Zie NOS bericht: PVV: Nederland moet uit EU

Op dit punt heeft de PVV helemaal gelijk. Zij gaan een standpunt dat we op de Vrijspreker al jaren aanbevelen, nu tot hoofdpunt van de verkiezingen maken.

Overigens is dit een punt dat ook in het programma van de Libertarische Partij, LP, staat.
Ook is het belang van dit punt niet te overschatten. Want Nederlanders kunnen willen wat ze willen, en werken zo hard het maar kan, door de EU zal het geld gebruikt worden zoals ook Roemenen en Grieken dat bepalen in de EU.

Daarom moet Nederland het verraad van de politici uit de afgelopen jaren corrigeren en terugdraaien!
Uit euro en EU en vormen van vrijwillige samenwerking in Europa ontwikkelen.

Door het verraad in het verleden zijn in ieder geval VVD (Rutte) CDA (DeJager) en PvdA (????)  volledig gedekwalificeerd.

Veel libertariërs komen dan in een probleem op wie te stemmen, op de LP of op de PVV.

De PVV heeft het voordeel dat het een gevestigde partij is, en dat elke stem meer een extra zetel kan opleveren. En daardoor meer invloed van de PVV op het beleid.

De LP heeft het voordeel dat als zij een of meer zetels kunnen bemachtigen, (zij mikken op 3), dat er dan een nieuwe partij in de Kamer komt, en die daardoor meer aandacht oproept. Plus, als dat lukt, die aandacht ook gericht wordt op andere libertarische punten. Dit in tegenstelling tot de PVV die verder een socialistische partij is! En dit laatste gaat dan straks weer in jouw eigen vlees snijden.

Inderdaad een dilemma en we hopen hier een rationele discussie te krijgen die kan helpen om de juiste keus te doen.

31 REACTIES

 1. Let op : ” het Wilders totaal paket ” zou wel eens iets minder kunnen zijn dat het op eerste instantie lijkt.

  Hij zal zijn ” gelofte ” inzake de EU breken , dat mijn vrinden weet ik nu al.

  Slechts Telegraaf lezers stemmen hier nog op.

  Meneer Storm [28] reageerde op deze reactie.

 2. En dan is er ook nog de nieuwe partij van Hero Brinkman het
  Democratisch Politiek Keerpunt, met de NEURO.

  http://www.telegraaf.nl/overgeld/12550969/__Brinkman__stap_uit_euro__.html

  ….’Brinkman presenteert de kandidatenlijst en een aantal standpunten vrijdag tijdens een bijeenkomst bij de Pyramide van Austerlitz, die hij een ‘symbolisch democratisch keerpunt’ van Nederland noemt…’

  Geweldig die indirecte oproep aan de vrijmestelaars !!!!

  Het zal een ieder duidelijk zijn dat de Pyramide staat voor de Driekhoek van de Vrijmetselaar elite; 2% politici, bankiers, Bilderbergjes; 18% voor de werkende slaven, en 80% voor de bevolking die compleet verwaarloosbaar is.

  Duidelijk is waarom Geert Wilders hier niet mee akkoord wilde gaan.

  Dus als je voor de DPK stemt, dan weet je zeker dat Hero
  (N-ero)Brinkman alles wat de Metselelite in Brussel bij elkaar rommelt zal uitvoeren.

  Een stem voor de DKP betekent dus: Méér N-Euro; méér N-Europa; méér N-ESM; méér N-arigheid; minder N-ederland en minder N-oevereiniteit.

  Inderdaad het programma van de LP heeft nog een paar weeffouten, – maar staat dan ook nog in de kinderschoenen, waar ze rap uit zal groeien.

  Doch in ieder geval zal de LP de nationale soevereiniteit niet zoals N-ero, bijvoorbaat al voor de leeuwen werpen !

 3. De LP natuurlijk! De PVV is voor een grote overheid. Natuurlijk hebben ze wel goede standpunten over de EU (en enkele andere zaken). Alleen is het sowieso maar de vraag of er een eurosceptische meerderheid in het parlement komt. Als die er niet komt, dan versterkt de PVV alleen het socialisme in de tweede kamer. Geef mij maar de LP, die is op alle fronten goed. En mochten ze geen zetel halen, dan ben ik in ieder geval blij dat er een pro-vrijheid campagne gevoerd is. Dan zal dat wellicht in de toekomst zijn vruchten af gaan werpen.

