtigen, eerst de heer Heineken ontvoerd, toen 35 miljoen gulden losgeld geëist en  gekregen, en daarna de heer Heineken weer laten gaan. Uiteindelijk werd de heer Holleeder gepakt en veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf. Het betrof hier een eenmalig misdrijf van een klein groepje private criminelen tegen één burger.

De staat draait het om: zij eist eerst losgeld en pas als de bedreigde partij weigert te betalen gaat zij tot ontvoering over. Dit misdrijf levert de staat jaarlijks tussen de 40 en 45 miljard euro op, en slechts af en toe wordt er iemand daadwerkelijk ontvoerd en pas na betaling weer vrijgelaten. De staat wordt nooit gepakt en gestraft, terwijl de dader bekend is. Het betreft hier een jaarlijks terugkerend misdrijf van de publieke machts- en geweldsmonopolist tegen alle burgers.

In alle opzichten is het misdrijf van de staat dus vele malen zwaarder dan het misdrijf van de heer Holleeder. Toch zijn er vele, zeer vele mensen die menen dat de structurele crimineel ‘staat’ noodzakelijk is om incidentele criminelen als de heer Holleeder te bestrijden.

Zou het niet vele malen beter zijn de burger zijn recht op zelfverdediging terug te geven en de opsporing en berechting van criminelen aan concurrerende privé-bedrijven over te laten?

Ingezonden door H.R.

2 REACTIES

 1. Kijk maar eens hoe onze nederlandse staat het begrotingsprobleem opruimt. Flinke bezuinigingen op staats pensioen uitkeringen, ziekenhuis- en medicijnkosten.

  http://www.lifenews.com/2012/07/19/14-of-all-dutch-deaths-involve-euthanasia-assisted-suicide/

  14% of All Dutch Deaths Involve Euthanasia, Assisted Suicide
  by Wesley J. Smith | Amsterdam, Netherlands | LifeNews.com | 7/19/12 1:48 PM

  PrintEmail
  International 57 Share
  I grow weary of the continual attempts to spin and cover up the depth of the death culture of the Netherlands. For example, recently, articles have celebrated the official 2.8% euthanasia rate. But that doesn’t include assisted suicide (0.2) and the fact that 23% of euthanasia deaths are unreported. So, that brings the official count to about 3.5%.

  In and of itself, that’s huge. In the USA, it would amount to about 84,000 euthanasia/assisted suicides a year (3.5% of 2.4 million annual deaths)!

  But the doctor killing count in the Netherlands is actually far higher. Terminal sedation is slow motion euthanasia. In TS, the patient is put into a coma and deprived of food and water until death. (This should be distinguished from palliative sedation, a legitimate pain control technique, as I write about here). According to a Lancet report, 12.3% of Dutch deaths involved continual sedation:

  In 2010, of all deaths in the Netherlands, 2·8% (95% CI 2·5–3·2; 475 of 6861) were the result of euthanasia…In 2010, 77% (3136 of 4050) of all cases of euthanasia or physician-assisted suicide were reported to a review committee (80% [1933 of 2425] in 2005). Ending of life without an explicit patient request in 2010 occurred less often (0·2%; 95% CI 0·1–0·3; 13 of 6861)… Continuous deep sedation until death occurred more frequently in 2010 (12·3% [11·6–13·1; 789 of 6861])…Of all deaths in 2010, 0·4% (0·3–0·6; 18 of 6861) were the result of the patient’s decision to stop eating and drinking to end life; in half of these cases the patient had made a euthanasia request that was not granted.

  My research indicates that about 2% of terminal cases require palliative sedation, which is not killing because it is done at the very end of life and death comes from the disease, not dehydration. Using that figure, about 10% of Dutch deaths were TS slow motion euthanasia. That raises the killing count to nearly 14%.

  Now, realize that roughly half of Dutch deaths do not involve end of life medical decision making (e.g. accidents, heart attack, etc.). That makes the count–(very roughly)–25-28% of all deaths in which medical decisions were made about the end of life. (And we are not even discussing intentional morphine overdoses that previous studies show usually go unreported).

  CLICK LIKE IF YOU’RE PRO-LIFE!

  Now, I think we are on much more realistic ground. The 2.8% stat is clearly bogus. The real number is at least 3.5%, but really closer to 14%. If the USA legalized euthanasia and had a similar killing count, the total number of doctor-administered deaths would be over 300,000 annually!

  LifeNews.com Note: Wesley J. Smith, J.D., is a special consultant to the Center for Bioethics and Culture. He writes at his blog, Secondhand Smoke.

 2. Egt belachelijk dat holleeder nu alsnog 18 mil moet aflammeren
  Terwijl de staat maar blijft nemen en nemen
  Geld lenen aan kut landen die hun eigen economie naar de neuk helpen,
  Daar moet iedere nederlander voor boeten in de vorm van belastingverhoging en maar doen alsof we het zo slecht hebben
  Als al die eikels eens na zouden denken zou er bezuinigd moeten worden op voetballers want die verdienen veel te veel
  Corrupt nederland kutland waar je niks mag en maar moet betalen al heb je niks de hoogste boetes die je je kunt bedenken en alsnog hebben ze te weinig geld moet je je voorstellen hoe het er over 5 jaar uitziet

Comments are closed.