Moedig van Nigel om dit in het openbaar rechtstreeks tot de verantwoordelijke politici te zeggen.
Hij is ook niet op een fout te betrappen. Alles wat hij zegt is gebaseerd op echte feiten.
Heel knap.
Een seminar in Nederland met Nigel als spreker zou een geweldige push kunnen geven.
GB heeft veel meer problemen , als de overige EU .
GB heeft altijd de EU tegengewerkt .
En nu verwijt men Angela Merkel van Duitsland ,
aanmatigend gedrag !
Zonder Duitsland , Nederland en nog een paar landen .
die de kar trekken , zou het een puinhoop zijn .
En nu komt blaaskaak Nigel wat onterechte kritiek uitbraken .
kOM OP, vertel nu eens wat er onterecht is in dit verhaal van Nigel?
Met “En nu komt blaaskaak Nigel wat onterechte kritiek uitbraken” gooi je alleen maar met zelfgemaakte modder.
Nigel Farage is mijn held (moet meteen aan die BCC reclame denken met die geit: Jij bent onze held). Maar goed weer ff serieus. Dit is het type politicy die we zo keihard nodig hebben, maar waar een chronisch tekort aan is. Ik durf te wedden dat als Rutte het kaliber al Nigel Farage ziet, hij op slag in een depressie zit waar hij van ze lang zal ze leven niet meer uitkomt. Wat ook opvalt is dat wanneer Farage begint te spreken, alle fatsoensnormen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Er wordt continue geroepen of geschreeuwd. Dat moet vast die vetklap van een Verhofstad zijn, maar dat was dit keer niet te zien. Goed, ik hoop dat er nieuwe politicy zijn die een voorbeeld nemen aan deze heldhaftigheid. Want dit is nodig om dat corrupte schorrum in Brussel aan te pakken. En ik hoop van ganse harte dat er juridische wegen onderzocht gaan worden om dit gespuis te vervolgen. Maar mijn hart is gevuld met angst dat dit allemaal te laat is. Persoonlijk denk ik dat we een kritisch punt voorbij gestreeft zijn, die een vaststaand eindpunt heeft. En ik ben niet de enige die dat zo ziet. Luister maar even mee:
De Iranezen zijn een heel intelligent volk. Ze zullen zich niet tot een oorlog laten manipuleren. Zou dit voorjaar reeds hebben dienen plaats te vinden. Maar lukte niet.
In Spanje is 52% jeugdwerkeloosheid. In Duitsland slechts 7.9%
Als die spanjaarden tot hun 78ste moeten werken, terwijl er geen werk is … veel eerder komt er een burgeroorlog.
De gemiddelde werkende, betaalt ca. 47% belastingen … werkt
5 maanden per jaar voor de Staat.
Niet tussen de Staten, zal er wellicht een oorlog plaatsvinden, maar door de burgers tegen de Staat. Of tegen de Europese Overheid. Vandaar al die surveillance camera’s en de chip in de mobile ect. die iedereen en alles registreert.
In verschillende landen worden nieuwe politieke partijen op gericht. Niet slechts de LP in Nederland.
Er zit wat in in wat je zegt. Burgeroorlog lijkt zeker voor de hand liggend. Of het nu de burgers tegen de staat zijn, tegen de EU of wel staten tegen elkaar (ik vind dat niet ondenkbaar) het is mogelijk. Het kan zijn dat je met Iran gelijk hebt. Laat ik zeggen dat ik hoop dat je gelijk hebt, want ik vrees dat dit een oorlog zou worden die je niet wilt. Rusland en China hebben duidelijk aangegeven dat zij niet passief zullen toekijken. In eerdere reacties heb ik verwezen naar de onderlingen economische afhankelijkheid die een soort schijnvrede veroorzaakt. Eigenlijk (maar dat is een persoonlijke overtuiging) zitten we al vanaf het begin (mogelijk nog eerder) in een soort nieuwe koude oorlog. Oorlog is goed voor de geldmolen. Zeker voor die van de Amerikanen. Amerika en Israel zijn als de dood (althans die schijn wekken ze) dat Iran een kernmacht wordt. Als de hele finaciele wereld in elkaar klapt (of daar nu wel een NWO achter zit of niet) maakt dat ons kwetsbaar. En dan moet je genade klappen aan vijanden uitdelen voordat ze dit bij jou doen. Jaren geleden bij het binnenvallen van Irak, had ik een gesprek met mijn vader. Bij het bezetten van Noord Irak, riep hij meteen: Dat is een tactische zet. Om die positie is het ze altijd al gegaan. En de Amerikanen zitten er nog. Waarom?
