3 REACTIES

 1. Ik viel bijna in slaap gedurende de video. Als dat de redding is, dan…
  Ik geloof ook niet dat hij gelijk heeft. Iemand die niet na wil denken gaat ook niet zijn moraal veranderen.
  Er loopt veel meer af op emotioneel niveau. Als iets simpel is en goed klinkt, dan wint het.

 2. Het libertarisme moet het denk ik meer van cultuurconservatisme hebben. Zoals Herman Hoppe zei:

  “conservatives today must be antistatist libertarians and, equally important, libertarians must be conservatives”

  Hij heeft gelijk. Family values zijn het meest gebaat bij een kleine of afwezige staat. Daar waar de overheid ingrijpt, zie je de natuurlijke orde (gezinnen, families, maatschappelijke verbanden) kapot gaan. Steeds meer kinderen groeien op bij alleenstaande moeders, tienerzwangerschappen nemen toe, familieverbanden worden zwakker etc. etc.

  Het verspreiden van het libertarisme begint bij het verspreiden van het conservatisme.

 3. Hmm, dat stukje over “poverty”. Minder mensen waren arm sinds de 70er jaren en volgens hem kwam dat door Globalisatie en “vrije markt werking”. Nou nou, dat moet ik toch wel tegen spreken hoor. Deze man heeft nog geen seconde van zijn leven een vrije markt meegemaakt. Alles is gemanipuleerd. Libor, goud en zilver prijs, de waarde van fiat geld ect. Globalisatie heeft juist je werk gejat en naar AziĆ« verscheept alwaar de echt grote bedrijven de vruchten van plukken terwijl wij overschakelden naar een dienstverlenende maatschappij (wat nu ook piepend tot stilstand komt en ook steeds meer in AziĆ« wordt gedaan). Nee mensen, hadden wij maar een vrije markt in de wereld. Je zou het niet meer herkennen.

Comments are closed.