Een bank in problemen, meldt zich bij de overheid, overheid ‘leent’ bij ECB/ESM en geeft dat geld aan de probleembank: overheid krijgt hogere schuldenlast en u betaalt uiteindelijk vanwege die overheidsschulden, want Rutte heeft u uitgeleverd aan het ESM pact. Nu de nieuwste oplossing, zoek de verschillen:

 

Een bank in problemen, meldt zich bij de ECB/ESM, ECB/ESM  ‘leent’dat bij de overheden en geeft dat geld aan de probleembank: overheid krijgt hogere schuldenlast en u betaalt uiteindelijk vanwege die overheidsschulden. Want Rutte heeft u uitgeleverd aan het ESM pact.

OK in het tweede geval komen de schulden bij alle € overheden ipv een enkele, maar dat betekent wel dat u er eerder voor opdraait.

In de ECB/ESM gezamenlijke oplossing, vergaten? de politici voor het gemak dat de Italianen, Grieken, Spanjaarden, Ieren etc, ook meedoen in de volgende 100 miljard, maar we weten dat hun ‘meedoen’ niets voorstelt, want de gezamenlijkheid was juist nodig omdat die landen al te veel schulden hebben. Dus de ECB/ESM leent rechtstreeks aan de probleembanken met geld dat voor 40% al zeker niet opgehoest kan worden. En dat betekent dat de andere landen zoals Nederland en Duitsland, straks het dubbele moeten gaan betalen!

Welkom in het tijdperk van solidariteit!

12 REACTIES

 1. Er is geen 700Mrd nodig maar op zijn minst 2500Mrd. Dit bedrag wordt ieder jaar meer.

  De ESM is geen afstel, maar uitstel. Uitstel omdat men hoopt dat morgen de economie weer met 10% gaat groeien. Groei zal niet gebeuren omdat de motor (=bedrijven en huishoudens) ook teveel schulden hebben en die eerst af willen betalen.

  Maar het grote probleem is niet de Euro, EU of allerlei pakten, maar de torenhoge schulden van staten, instituten, bedrijven en huishoudens in een systeem dat alleen kan “groeien” bij meer en meer schulden.

  Onze leiders denken nog steeds dat schulden in ons schulden systeem beheersbaar zijn. Vergeet het. Het hele monetaire systeem zal niet instorten maar oplossen. Vergeet spaarcenten en pensioenen. Koop fysiek goud en zilver.

 2. De honger en ellende die de griekse, portugese en spaanse bevolking beleeft is … onvoorstelbaar.

  Er gaat geen stuiver naar die mensen. Die mensen weten niet meer hoe ze moeten overleven, zonder werk, zonder inkomsten, zonder toekomst …

  Het geld gaat NIET naar de bevolking, het gaat naar hun banken, die het op hun beurt direct gebruiken om, de eerder gemaakte schulden direct terugbetalen aan, met name Duitsland.

  De enige samenleving die van deze crisis – tot op heden – profiteert is Duistland.

  Maar die heeft ook een economie om draaiende te houden … en wanneer ze drachme, escudos of pesetas terug krijgen voor hun zure euros … dan gaat Duitsland failliet !

  Dát is de reden van het ESM, het fiscal pakt etc.

  Het ergste van alles zijn de graaiende en rovende bankdirecteuren en politici.

  Ik hoop werkelijk dat de LP – net zoals in IJsland – deze lui met name economisch aansprakelijk stelt. Dat er corrigerende maatregelen worden ingevoerd.

  Terug naar de herstel van een samenleving met moraal, van eerlijkheid, van loyaliteit.

  Strengere straffen – met name economisch – op rovende elite, bankiers en politici.

  Maar goed, half Euroa gaat zo naar de Euro cup kijken, en daarna z’n roes uitslapen.

  Voor de italianen of de spanjaarden zal de EUROkater morgenochtend nog dezelfde zijn…

 3. Een paar vraagjes:

  Wie heeft informatie over wat er achter de schermen van de éénwording van Duitsland heeft plaatsgevonden ?

  Wie weet er iets over wie de belangrijkste leider is van het huidige Europa en het Europese experiment ?

  Waarom heet Angela Merkel, Merkel ? Waarom niet Angela Kasner (meisjesnaam) Of Angela Sauer (naam echtgenoot).

  (Na ja, gut, sauer ist es schon in Europa !)

  Zou er een verband bestaan tussen de beide achternamen
  Merkel en Merkulov, (Merkel = Merkul), óf zijn het gewoon frequent voorkomende achternamen in Rusland en het vroegere door Rusland overheersde Oost-Duitsland en Polen ?