De oliesplitter naar Europa en Rusland. En ze zijn daar nooit weggegaan. Misschien zie ik beren op de weg. Ook dat hoop ik. Maar ik ben er zeker niet gerust op. Ik hoop dat de nieuwe politicy ons de frisse wind kunnen geven. 🙂
Persoonlijk verwacht ik niet dat er een wereld oorlog zal komen, want dat zou het einde zijn van de huidige wereld. Wat het atoombommen toneel betreft; waarom sommige landen wél en anderen, niet ? Wie beslist dat.
In de afgelopen paar duizend jaar hebben de Iranezen nimmer enig agressief gedrag vertoond. Dat er een haat / liefde relatie zou bestaan tussen Israel en Iran, … ik weet het niet.
Tussen de VS en Iran is er wel degelijk sprake van animositeit, sedert de Iraanse Revolutie, of liever gezegd, kort daarvoor. Want gedurende het tijdperk van de Sjah, was alles koek en ei.
Maar goed dat was het tussen de VS en Sadam ook, alsmede tussen de VS en Mubarak; VS en Ghadaffi; VS en Assad, ook.
Je vader had het goed gezien; de inval in Iraq (Suní-ïten) was een tactische zet. Aan, met en door oorlog wordt veel verdiend.
(Ook Hilter financieerde zich daarmee zijn failliete nationaal socialistische staat. )
Israel heeft problemen met de mohamedaanse wereld in haar directe omgeving, – Suní-ïten.
De Iranezen zijn shí-ïten en eigenlijk geen arabisch volk, – in de zin van het nabije Oosten, en hebben qua cultuur meer weg van Pakistaanse en Indiaase volkeren.
Het gaat uiteraard om de olie, maar ook om het tot stand brengen van het Europese Imperium hetwelk de Middellandse Zee landen dient te omvatten, zoals Turkije, Libanon, Israel, Egypte,
Lybië, Algerije, Tunesië en Marroko.
Jordanië en Iran liggen er vlak naast. Rusland beoogt waarschijnlijk haar invloedsfeer daar uit te breiden.
Laten we in ieder geval hopen dat er geen nieuwe wereld oorlog uitbreekt en inderdaad dat de nieuwe politicy ons frisse wind zullen gaan brengen.
Hierbij nogmaals de text van Albert Spits op deze site.
Maandag, 23 Oktober 2006
Oost-Duitsland
Het is kommer en kwel in de voormalige DDR, de economie staat er stil, de werkloosheid groeit en staat nu al op 23%. De bedrijven houden het voor gezien en de kapitaaloverdracht van West-Duitsland naar het oosten is enorm.
De reden hiervoor is eenvoudig op te sommen, de grootheidswaanzin van de voormalige bondskanselier Helmut Kohl. In 1989 toen de Berlijnse muur viel wilde Helmut Kohl de DDR zo snel mogelijk inlijven in de Bondsrepubliek. Hiervoor werden een aantal maatregelen genomen die later funest bleken.
Allereerst werd de Treuhandanstalt opgericht die het mogelijk moest maken om de voormalige VEB-bedrijven (Volkseigenesbetrieb) te verkopen aan de hoogste bieder. Verder werd er een belasting ingesteld op de West-Duitsers die de naam solidariteitsheffing kreeg. Tevens ging er veel geld richting infrastructuur richting de voormalige DDR in de hoop dat er dan een eenheid zou ontstaan, zoals dat ook in de Duitse grondwet verwoord staat. De machtige vakbonden stonden erop dat de Oost-Duitsers evenveel rechten zouden kunnen doen gelden op de salariëring en de uitkeringen.
Al deze maatregelen hebben ervoor gezorgd dat er in totaal zo’n 1200 DM miljard (¤ 600 mld.) werd overgedragen aan een failliete boedel. In een studie verricht door The Economist Intelligence Unit in 1984 werd geschat dat het inkomen van de Oost-Duitsers per hoofd der bevolking op zo’n 60% lag van wat de West-Duitsers verdienden. Na de hereniging kwam een rapport uit van de Commerzbank, waarin de conclusie was dat de Oost-Duitsers maar 13% van het inkomen hadden in vergelijking met de oude Bondsrepubliek. Een Duitse econoom vertelde dan ook dat het goedkoper zou zijn geweest voor West-Duitsland om Portugal over te nemen, omdat deze op 25% van het West-Duitse inkomen lag.