 4. @Andre [5]:

  “Elke partij is amoreel. En dat geldt dus ook voor de Libertarische Partij.
  Lijkt me geen moeilijke keuze: stem niet.”

  Dat zei Polity ook in een andere draad. Volgens hem was de LP immoreel, omdat ze als politieke partij geroofd geld moesten aannemen al was het alleen maar vanwege die kamerzetel.

  Maar volgens die logica kan er toch niks meer? Dan is zelfs je kinderen naar de staatsschool sturen immoreel! Een wel heel onpraktisch standpunt!

  Dan heb je nog Stefan Molineux, die zegt dat stemmen een soort van bedelen om je zelf verdiende geld is. Dat kan wel zijn. Alleen verspreidt het libertarisme zich niet bepaald snel als het alleen verspreid wordt via een paar sites…. Een mannetje in de tweede kamer wat het libertarisme verkondigd lijkt me dan effectiever. Dan bereik je via de tv-kanalen en kranten meer mensen, dan de enkelingen die nu bereikt worden via internet.

  Ik weet dat deze site goed bezocht wordt, maar het blijft toch echt een druppel op een gloeiende plaat…

 5. @W.H.J. Reiss [1]:

  “Het ontbreekt Uw partij aan ‘realiteitszin’ !”

  Nee, het ontbreekt de andere partijen aan realiteitszin. Ieder jaar 3 a 4 % meer willen uitgeven dan er binnenkomt en dan verwachten, dat sociale voorzieningen stand houden…. Daar dan ook nog praatjes bij houden over solidariteit, terwijl ze zelf geen enkele “solidariteit” tonen met de volgende generatie.

  Dan heb ik het nog maar niet over het economisch beleid. Banken en landen “redden” van belastinggeld, ieder jaar meer geld uitgeven om “de economie te stimuleren”. Vervolgens zien, dat je socialistische wanbeleid de economie alleen maar verder in puin brengt. En vervolgens dezelfde koers blijven volgen en verwachten dat het dit keer WEL zal werken! Yeah right! Religieuze geschriften worden vaak betiteld als “sprookjesboeken”, maar het programma van de gemiddelde politieke partij is ook EEN GROOT SPROOKJE.

  Wie heeft er geen realiteitszin? Volgens mij toch echt het socialistisch zootje in de kamer…..

 6. “Zie NOS bericht: PVV: Nederland moet uit EU…..Overigens is dit een punt dat ook in het programma van de Libertarische Partij, LP, staat.”

  Ik dacht dat Albert Spits (nr. 17) van de LP juist er altijd voor was om de euro als handelsmunt te houden, vervolgens de gulden in te voeren die aan waardevolle hard assets (bijv. goud) gekoppeld diende te worden?

  Geef mij het citaat waaruit blijkt dat de LP uit de euro wilt stappen. Wel uit de Europese Unie etc.

  Dit wil niet zeggen dat ik de ideeën van Albert Spits niet goed vindt.

 7. 😛 ik zie nu dat er EU staat, scheelt twee letters. Maar de PVV wil ook uit de euro net als de eerder genoemde DPK.

 8. @Eddy Willers [18]:

  Die frustratie deel ik met U.
  Daarom blijf ik niet alleen hier, maar ga ik als ik tijd heb juist op andere sites reageren, verwijzingen naar vrijspreker en site van de LP. Heel veel mensen zijn echt klaar met de huidige politiek, een jaar geleden had ik nog een “alu hoedje” op volgens velen maar het is steeds makkelijker om mensen te overtuigen met feiten en alternatieven.

 9. @Eddie Willers [12]: “Hij heeft gelijk. De LP is voor de gewone man volkomen onzichtbaar. Geen idee waarom maar het is of onkunde of beleid… Helaas.”

  Er zijn met verkiezingen 3 behoorlijke hordes te nemen. Ik bedoel dit niet als verdoemenis verhaal, maar als ter informatie om er niet te licht over te denken.

  x) Niet de borgsom (van 11.350euries?). Dat geld is wel bij elkaar te brengen/ sprokkelen.