  Hoewel geboren in Hamburg, Angela Dorothea Kasner, woonde en leefde voor een groot deel in Oost Duitsland waar ze politiek initieerde en spreekt perfect russsisch.

  Wie is Meneer Merkel of liever – Joachim Sauer, geboren in Hosena in het voormalige Oost – Duitsland.

  Wikipedia. http://en.wikipedia.org/wiki/Joachim_Sauer

  ‘ In 1992 he joined the Max Planck Society as Head of the Quantum Chemistry Group in Berlin. Since 1993 he has been a full professor of Physical and Theoretical Chemistry at the Humboldt University of Berlin. He is an active research scientist in quantum chemistry and computational chemistry.

  After attending the Bayreuth Festival (an opera festival and a highly visible social event in Germany) with his wife, he was nicknamed “the Phantom of the Opera” by the German press.[1] Prof. Sauer is known as a great lover of Wagner’s music. ‘

  Waar komt dan die naam Merkel (Merkul, Merkulov) vandaan ?

  Wikipedia’ http://en.wikipedia.org/wiki/Angela_Merkel

  .’ Thus Merkel grew up in the countryside 80 km (50 mi) north of Berlin. Gerd Langguth, a former senior member of Merkel’s Christian Democratic Union, states in his book[11] that the family’s ability to travel freely from East to West Germany during the following years, as well as their possession of two automobiles, leads to the conclusion that Merkel’s father had a “sympathetic” relationship with the communist regime, since such freedom and perquisites for a Christian pastor and his family would have been otherwise impossible in East Germany. ‘

  Blijkbaar behoorde haar familie tot de toenmalige communistische elite ?

  En die Thule Society, zaten die niet óók in Bayreuth of omgeving? En waren dat geen aanverwanten en bewonderaars van de muziek van Wagner.

  Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Thule_Society
  http://en.wikipedia.org/wiki/Bayreuth_Festival

  Bij mijn weten staan de letters . lov of ov, in het russisch voor iets als ‘afstammeling van’, zoals Pietersen, Jansen (Pieterszoon, Janszoon)

  Vsevolod Nickolaevich Merkulov …. was inderdaad een interesante man, lees het boek ‘Stalin and his Hangmen’ van Donald Rayfield.
  http://www.documentstalk.com/wp/merkulov-vsevolod-nickolaevich-1895-1953

  Maar ik weet niet óf er een verband bestaat tussen de vroegere DDR leiders, de vroegere Stalin politici en de huidige Duitse politici, de Thule society, de tweede wereld oorlog en de huidige
  Europese Situatie.

  Wellicht is de overeenkomst tussen de namen slechts
  toeval.

  Mocht er iemand meer weten; graag !

  HoerenSloep [7] reageerde op deze reactie.
  Ron Arends [10] reageerde op deze reactie.

 4. Hoe lang nog voor het EURO sp(r)ookje ten onder gaat ? Best alle kans dat de euro landen in oorlog met elkaar gaan. Zou nog wel eens sneller kunnen gaan dat de meesten denken.

 5. @Ron Arends [10]:

  Dank voor het compliment ! Wordt graag met Dan Brown vergeleken. Schitterende boeken.

  Paranoïde, denk het niet. Ik probeer slechts aanknopingspunten te vinden om te ontdekken wie Mevrouw Angela Merkel is, en wie of wat haar in het zadel hebben geholpen en houden.

  Ook Hitler was slechts een pion van een bepaalde, laten we het maar noemen, germaanse beweging/politieke stroming.

  De bezoeken aan het jaarlijkse Wagnerfestival is slechts een aanknopingspunt met de Thule Society en de Germanen Ordes die eveneens Hilter in het zadel hielpen.

  Die Walküre opera, muziek werd – naar verluidt – gespeeld bij tijdens het vergassen van miljoenen van mensen.

  http://www.youtube.com/watch?v=1aKAH_t0aXA

  Deze vereniging, Thule Society, is eveneens gevestigd in de V.S. en zou banden hebben met een vereniging waar een reeks van Amerikaanse Presidenten uit voortkomen, Skulls & Bones.

  Ik weet niets, ik probeer er slechts achter te komen of deze verbanden werkelijk bestaan. Wie en of wat de economimische, politieke motor is achter Frau Merkel.

  Is toch van belang om te weten wie of wat Europa domineert ?
  Schitterend die video van de UKIP – Nigel Farange.

Comments are closed.