Naderhand ging het alleen maar bergafwaarts met de bedrijvigheid, omdat de lonen aangepast waren aan die van het westen en het machinepark nog steeds Oost-Duits was, bleek het voor veel bedrijven onmogelijk te kunnen concurreren met het westen. Verder gingen veel Duitse bedrijven over de grens richting Polen en Tsjechië, waar de lonen op zo’n 20% lagen van die van de Oost-Duitsers. De economie van Duitsland als geheel heeft een enorme aderlating ondergaan en dit heeft het land sindsdien in een diepe crisis gestort. Na de euforie van de ‘Wiedervereinigung’ heerst nu verslagenheid en pessimisme. Veel Oost-Duitsers verlangen weer naar de DDR, omdat ze werk en eigen inkomen hadden, terwijl ze nu werkloos zijn en afhankelijk van uitkeringen gegenereerd door de ‘Wessies’. In de laatste verkiezingen bleek dat men daar voor extreme partijen kozen, zoals de neo-nazistische NDP en de communistische PDS onder leiding van Gregor Gysi. De PDS is de rechtstreekse opvolger van de SED in de DDR om een oplossing te forceren.
Het probleem beperkt zich helaas niet alleen tot Duitsland, want vanwege de zucht naar hereniging heeft Helmut Kohl, onder dwang van president François Mitterand, volop moeten meewerken aan de stichting van de Europese Monetaire Unie, waardoor Duitsland zijn monetair beleid uit handen moest geven aan de Eurocraten. Zodoende zijn we in Nederland ook beland in deze onzalige situatie. De keiharde Duitse mark en de gulden hebben plaats moeten maken voor een boterzachte euromunt.
We hebben gezien dat dit een rampzalige beslissing is geweest van Helmut Kohl met gevolgen die zelfs nu nog niet te overzien zijn.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemt.Ok
Moedig van Nigel om dit in het openbaar rechtstreeks tot de verantwoordelijke politici te zeggen.
Hij is ook niet op een fout te betrappen. Alles wat hij zegt is gebaseerd op echte feiten.
Heel knap.
Een seminar in Nederland met Nigel als spreker zou een geweldige push kunnen geven.
Aequitas [4] reageerde op deze reactie.
Duncan [5] reageerde op deze reactie.
GB heeft veel meer problemen , als de overige EU .
GB heeft altijd de EU tegengewerkt .
En nu verwijt men Angela Merkel van Duitsland ,
aanmatigend gedrag !
Zonder Duitsland , Nederland en nog een paar landen .
die de kar trekken , zou het een puinhoop zijn .
En nu komt blaaskaak Nigel wat onterechte kritiek uitbraken .
Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.
@keuleniscool [2]:
kOM OP, vertel nu eens wat er onterecht is in dit verhaal van Nigel?
Met “En nu komt blaaskaak Nigel wat onterechte kritiek uitbraken” gooi je alleen maar met zelfgemaakte modder.
@Hub Jongen [1]:
Goed gedaan Nigel ! Inderdaad eenn goed idee Hub! Wellicht kan de LP hem uitnodigen – voorafgaande aan de verkiezingen.
@Hub Jongen [1]:
Nigel Farage is mijn held (moet meteen aan die BCC reclame denken met die geit: Jij bent onze held). Maar goed weer ff serieus. Dit is het type politicy die we zo keihard nodig hebben, maar waar een chronisch tekort aan is. Ik durf te wedden dat als Rutte het kaliber al Nigel Farage ziet, hij op slag in een depressie zit waar hij van ze lang zal ze leven niet meer uitkomt. Wat ook opvalt is dat wanneer Farage begint te spreken, alle fatsoensnormen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Er wordt continue geroepen of geschreeuwd. Dat moet vast die vetklap van een Verhofstad zijn, maar dat was dit keer niet te zien. Goed, ik hoop dat er nieuwe politicy zijn die een voorbeeld nemen aan deze heldhaftigheid. Want dit is nodig om dat corrupte schorrum in Brussel aan te pakken. En ik hoop van ganse harte dat er juridische wegen onderzocht gaan worden om dit gespuis te vervolgen. Maar mijn hart is gevuld met angst dat dit allemaal te laat is. Persoonlijk denk ik dat we een kritisch punt voorbij gestreeft zijn, die een vaststaand eindpunt heeft. En ik ben niet de enige die dat zo ziet. Luister maar even mee:
http://www.youtube.com/watch?v=s6aOdZdn6C8
De Iranezen zijn een heel intelligent volk. Ze zullen zich niet tot een oorlog laten manipuleren. Zou dit voorjaar reeds hebben dienen plaats te vinden. Maar lukte niet.