  1) De 20*30 handtekeningen. Geen 600, maar echt in elk van de 20 kieskringen minimaal 30 handtekeningen. Menig beginnende kamer-partij ervaart deze drempel als erg lastig (dat was ten tijde van nederland-mobiel niet anders – dat was in de jaren 1998-2002).

  2) Media-aandacht. Breng de kiezers op de hoogte van de partij. Maar wel in stukjes van maximaal 1 minuut tv-tijd. Of regelmatig persberichten uitsturen en zien te zorgen dat dit gepubliseerd wordt (opvallende akties, etc). De nieuw-linkse macht is groot … erg groot in media-land.

  3) De verkiezingsdag zelf. Hier heeft een partij niet veel invloed meer.

  En een 3-tal zetels betekent dat er toch behoorlijk wat mensen op de partij zullen moeten stemmen. 2% van de stemmers is veel voor een beginnende kamer-partij.

 10. Zou de LP niet weer een partij zijn die gewoon overal tegen is?
  Praat eens met de gewone man in de straat over het libertarisme.
  Ze weten wel dat het nu fout gaat, maar ze denken ook te weten hoe het wel moet.
  (Geld van rijken afpakken. Wetten, regels…)
  Vooral als het gaat om eigen belang.
  En vooral: alles wat nu fout gaat is niet echt de schuld van het systeem.
  “We hebben dat de afgelopen 10-tallen jaren opgebouwd. Laten we die verzorgingsstaat niet afbreken.”
  Ik heb geprobeerd anderen te overtuigen.
  Ik doe dat niet meer.
  Het zal je dus niet lukken iemand op de LP te laten stemmen.

  Ik denk verder ook niet dat de LP enige kans maakt.
  Iedere andere politicus staat op tv met de bek vol tanden in een debat.
  Dat kunnen we niet laten gebeuren.
  En van NL een belastingparadijs maken..?

 11. Helaas mist ik de vraag; waarom stemt u niet op PVV.

  Als vrije Nederlander heeft iedereen een recht op een eigen mening en dat respecteer ik dan ook. Dat ik niet op PVV zal stemmen heeft te maken met het feit dat bij de PVV er maar één persoon is die bepaald wat er gezegd mag worden, en pas je je daar niet bij aan, dan val je af. Daarnaast is het zo dat Kamerleden een eed af moeten leggen dat ze vrij en onafhankelijk de belangen van de inwoners zullen behartigen. En helaas zie je dat er teveel partij en eigenbelang in het beleid van veel Kamerleden is. En iedereen kan constateren dat dit ook het geval is bij PVV, waar zelfs éen persoon de dienst uitmaakt.

 12. @Hub Jongen [21]: In de aanloop heb ik gesproken met LP’ers en hen gewezen op het belang van een gerichte communicatiestrategie en ook van ‘het merk’ LP. Ze hadden het te druk begreep ik. Wat ik nu zie is dat er geen zichtbare strategie is. De LP is helaas onvoldoende zichtbaar en weet niet de media te bereiken. Juist in de jaren ernaartoe hadden ze een relatie met de media moeten opbouwen. Nu is het eigenlijk te laat. Er wordt al zoveel gezegd en niemand zit te wachten op jouw boodschap. Vertellen wat de LP voor jou kan doen had in de jaren ervoor gemoeten. Nu is het ‘Sinterklaas-tijd’ waar alle partijen alles beloven tot en met “alles gratis toe.

 13. Goed, maar we weten toch ook nog, wat de PVV de dag na de vorige verkiezingen met het AOW-standpunt heeft gedaan. Er waren nog informatie- laat staan formatiebesprekingen begonnen.

 14. @vrijeradikaal [2]: Meneer Wilders kan z’n zetelwinst op z’n buik schrijven. Door het uitrangeren van R.de Mos raakt hij geheid een heel leger potentiële stemmers KWIJT.
  Hoe geschift moet je zijn om de grootste humorist van de 2e Kamer met één simpel telefoontje(waarom kon dat niet persoonlijk, meneer Wilders..???) op een zijspoor te zetten?

 15. Hoezo dilemma?
  Als je op de LP stemt heb je net zoveel kans dat jouw stem invloed uitoefent op een zetel als dat je op de pvv stemt.. een zetel voor de LP en een zetel minder voor de pvv levert net zoveel stemmen op om uit de EU te stappen. Of ligt dat nou aan mij?

  Hub Jongen [31] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.