In Spanje is 52% jeugdwerkeloosheid. In Duitsland slechts 7.9%
Als die spanjaarden tot hun 78ste moeten werken, terwijl er geen werk is … veel eerder komt er een burgeroorlog.
De gemiddelde werkende, betaalt ca. 47% belastingen … werkt
5 maanden per jaar voor de Staat.
Niet tussen de Staten, zal er wellicht een oorlog plaatsvinden, maar door de burgers tegen de Staat. Of tegen de Europese Overheid. Vandaar al die surveillance camera’s en de chip in de mobile ect. die iedereen en alles registreert.
In verschillende landen worden nieuwe politieke partijen op gericht. Niet slechts de LP in Nederland.
Laten we hopen dat er – van binnen uit -door de politici iets veranderd kan worden.
Duncan [7] reageerde op deze reactie.
@Aequitas [6]:
Er zit wat in in wat je zegt. Burgeroorlog lijkt zeker voor de hand liggend. Of het nu de burgers tegen de staat zijn, tegen de EU of wel staten tegen elkaar (ik vind dat niet ondenkbaar) het is mogelijk. Het kan zijn dat je met Iran gelijk hebt. Laat ik zeggen dat ik hoop dat je gelijk hebt, want ik vrees dat dit een oorlog zou worden die je niet wilt. Rusland en China hebben duidelijk aangegeven dat zij niet passief zullen toekijken. In eerdere reacties heb ik verwezen naar de onderlingen economische afhankelijkheid die een soort schijnvrede veroorzaakt. Eigenlijk (maar dat is een persoonlijke overtuiging) zitten we al vanaf het begin (mogelijk nog eerder) in een soort nieuwe koude oorlog. Oorlog is goed voor de geldmolen. Zeker voor die van de Amerikanen. Amerika en Israel zijn als de dood (althans die schijn wekken ze) dat Iran een kernmacht wordt. Als de hele finaciele wereld in elkaar klapt (of daar nu wel een NWO achter zit of niet) maakt dat ons kwetsbaar. En dan moet je genade klappen aan vijanden uitdelen voordat ze dit bij jou doen. Jaren geleden bij het binnenvallen van Irak, had ik een gesprek met mijn vader. Bij het bezetten van Noord Irak, riep hij meteen: Dat is een tactische zet. Om die positie is het ze altijd al gegaan. En de Amerikanen zitten er nog. Waarom?
De oliesplitter naar Europa en Rusland. En ze zijn daar nooit weggegaan. Misschien zie ik beren op de weg. Ook dat hoop ik. Maar ik ben er zeker niet gerust op. Ik hoop dat de nieuwe politicy ons de frisse wind kunnen geven. 🙂
Aequitas [9] reageerde op deze reactie.
Hij moet altijd zo hard praten, omdat men met moeite kan opbrengen om hem uit te laten spreken en de ontzettende behoefte valt om het te overstemmen.
@Duncan [7]:
Ja Duncan, ik begrijp wat je zegt.
Persoonlijk verwacht ik niet dat er een wereld oorlog zal komen, want dat zou het einde zijn van de huidige wereld. Wat het atoombommen toneel betreft; waarom sommige landen wél en anderen, niet ? Wie beslist dat.
In de afgelopen paar duizend jaar hebben de Iranezen nimmer enig agressief gedrag vertoond. Dat er een haat / liefde relatie zou bestaan tussen Israel en Iran, … ik weet het niet.
Tussen de VS en Iran is er wel degelijk sprake van animositeit, sedert de Iraanse Revolutie, of liever gezegd, kort daarvoor. Want gedurende het tijdperk van de Sjah, was alles koek en ei.
Maar goed dat was het tussen de VS en Sadam ook, alsmede tussen de VS en Mubarak; VS en Ghadaffi; VS en Assad, ook.
Je vader had het goed gezien; de inval in Iraq (Suní-ïten) was een tactische zet. Aan, met en door oorlog wordt veel verdiend.
(Ook Hilter financieerde zich daarmee zijn failliete nationaal socialistische staat. )
Israel heeft problemen met de mohamedaanse wereld in haar directe omgeving, – Suní-ïten.
De Iranezen zijn shí-ïten en eigenlijk geen arabisch volk, – in de zin van het nabije Oosten, en hebben qua cultuur meer weg van Pakistaanse en Indiaase volkeren.
Het gaat uiteraard om de olie, maar ook om het tot stand brengen van het Europese Imperium hetwelk de Middellandse Zee landen dient te omvatten, zoals Turkije, Libanon, Israel, Egypte,
Lybië, Algerije, Tunesië en Marroko.
Jordanië en Iran liggen er vlak naast. Rusland beoogt waarschijnlijk haar invloedsfeer daar uit te breiden.
Laten we in ieder geval hopen dat er geen nieuwe wereld oorlog uitbreekt en inderdaad dat de nieuwe politicy ons frisse wind zullen gaan brengen.
Hierbij nogmaals de text van Albert Spits op deze site.
Maandag, 23 Oktober 2006
Oost-Duitsland
Het is kommer en kwel in de voormalige DDR, de economie staat er stil, de werkloosheid groeit en staat nu al op 23%. De bedrijven houden het voor gezien en de kapitaaloverdracht van West-Duitsland naar het oosten is enorm.
De reden hiervoor is eenvoudig op te sommen, de grootheidswaanzin van de voormalige bondskanselier Helmut Kohl. In 1989 toen de Berlijnse muur viel wilde Helmut Kohl de DDR zo snel mogelijk inlijven in de Bondsrepubliek. Hiervoor werden een aantal maatregelen genomen die later funest bleken.
Allereerst werd de Treuhandanstalt opgericht die het mogelijk moest maken om de voormalige VEB-bedrijven (Volkseigenesbetrieb) te verkopen aan de hoogste bieder. Verder werd er een belasting ingesteld op de West-Duitsers die de naam solidariteitsheffing kreeg. Tevens ging er veel geld richting infrastructuur richting de voormalige DDR in de hoop dat er dan een eenheid zou ontstaan, zoals dat ook in de Duitse grondwet verwoord staat. De machtige vakbonden stonden erop dat de Oost-Duitsers evenveel rechten zouden kunnen doen gelden op de salariëring en de uitkeringen.
Al deze maatregelen hebben ervoor gezorgd dat er in totaal zo’n 1200 DM miljard (¤ 600 mld.) werd overgedragen aan een failliete boedel. In een studie verricht door The Economist Intelligence Unit in 1984 werd geschat dat het inkomen van de Oost-Duitsers per hoofd der bevolking op zo’n 60% lag van wat de West-Duitsers verdienden. Na de hereniging kwam een rapport uit van de Commerzbank, waarin de conclusie was dat de Oost-Duitsers maar 13% van het inkomen hadden in vergelijking met de oude Bondsrepubliek. Een Duitse econoom vertelde dan ook dat het goedkoper zou zijn geweest voor West-Duitsland om Portugal over te nemen, omdat deze op 25% van het West-Duitse inkomen lag.
Naderhand ging het alleen maar bergafwaarts met de bedrijvigheid, omdat de lonen aangepast waren aan die van het westen en het machinepark nog steeds Oost-Duits was, bleek het voor veel bedrijven onmogelijk te kunnen concurreren met het westen. Verder gingen veel Duitse bedrijven over de grens richting Polen en Tsjechië, waar de lonen op zo’n 20% lagen van die van de Oost-Duitsers. De economie van Duitsland als geheel heeft een enorme aderlating ondergaan en dit heeft het land sindsdien in een diepe crisis gestort. Na de euforie van de ‘Wiedervereinigung’ heerst nu verslagenheid en pessimisme. Veel Oost-Duitsers verlangen weer naar de DDR, omdat ze werk en eigen inkomen hadden, terwijl ze nu werkloos zijn en afhankelijk van uitkeringen gegenereerd door de ‘Wessies’. In de laatste verkiezingen bleek dat men daar voor extreme partijen kozen, zoals de neo-nazistische NDP en de communistische PDS onder leiding van Gregor Gysi. De PDS is de rechtstreekse opvolger van de SED in de DDR om een oplossing te forceren.
Het probleem beperkt zich helaas niet alleen tot Duitsland, want vanwege de zucht naar hereniging heeft Helmut Kohl, onder dwang van president François Mitterand, volop moeten meewerken aan de stichting van de Europese Monetaire Unie, waardoor Duitsland zijn monetair beleid uit handen moest geven aan de Eurocraten. Zodoende zijn we in Nederland ook beland in deze onzalige situatie. De keiharde Duitse mark en de gulden hebben plaats moeten maken voor een boterzachte euromunt.
We hebben gezien dat dit een rampzalige beslissing is geweest van Helmut Kohl met gevolgen die zelfs nu nog niet te overzien zijn.
Comments are closed.